Λίγα 24ωρα πριν από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας, φαίνεται πως η ένταση καλά κρατεί, μιας και νεότερη ανακοίνωση-απάντηση από τον αντιδήμαρχο Κώστα Καρακώστα έρχεται για να πυροδοτήσει ακόμη περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα. Δημοτική Αρχή και «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας» του Γιάννη Μπουλέ στα χαρακώματα λοιπόν, με τη συζήτηση πλέον να μην εστιάζεται μόνο στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου, αλλά και σε άλλα ζητήματα που έρχονται στην επιφάνεια.

Αναλυτικά η νεότερη απάντηση από τον Κ.Καρακώστα:

Test αλήθειας προς την ΑΔΚΝ, τον κ.Μπουλέ, τον ανώνυμο «δημότη Ναυπάκτου» και την μυστηριώδη Βούλα

Ο κ. Μπουλές έχει συνηθίσει τόσο πολύ να καταφεύγει στα μυθεύματα ή να μην απαντά καθόλου στην ουσία των γεγονότων που απασχολούν τον πολίτη, οπότε μας αναγκάζει αυτή την φορά να του απαντήσουμε διαφορετικά. Μετά από τέσσερεις ανακοινώσεις, δύο του υπογράφοντος και δύο της παράταξης του κ. Μπουλέ, με θέμα την πορεία υλοποίησης του Τεχνικού Προγράμματος του δήμου Ναυπακτίας το 2015, εξακολουθεί να πετά την μπάλα στην εξέδρα. Επειδή οι πολίτες θέλουν από αυτόν σαφείς απαντήσεις θα αναγκαστούμε να τον υποβάλλουμε σε ένα test αλήθειας. Για να μην κουραστεί, πολλές από τις ερωτήσεις θα είναι πολλαπλών επιλογών.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν:

TEST αλήθειας

(προσοχή η αλήθεια τσούζει σαν το οινόπνευμα, αλλά ευτυχώς μόνο σε αυτούς που έχουν ανοικτές πληγές)

Διαγωνιζόμενοι:
1) Μπουλές Ιωάννης
2) Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας (ΑΔΚΝ ή αλλιώς οι εναπομείναντες στην παράταξη του κ. Μπουλέ)
3) ο ανωνύμως καταγγέλλων Δημότης Ναυπακτίας
4) η «Βούλα» της ΑΔΚΝ, αγνώστων λοιπών στοιχείων

Σε προηγούμενες ανακοινώσεις, σας τέθηκαν ορισμένα ερωτήματα που αποφεύγετε να απαντήσετε. Παρακαλώ, επιτέλους πείτε την αλήθεια και σημειώστε με ν το σωστό.

1) Είναι αλήθεια ότι το 2015 μελετήθηκαν και υπεγράφησαν συμβάσεις για το σύνολο, σχεδόν, των έργων του Τεχνικού Προγράμματος (1.960.000 ευρώ ήταν το αντίστοιχο ποσό)
ΝΑΙ ΟΧΙ
2) Είναι αλήθεια ότι στην θητεία του κ. Μπουλέ δεν είχε ποτέ συμβεί, κάτι ανάλογο, οπότε οδηγούμαστε με ασφάλεια στο συμπέρασμα ότι ήταν αναποτελεσματικός ως δήμαρχος;
ΝΑΙ ΟΧΙ
3) Είναι αλήθεια ότι το 1.880.000 ευρώ υλοποιήθηκε με 23 δημοπρασίες που απέφεραν (λόγω των εκπτώσεων που δόθηκαν από τους διαγωνιζόμενους εργολάβους) κέρδος 700.000 ευρώ στον δήμο, και μόνο το 4% του ποσού (80.000 ευρώ) δόθηκαν με απ’ ευθείας αναθέσεις χωρίς εκπτώσεις, για έκτακτες ανάγκες, κυρίως στα ορεινά;
ΝΑΙ ΟΧΙ
4)Είναι αλήθεια ότι ποσό 750.000 ευρώ παραδόθηκε αχρησιμοποίητο από τον κ.Μπουλέ στον επόμενο δήμαρχο στην έναρξη της θητείας του, χωρίς να υπάρχουν μελέτες, χωρίς να έχει γίνει καμία ενέργεια για να υλοποιηθούν τα αντίστοιχα έργα;
ΝΑΙ ΟΧΙ
5)Είναι αλήθεια ότι για την αναποτελεσματικότητα του κ. Μπουλέ δεν είναι δυνατόν να φταίνε οι υπάλληλοι, αφού οι ίδιοι (και λιγότεροι) υπάλληλοι, τα έβγαλαν πέρα παλικαρίσια το 2015;
ΝΑΙ ΟΧΙ
6)Είναι αλήθεια ότι ο κ. Μπουλές ήταν πρωταθλητής στις απ’ ευθείας αναθέσεις έργων του Τεχνικού Προγράμματος;
ΝΑΙ ΟΧΙ
7)Είναι αλήθεια ότι σήμερα οι μελέτες που ανατίθενται από τον δήμο, δεν πάνε στους «κολλητούς», αλλά στο μεγαλύτερο μέρος τους, μετά από συνεννόηση με τους τοπικούς συλλόγους μηχανικών και μετά από κλήρωση μεταξύ των ενδιαφερομένων;
ΝΑΙ ΟΧΙ

Αν στις παραπάνω 7 ερωτήσεις απαντήσατε 7 φορές ΝΑΙ, λέτε την αλήθεια. Αν απαντήσατε 7 φορές ΟΧΙ, τότε είναι βέβαιο πως θα σας ζήλευε ακόμη και ο Πινόκιο ή είστε ο κ. Μπουλές αυτοπροσώπως.

