Διαβάστε την ανακοίνωση:

Την στιγμή που οι Υπηρεσίες των Δήμων είναι πλήρως αποστελεχωμένες με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση του Δημότη, διαπιστώνουμε πως για κάποιους αιρετούς δεν αποτελεί προτεραιότητα η συνεργασία με τους εργαζομένους στα πλαίσια της αυτονόητης δημοκρατικής αντίληψης αλλά η εξάντληση του «Διευθυντικού Δικαιώματος» εφαρμόζοντας την πολιτική πρακτικά του… έτσι θέλω!!!

Σύμφωνα με τα όσα ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ναυπακτίας και Δωρίδας καταγγέλλει, η Δημοτική Αρχή Ναυπακτίας αφού «διαβουλεύτηκε» με τον … «εαυτό της» τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου, χωρίς να συζητήσει καν είτε με τους εργαζόμενους, είτε με την αντιπολίτευση ουσιαστικά για τον τρόπο Οργάνωσης και Διοίκησης του Δήμου και της πόλης, χωρίς να προχωρήσει και στην αυτονόητη υποχρέωσή του να συστήσει πολυσυλλεκτική συμμετοχή σε ομάδα εργασίας προκειμένου να διασφαλιστεί μια όσο το δυνατόν ευρεία συμμετοχή και συναίνεση ψήφισε μόνη της στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου. Σύσσωμη η Αντιπολίτευση και ο Σύλλογος Εργαζομένων σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησαν.

Δεν πέρασε πολύς καιρός που η νυν Δημοτική Αρχή Ναυπακτίας επικαλούνταν την συνεργασία με τους εργαζόμενους και τη συμμετοχή τους στην λήψη αποφάσεων στα πλαίσια της ανάκτησης δημοκρατικών αντιλήψεων που είχαμε απολέσει.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή του Δήμου Ναυπακτίας που με αυταρχισμό και συμπτώματα εγωκεντρισμού και εσωστρέφειας τροποποίησε και ψήφισε Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας αποκλείοντας μεθοδευμένα κάθε θεσμικό παράγοντα όπως την Αντιπολίτευση και τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Την καλούμε άμεσα να επανορθώσει!!! Σε διαφορετική περίπτωση, όπως άλλωστε κάναμε και στο παρελθόν, σε συνεργασία με τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους θα παρέμβουμε δυναμικά προκειμένου να διασφαλισθεί ο αυτονόητος θεσμικός ρόλος τους στα πλαίσια της χριστής, δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου!!!

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

 Ο Πρόεδρος                                                                    Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας

Νίκος Τράκας                                                                     Γιάννης Τσούνης

 

Share on Facebook10Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.