Αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο λειτουργίας και λήψεως αποφάσεων, το μέχρι πρότινος μέλος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ναυπακτίας και Δωρίδας και τοπικός σύμβουλος ΔΚ Ναυπάκτου, Κώστας Κακούρας γνωστοποίησε πριν από λίγα λεπτά το περιεχόμενο του κειμένου που συνοδεύει την παραίτησή του από το φορέα.

Αναλυτικότερα ο κ.Κακούρας αναφέρει:

 

Στις 09/05/2016 δημοσιεύθηκε  στον τοπικό τύπο (έντυπο και ηλεκτρονικό) καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδος κατά του Δήμου Ναυπακτίας αλλά και του Δημάρχου Ναυπακτίας Παναγιώτη Λουκόπουλου προσωπικά την οποία μεταξύ άλλων συνυπογράφει και  η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων αλλά και παρατάξεις «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας», «Αλλάζουμε Μαζί τη Ναυπακτία» και «Ανανέωση και Δημιουργία».

Μόλις το πληροφορήθηκα, δεδομένου ότι ως μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας δεν γνώριζα το παραμικρό, επικοινώνησα με την γραμματεία της Ομοσπονδίας και ζήτησα την σύγκληση έκτακτου Δ.Σ. προκειμένου να ενημερωθώ για το θέμα. Σημειώνεται ότι για την υπογραφή μιας τέτοιας καταγγελίας απαιτείται απόφαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, ήτοι του συλλογικού οργάνου, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ ελήφθη. 

Την Παρασκευή  13/05/2016 συνεκλήθη το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας για να συζητήσει μόνο το ανωτέρω ζήτημα και ειδικότερα με ποιο τρόπο η Ομοσπονδία συνυπογράφει καταγγελία χωρίς να έχει λάβει γνώση το Δ.Σ. αλλά κυρίως χωρίς την σύμφωνη γνώμη του συμβουλίου. 

Η πλειοψηφία του συμβουλίου υποστήριξε ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό, ενώ η μειοψηφία θεώρησε τη συζήτηση για το θέμα «χάσιμο χρόνου». 

Ζήτησα να τεθεί σε ψηφοφορία το θέμα ανάκλησης της συγκεκριμένης καταγγελίας, όπως και έγινε. Η πλειοψηφία όμως, αν και θεώρησε το θέμα σοβαρό, το καταψήφισε.

Επειδή πιθανότατα κάποιοι μπορεί να σπεύσουν να πουν ότι διαμαρτύρομαι για την καταγγελία αυτή λόγω της ιδιότητάς μου στον Δήμο Ναυπακτίας  ως Σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Ναυπάκτου, σημειώνω ότι η διαμαρτυρία και παραίτηση μου σε καμία περίπτωση δεν έχει πολιτική χροιά αντίθετα έχει να κάνει με τον τρόπο λειτουργίας της Ομοσπονδίας και κυρίως τον τρόπο λήψεως των αποφάσεων, ο οποίος δεν είναι πάντα συλλογικός, όπως το καταστατικό ορίζει.

Με βάση όλα τα παραπάνω παραιτούμαι ως μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ναυπακτίας και Δωρίδος εκφράζοντας την λύπη μου για τον τρόπο λειτουργίας της. 

 

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.