Το παραπάνω test κρίθηκε απαραίτητο αφού και στις δύο προηγούμενες ανακοινώσεις της η ΑΔΚΝ, αρνείται να απαντήσει, σε όλα τα παραπάνω. Ελπίζουμε τώρα να το κάνει.

Στην δεύτερη ανακοίνωσή της μάλιστα, προσπαθεί να ψελλίσει δύο καινούρια μυθεύματα.

1) Αναφέρεται στην απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αριθμό 175081/8077/28-12-2015. Η απόφαση αυτή επισυνάπτεται στο παρόν κείμενο και όποιος την διαβάσει θα δει ότι εγκρίνει την νομιμότητα απόφασης που πήρε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ναυπακτίας, για το αποτέλεσμα μιας δημοπρασίας! Κι όμως ο κ. Μπουλές, ως συνήθως, αντιστρέφει την πραγματικότητα και γράφει «δεν έχουν ακολουθήσει τη νόμιμη διαδικασία»! Επιπλέον επισυνάπτεται και η σύμβαση που υπεγράφη στις 30/12 όπου φαίνονται αναλυτικά όλα τα βήματα πριν την υπογραφή της και όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις, που δεν αφήνουν ΚΑΝΕΝΑ περιθώριο αμφισβήτησης της νομιμότητάς της. Παρεμπιπτόντως η έκπτωση που δόθηκε σε αυτό το έργο είναι 43%, με όφελος για τον δήμο 18.000 ευρώ.

2) Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης της ΑΔΚΝ, αναφέρεται: «ο κ. Καρακώστας δεν έχει απαντήσει μέχρι σήμερα στο γραπτό αίτημα της παράταξής μας από 24/11/2015 σχετικά με τις διαδικασίες συμβασιοποίησης των έργων του Τεχνικού Προγράμματος 2015». Και όμως η αλήθεια είναι αλλού. Το ερώτημα απαντήθηκε προφορικά, δύο φορές μάλιστα, σε δύο διαφορετικά δημοτικά συμβούλια. Δηλώθηκε δε, ότι η Υπηρεσία θα δουλεύει μέχρι την 31η Δεκεμβρίου για να πετύχει τον στόχο της. Να συμβασιοποιήσει δηλαδή το σύνολο σχεδόν του Τεχνικού Προγράμματος. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία θα υπάρξει και έγγραφη ενημέρωση. Επειδή μάλιστα η υπηρεσία πέτυχε απολύτως τον στόχο της, αυτό είναι που εκνεύρισε τον κ. Μπουλέ. Ας φρόντιζε να έκανε το ίδιο, να πετυχαίνει δηλαδή τους στόχους του, στα τέσσερα χρόνια που ήταν δήμαρχος.

Ας έρθουμε όμως και στις δεκάδες ανώνυμες καταγγελίες που προσπαθούν να δημιουργήσουν συνεχώς προβλήματα, σε ότι καλό πάει να κάνει ο δήμος.

Γράφαμε σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας: «Η αναξιοπιστία του κ. Μπουλέ αναδεικνύεται από ένα τραγικό (για τον ίδιο) λάθος του. Στέλνοντας με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο την απάντησή του (στην οποία αναφερόμαστε πιο πάνω) στα Μ.Μ.Ε. και αλλού, χωρίς να το θέλει έστειλε μαζί και ένα ακόμη κείμενο. (Το κείμενο αυτό είναι στην διάθεση όλων των αποδεκτών του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του κ. Μπουλέ). Σε αυτό συνεννοούνται, ο κ. Μπουλές, μια άγνωστή μας «Βούλα» που φαίνεται να έχει κάποια σχέση με τον δήμο, και ο πρώην γ.γ. του δήμου για το πώς θα μεθοδεύσουν ώστε να γίνει καταγγελία για αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Για αυτές τις αποφάσεις στις οποίες αναφέρονται, όντως υπήρξε ανώνυμη καταγγελία.»

Και ο κ. Μπουλές απαντά ότι τα παραπάνω αποτελούν  δείγμα της δημοκρατικής  λειτουργίας της ΑΔΚΝ και της  υπεύθυνης στάσης της στα θέματα του Δήμου.

