Διαβάστε την ανακοίνωση από το Εργατικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας.

Εργατική Πρωτομαγιά 2016

Εορτασμός Κυριακή 8 Μαΐου

1516Για μια ακόμα χρονιά, η Εργατική Τάξη της χώρας μας Απεργεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΗ, τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά. Είναι μια ημέρα μνήμης, που σηματοδοτεί και εμπνέει διαχρονικά τους αγώνες της τάξης μας, αλλά και όλων των λαών του κόσμου, για ένα καλύτερο αύριο, για μια κοινωνία χωρίς ταξικές ανισότητες, χωρίς ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση. Για μια κοινωνία με δουλειά για όλους, με  ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και  αξιοπρεπείς μισθούς.

Και την φετινή Πρωτομαγιά στη χώρα μας, για 6η συνεχή χρονιά,  είμαστε ακόμα αντιμέτωποι με τις πιο σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές που έχουν εφαρμόσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις κατ’ απαίτηση των δανειστών, αλλά εφαρμόζει απαρέγκλιτα  και η σημερινή Κυβέρνηση, παρά τις αντίθετες δεσμεύσεις της.

Σήμερα εκφράζουμε τον σεβασμό και την αλληλεγγύη μας στους διαχρονικούς αγώνες των δυνάμεων της εργασίας, των συνταξιούχων, των ανέργων για τη διεκδίκηση βασικών και θεμελιωδών εργασιακών, κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Οι εργαζόμενοι έχουμε υποστεί βίαιη αναπροσαρμογή των εισοδημάτων μας μέσω της δραστικής μείωσης μισθών, ημερομισθίων και της μεγάλης αύξησης της φορολογίας.

Σήμερα όμως βρισκόμαστε εδώ όρθιοι προκειμένου να υψώσουμε τη φωνή μας και τη γροθιά μας ενάντια σε πολιτικές και καταστάσεις που υποβαθμίζουν τη ζωή μας. Στη μάχη για την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας του λαού μας αναδεικνύεται ο αναντικατάστατος ρόλος των συνδικάτων, για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, να διεκδικήσουν τα αιτήματά της, να απαιτήσουν μέτρα για την επιβίωσή της.

Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, όλους όσους πάλεψαν σκληρά και έδωσαν τη ζωή τους για ένα καλύτερο αύριο σε  όλο τον κόσμο.

Τιμούμε και συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παραδόσεις του εργατικού κινήματος.

Με αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας.

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά.

ΟΛΟΙ  στην Πρωτομαγιάτικη Απεργία στις 8 ΜΑΗ.

ΟΛΟΙ στην Απεργιακή Συγκέντρωση των Συνδικάτων  στην Κεντρική Πλατεία.

Προσυγκέντρωση 10:00 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο.

 

ΑΠΟ ΤΟ Ε.Κ.Ν.Δ.

 

Share on Facebook2Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.