Οι αντιπαραθέσεις στο Δήμο Ναυπακτίας καλά κρατούν, καθώς υπό τον τίτλο “Όταν το ψέμα γίνεται καθεστώς – Απευθείας αναθέσεις των τελευταίων ημερών», η “Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας» του πρώην Δημάρχου Ναυπακτίας Γιάννη Μπουλέ εξέδωσε δελτίο τύπου ασκώντας κριτική στον αντιδήμαρχο της Τεχνικής Υπηρεσίας Κώστα Καρακώστα. Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης οι υπογραφές συμβάσεων, οι οποίες κατά την ΑΔΚΝ παραβιάζουν τις νόμιμες διαδικασίες προκειμένου ο αντιδήμαρχος Ναυπακτίας να “ανακοινώσει στους Ναυπάκτιους ότι κατάφερε και συμβασιοποίησε το φτωχό τεχνικό πρόγραμμα του 2015“.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, μεταξύ άλλων, η παράταξη του κ.Μπουλέ “είναι μεγάλος ο κατάλογος των απευθείας αναθέσεων των τελευταίων ημερών του 2015 για τη δημοτική αρχή Λουκόπουλου“.

Αναλυτικότερα:

Ποδαρικό στο 2016 με ανακοίνωσή του έκανε ο αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Καρακώστας. Ξεκινά το 2016 με λαϊκισμό και ψέματα διατηρώντας τις συνήθειες των τελευταίων χρόνων.
Αισθάνεται υπερήφανος που στις 29 Δεκεμβρίου ο δήμαρχος συγκάλεσε κατεπείγουσα (!!!) Οικονομική Επιτροπή προκειμένου να προλάβει την προτελευταία ημέρα (!!!) του χρόνου, παραβιάζοντας νόμιμες διαδικασίες να υπογράψει συμβάσεις (!!!).
Μοναδικός του σκοπός να ανακοινώσει στους Ναυπάκτιους ότι κατάφερε και συμβασιοποίησε το φτωχό τεχνικό πρόγραμμα του 2015.
Δεν μας λέει όμως κατά πόσο τήρησε τις νόμιμες διαδικασίες.
Ο κ. Καρακώστας επίσης ενημερώνει τους δημότες για τη διαφάνεια που εξασφάλισε η δημοτική αρχή Λουκόπουλου, αφού μέσα στο 2015 έκανε απευθείας αναθέσεις μόνο 80.000 €.
Δεν μας λέει βέβαια ότι ο κ. Δήμαρχος και ο κ. Καρακώστας, σε αντίθεση με το προεκλογικό τους σύνθημα «ούτε μια ανάθεση», έκαναν τον πρώτο χρόνο της θητείας τους απευθείας αναθέσεις που ξεπέρασαν το ποσό των 260.000 ευρώ για καθαρισμούς και το ποσό των 250.000€ για μελέτες.

Χρονιάρες μέρες η δημοτική αρχή Λουκόπουλου και ο κ. Καρακώστας προκαλούν την κοινωνία, αφού την τελευταία εβδομάδα του 2015, ενδεικτικά και μόνο, δώσανε με απευθείας ανάθεση:
το ποσό των 20.000 € για μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων !!!!
το ποσό των 11.647 € για τοπογραφική μελέτη σε πολύ στενό συγγενικό πρόσωπο ειδικού συνεργάτη του Δημάρχου!!!
το ποσό 17.691 € σε τοπογράφο από το Νέο Ηράκλειο Αττικής!!!!
το ποσό 11.805 € στον ίδιο τοπογράφο από το Νέο Ηράκλειο Αττικής!!!
το ποσό 17.681,24 € σε τοπογράφο εκ Ναυπάκτου για γεωτεχνική μελέτη
το ποσό 5.146 € στο γραφείο του ιδίου τοπογράφου εκ Ναυπάκτου για στατική μελέτη
το ποσό 5.120,49€ στο γραφείο του ιδίου τοπογράφου εκ Ναυπάκτου για μια ακόμα στατική μελέτη.

Και έχει συνέχεια… καθώς είναι μεγάλος ο κατάλογος των απευθείας αναθέσεων των τελευταίων ημερών του 2015 για τη δημοτική αρχή Λουκόπουλου.

Αυτή τη διαφάνεια εξασφάλισε ο κ. Καρακώστας και κάνει το μαύρο άσπρο για να προλάβει να αποπροσανατολίσει τους δημότες, που παρακολουθούν με πραγματική έκπληξη τα δρώμενα της δημοτικής αρχής και τις «κωλοτούμπες» του ίδιου.
Πιστεύουμε ότι ανάλογες ανακοινώσεις του κ. Καρακώστα και της Ενωτικής Πρωτοβουλίας δεν θα προκαλούν από εδώ και πέρα έκπληξη σε κανένα Ναυπάκτιο. Το ψέμα έγινε πια καθεστώς.

Share on Facebook2Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.