Κάθε χρόνο την 5η Ιουνίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Με αφορμή την ημέρα αυτή, ο Ε.Ο.Σ. Ναυπάκτου, πραγματοποίησε πεζοπορία από τον Πλάτανο Ναυπακτίας, στο γεφύρι της Αρτοτίβας με κατάληξη στην τοποθεσία Καρέλι στον Άνω Κάμπο Στράνωμας.

kareliΤο κεντρικό αυτό μονοπάτι, εξυπηρετούσε την επικοινωνία και μεταφορά εμπορευμάτων των χωριών της ορεινής Ναυπακτίας, με την περιοχή της Τριχωνίδας και του Θέρμου.

Σήμερα η αχρηστία πολλών δεκαετιών, έχει καταστήσει σε ορισμένα σημεία δύσκολο το πέρασμά του και επιβάλλεται ο Δήμος Ναυπακτίας, οι κάτοικοι και οι σύλλογοι των γειτονικών χωριών και ο Ε.Ο.Σ. Ναυπάκτου να προσπαθήσουν να αποκαταστήσουν τις ζημιές που έχει υποστεί, γιατί είναι μια όμορφη διαδρομή μέσα σε ένα πλούσιο φυσικό περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα μας υπενθυμίζει τις δυσκολίες μετακίνησης που είχαν οι παλαιότερες γενιές και τον αγώνα για την επιβίωση που έδιναν καθημερινά.

Παρά τις δυσκολίες οι 35 συμμετέχοντες τίμησαν την  Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, παίρνοντας μαζί τους όμορφες εικόνες από την καρδιά της ορεινής Ναυπακτίας.

Facebook: Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ναυπάκτου

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.