“Τζουμέρκα: ένα από τα πιο άγρια βουνά της πατρίδας μας που εντυπωσιάζουν με το έντονο ανάγλυφό τους. Αλπικά λιβάδια και ημιαναρριχητικά περάσματα εντυπωσιάζουν τους ορειβάτες και τους γεμίζουν προκλήσεις. Όσοι συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν ένα διήμερο γεμάτο από εικόνες που θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη τους.” 

Ο Ε.Ο.Σ. Ναυπάκτου διοργανώνει διήμερη εκδρομή στα Τζουμέρκα στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2016, με διανυκτέρευση στο καταφύγιο των Πραμάντων http://www.katafigiopramanton.gr/

Η πορεία που θα πραγματοποιηθεί είναι από το καταφύγιο Πραμάντων, ανάβαση στην κορυφή Στρογγούλα (υψ. 2112μ.), στη συνέχεια διάσχιση της κορυφογραμμής, ανάβαση στην κορυφή Ρόκα (υψ. 2143μ.) και στη συνέχεια κατάβαση στο εκκλησάκι της Ανάληψης στα Άγναντα. Η διάρκεια της διαδρομής είναι περίπου 8 ώρες και απαιτείται καλή φυσική κατάσταση και σχετική εμπειρία.

 Εναλλακτικά, για όσους δεν ακολουθήσουν την παραπάνω διαδρομή, θα πραγματοποιηθεί και ευκολότερη διαδρομή (καταφύγιο Πραμάντων – Μελισσουργοί), με διάρκεια 2.00΄ωρών.

Η μετακίνηση θα γίνει με Ι.Χ. αυτοκίνητα και η αναχώρηση στις 14.00΄ το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, από την πλατεία Λιμανιού.

Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν να το δηλώσουν μέχρι την  Τετάρτη 21/9, για να κλειστούν οι απαραίτητες θέσεις στο καταφύγιο.

Καλούμε όλα τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου να παρευρεθούν, καθώς και όλους όσους επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με το σύλλογό μας και να ξεκινήσουν την ορειβασία μαζί μας.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στον Τσιριμώκο Ιωάννη στο τηλ. 6974866205.

                                                               ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

Υ.Γ. Το καταφύγιο προσφέρει φαγητό και κουβέρτες για τη διαμονή.

Η τιμή για τη διανυκτέρευση είναι 13 ευρώ το άτομο.

Εξοπλισμός: ορειβατικά μποτάκια, σακκίδιο πλάτης, ζευγάρι μπατόν, αντιανεμικό-αδιάβροχο, γυαλιά ηλίου, τροφή και νερό.Ρουχισμός κατάλληλος για την εποχή καθώς και δεύτερη αλλαξιά ρούχων.

Ενημερωθείτε από το blog του Συλλόγου: eosnafpaktou.blogspot.gr

Facebook: Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ναυπάκτου

 

 

 

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.