Με δελτίο τύπου που φέρει τον τίτλο «Η Δημοτική Αρχή διαλύει το Δημοτικό Συμβούλιο», η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας του πρώην δημάρχου Γιάννη Μπουλέ, σχολιάζει τα όσα διαδραματίστηκαν κατά την κατεπείγουσα συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης.

Μεταξύ άλλων επισημαίνεται πως «δυστυχώς το δημοτικό Συμβούλιο με κύρια ευθύνη του Δημάρχου κ. Λουκόπουλου και του Προέδρου κ. Σιαμαντά έπεσε πολύ χαμηλά. Σημειώνουμε ότι είναι πολλοστή φορά που με ευθύνη της δημοτικής αρχής πλήττεται το κύρος του δημοτικού συμβουλίου. Αυτός είναι ο λόγος που οι πολίτες έχουν γυρίσει την πλάτη στο κορυφαίο όργανο του Δήμου μας«.

Αναλυτικά:

Η συνεδρίαση του ΔΣ της 21-9-2015 θα καταγραφεί στις μαύρες σελίδες της ιστορίας του Δήμου μας. Η δημοτική αρχή έφερε σε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δύο μεγάλα θέματα για τη Ναυπακτία. Τις εκδηλώσεις για τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου και την διοργάνωση των παζαριών.

Ο καθένας ας αναρωτηθεί: Γιατί μπήκαν σε έκτακτο ΔΣ δύο κορυφαίες εκδηλώσεις που γνωρίζουμε από τον προηγούμενο χρόνο τις ακριβείς ημερομηνίες που θα γίνουν;

Γιατί η δημοτική αρχή έφερε σε έκτακτο ΔΣ αναμόρφωση του προϋπολογισμού αποκρύπτοντας από όλους του συμβούλους της αντιπολίτευσης το είδος και το ποσό των αναμορφώσεων ακόμα και στη διάρκεια της συνεδρίασης;

Η δημοτική αρχή έχει χάσει τον έλεγχο του Δήμου και προσπαθεί να μεταφέρει τα εσωτερικά της προβλήματα στην αντιπολίτευση.

Ο αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Ι. Ράπτης κατήγγειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι σε προηγούμενες επισκέψεις στην Ιταλία εκπροσώπων του Δήμου κάποιος παρίστανε το Δήμαρχο, ενώ δεν ήταν, και το γεγονός αυτό μείωσε την αξιοπιστία του Δήμου που αυτός και η σημερινή δημοτική αρχή προσπαθεί να επανακτήσουν.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Μπουλές ζήτησε επίμονα από τον αντιδήμαρχο να κατονομάσει αυτόν που έκανε αντιποίηση αρχής για να μην πλανάται σε βάρος αθώων η κατηγορία. Ο κ. Ράπτης αρνήθηκε να πει όνομα και παρέπεμπε να ρωτήσουμε του Ιταλούς όταν θα έλθουν στη Ναύπακτο.

Στη συνέχεια ο κ. Μπουλές ζήτησε την παρέμβαση του δημάρχου για να ξεκαθαρισθεί το θέμα διαφορετικά είπε ότι θα αποχωρήσει από τη συνεδρίαση η παράταξη της ΑΔΚΝ.

Ο κ δήμαρχος δεν πήρε θέση. Στο σημείο αυτό οι σύμβουλοι της ΑΔΝΚ απεχώρησαν από τη συνεδρίαση για να ακούσουν από τον πρόεδρο του ΔΣ αχαρακτήριστες ύβρεις πεζοδρομιακού τύπου.
Έξω από την αίθουσα του ΔΣ ο αντιδήμαρχος κ. Κοτρωνιάς μπροστά σε δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης και πολίτες εκστόμισε σε βάρος της δημοτικής συμβούλου κας Μαρίας Ζιαμπάρα αχαρακτήριστες εκφράσεις που θυμίζουν υπόκοσμο.

Δυστυχώς το δημοτικό Συμβούλιο με κύρια ευθύνη του Δημάρχου κ. Λουκόπουλου και του Προέδρου κ. Σιαμαντά έπεσε πολύ χαμηλά. Σημειώνουμε ότι είναι πολλοστή φορά που με ευθύνη της δημοτικής αρχής πλήττεται το κύρος του δημοτικού συμβουλίου. Αυτός είναι ο λόγος που οι πολίτες έχουν γυρίσει την πλάτη στο κορυφαίο όργανο του Δήμου μας.

Καλούμε του δημότες να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να έρχονται στα δημοτικά συμβούλια και με τη δική τους στάση να επαναφέρουν το ΔΣ στο δρόμο της δημοκρατίας, του ήθους και του σεβασμού των λειτουργιών που έχουμε κατακτήσει ως κοινωνία.

Από το Γραφείο Τύπου της ΑΔΚΝ

 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.