Για να γνωρίζει και η τοπική κοινωνία την υπεύθυνη στάση της ΑΔΚΝ, επισυνάπτουμε την ανώνυμη καταγγελία, που την υπογράφει κάποιος γνωστός – άγνωστος ως «ΔΗΜΟΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ». Γι αυτό τα ερωτήματα του test αλήθειας τα απευθύναμε και σε αυτόν. Γνωρίζει ο κ. Μπουλές ποιος είναι ο ανώνυμος «ΔΗΜΟΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ», που του κλέβει τα επιχειρήματα; Για την ιστορία και μόνο, η ανώνυμη καταγγελία, εξετάστηκε από τα αρμόδια όργανα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και απορρίφθηκε.

Στο διαδίκτυο έχει διαρρεύσει και το περιβόητο ηλεκτρονικό μήνυμα που ξέφυγε από τον κ. Μπουλέ και τον παρακαλούμε, αφού θεωρεί πως η ΑΔΚΝ ασκεί με υπευθυνότητα το θεσμικό της ρόλο, να ενημερώσει τους δημότες για το ποια είναι η περιλάλητη Βούλα και ποιος είναι ο θεσμικός της ρόλος. Έχει η Βούλα κάποια σχέση με τον δήμο ή όχι; Θα δώσει ο ίδιος στην δημοσιότητα το κείμενο του μηνύματος για να μάθουμε, με σιγουριά την αλήθεια; Στο μήνυμα αυτό, μήπως κάποιοι, υποδεικνύουν στα μέλη της επιτροπής τι στάση πρέπει να κρατήσουν;

Είναι αλήθεια ότι ο κ. Μπουλές προσπαθώντας «να τα μπαλώσει» σε δεύτερο μήνυμά του προς τα ΜΜΕ, αφήνει να εννοηθεί ότι το πρώτο ήταν παλαιότερη υπηρεσιακή αλληλογραφία του γ.γ. του δήμου, ενώ είναι προφανές ότι το μήνυμα γράφτηκε ένα χρόνο αργότερα;

Είναι βεβαίως κατανοητό, ότι ζητάμε πολλά από τον κ. Μπουλέ, όταν του ζητάμε να πει την αλήθεια, αλλά αυτό θα ήθελαν και όλοι οι συμπολίτες μας.

Στον επίλογο, είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε μια μικρή καταγραφή των επώνυμων και ανώνυμων καταγγελιών που έχουν γίνει σε διάφορα όργανα, με στόχο να βάλουν φρένο στην δουλειά του δήμου. Ο λόγος είναι προφανής. Πρέπει οι δημότες μας να ξέρουν τι προσπαθούν να εμποδίσουν οι γνωστοί – άγνωστοι καταγγελιομανείς και ο υπογράφων ως «ΔΗΜΟΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ».

Έχουμε και λέμε λοιπόν: Καταγγελίες έχουν γίνει προσπαθώντας να εμποδίσουν την αναβάθμιση των παζαριών, την διάνοιξη του δρόμου στο Στενό και την Μαμουλάδα, τον καθαρισμό της Βαριάς και του Σκα, την διάνοιξη δημοτικού δρόμου, την αγορά οικοπέδου για το 3ο Δημοτικό, την λειτουργία του βοθροφόρου του δήμου, τον καθαρισμό του οικοπέδου στο Γηροκομείο, τον φωτισμό του Λιμανιού, την τακτοποίηση των σκιάστρων στην παραλία, το κυλικείο στο 2ο Γυμνάσιο – Λύκειο, το εργαστήριο Γεωπονίας στο ΕΠΑΛ, την νέα μάντρα στο 3ο Δημοτικό, την λειτουργία του ΚΔΑΠ και των προγραμμάτων του, τις σωστικές επεμβάσεις στο ΞΕΝΙΑ, το ντοκιμαντέρ για την Ναυμαχία της Ναυπάκτου και πάρα πολλά άλλα. Δεν χρειάζεται να επεκταθούμε άλλο. Εξ άλλου αυτό το κείμενο δεν έχει στόχο να καταγγείλει τους καταγγέλλοντες. Απλά θέλει να ρίξει λίγο φως στα σκοτάδια που κινούνται τα «τρωκτικά» προσπαθώντας να ροκανίσουν την ίδια τους την πόλη. Αλλά και να στείλει ένα μήνυμα στην τοπική κοινωνία.

Ας σταματήσουν επιτέλους κάποιοι να πελεκάνε τα πόδια τους. Όσοι ασχολούμαστε με τα τοπικά πράγματα ας προσπαθήσουμε να φανούμε χρήσιμοι, από όποια θέση κι αν μας έχει τοποθετήσει η επιλογή της τοπικής κοινωνίας. Και επιτέλους, ας μάθουμε να λέμε την αλήθεια.

Ζητώ συγγνώμη για το μεγάλο μέγεθος του κειμένου αλλά η αλήθεια χρειάζεται επιχειρήματα για να αποκαλυφθεί. Αν κάποιος θέλει περισσότερες διευκρινίσεις, για όλα τα παραπάνω, ας απευθύνει όποια ερώτηση θέλει στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας. Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους.

Κώστας Καρακώστας

 Διαβάστε τα σχετικά έγγραφα ΕΔΩ.

 

Share on Facebook24Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.