karahalias1Για τη συνεργασία του με τον υποψήφιο Δήμαρχο Ναυπακτίας Γιώργο Γούλα, για την απόφαση του να συμμετέχει σε μία αυτοδιοικητική παράταξη, αλλά και για το στοίχημα της επόμενης ημέρας που θα πρέπει να θέσει η δημοτική αρχή που θα προκύψει στις εκλογές του Μαΐου, μιλά αποκλειστικά στο LepantoMag.gr ο Δημήτρης Καραχάλιας. Ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του όσο λίγοι με την υπόθεση του ΤΕΣΥΔ ασκεί κριτική στη σημερινή διοίκηση του Δήμου ενώ θέτει προτεραιότητες για τις αθλητικές υποδομές της περιοχής.

κ. Καραχάλια, έχετε συνδέσει το όνομά σας με μία ιδιαιτέρως σημαντική στιγμή για τη Ναύπακτο. Ήσαστε ο άνθρωπος που αντέδρασε στο ενδεχόμενο απομάκρυνσης του ΤΕΙ από την πόλη, με μία μορφή διαμαρτυρίας που προκάλεσε πανελλήνιο ενδιαφέρον και σκόρπισε συγκίνηση σε όλους τους ναυπάκτιους. Με την πράξη σας αυτή δηλώσατε το δικό σας παρών ως ενεργός πολίτης. Πλέον, δηλώνετε και πολιτικά ενεργός με τη συμμετοχή σας στην παράταξη «Ανανέωση και Δημιουργία». Πώς πήρατε την απόφαση αυτή;

Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση όλων μας να συμβάλλουμε στο καλό της περιοχής που ζούμε. Αυτός είναι ο λόγος που τότε συμμετείχα, με τον δικό μου τρόπο και όπως μπορούσα, στην προσπάθεια της πόλης για το ΤΕΙ. Δεν αντέδρασα μόνος μου, συμμετείχα σε μια γενικότερη προσπάθεια στην οποία οφείλω να πω ότι ενεπλάκη σχεδόν σύσσωμη η Ναυπακτιακή κοινωνία, όχι μόνο οι θεσμικοί εκπρόσωποι. Κάτι τέτοιο δεν το βλέπουμε κάθε μέρα. Αυτή η μαζική συμμετοχή μπορώ να πω ότι με ενέπνευσε τότε και θέλησα να βάλω και εγώ το δικό μου λιθαράκι.

Η εμπλοκή μου με τα κοινά δεν είναι κάτι καινούργιο. Αντίθετα, από πολύ παλιά ενδιαφέρομαι έμπρακτα και συμμετέχω ενεργά σε αυτό που αποκαλούμε δημόσιο βίο. Συμμετέχω σε συλλόγους μαζικού αθλητισμού μέσω των οποίων διοργανώνουμε σημαντικές αθλητικές εκδηλώσεις με πανελλαδική απήχηση, ενώ παρακολουθώ την πορεία των αυτοδιοικητικών πραγμάτων όλα αυτά τα χρόνια με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Το κρίσιμο σημείο που με έκανε να αποφασίσω να κάνω το βήμα προς την θεσμική μου συμμετοχή μπορώ να πω πως είναι η σύνθεση της ομάδας της «Ανανέωσης και Δημιουργίας». Η διαφορά που έχω διακρίνει σε σχέση με άλλες ομάδες που με έχουν προσεγγίσει, είναι ότι η συγκεκριμένη παράταξη έχει υιοθετήσει μια λογική ισότιμης συμμετοχής προς τον κοινό της σκοπό. Έχω πεισθεί ότι συμμετέχω σε μια ομάδα που αυτά που λέει τα εννοεί.

Ήσαστε από τους πρώτους που δήλωσαν στήριξη στο πρόσωπο του Γιάννη Νταουσάνη, όταν ανακοινώθηκε η συγκρότηση του συνδυασμού και συνεχίζετε να στηρίζετε και το νέο επικεφαλής, τον κ. Γιώργο Γούλα. Πώς προέκυψε η συνεργασία σας με τη συγκεκριμένη δημοτική παράταξη;

Τον Γιάννη Νταουσάνη τον έμαθα αρχικά ως Δήμαρχο Ναυπάκτου, τότε απέκτησα την πρώτη μου εντύπωση. Κατά τη γνώμη μου η θητεία εκείνη ήταν από τις πλέον δημιουργικές περιόδους του Δήμου. Στην πορεία και μετά την ίδρυση του συλλόγου LepantoRunners γνωριστήκαμε και προσωπικά, οπότε η άποψή μου αυτή ισχυροποιήθηκε. Οφείλω να πω ότι απέδειξε έμπρακτα ότι πιστεύει στην ανανέωση: είπε από την αρχή ότι θέλει να δώσει χώρο στην επόμενη γενιά και το έκανε πράξη.

Με τον Γιώργο Γούλα ήρθα σε επαφή λίγο αργότερα. Ο κ. Γούλας διακρίνεται από μια διαφορετική αντίληψη για τα κοινά του Δήμου σε σχέση με όσα βλέπουμε τα τελευταία χρόνια. Στέκομαι ιδιαίτερα στον ήρεμο χαρακτήρα του, το γεγονός ότι δεν εμπλέκεται σε αντιδικίες εντυπώσεων καθώς και στο γεγονός ότι είναι αποτελεσματικός. Κατά τη γνώμη μου ξεχωρίζει στο Δημοτικό Συμβούλιο μιας και είναι άνθρωπος της εποχής του και μπορεί να αλλάξει την πορεία του Δήμου.

Είμαι της άποψης ότι αυτό που μετράει είναι η ομάδα, τα πρόσωπα που την απαρτίζουν και ο τρόπος που συνεργάζονται. Αυτό που βλέπω στην «Ανανέωση και Δημιουργία» είναι ακριβώς αυτό: διάθεση συνεργασίας με στόχο το αποτέλεσμα, πέρα από προσωπικές επιλογές και φιλοδοξίες.

andimΜε δεδομμένο ότι ο επικεφαλής της παράταξής σας υπήρξε στενός συνεργάτης του σημερινού Δημάρχου για δύο χρόνια, καθώς διετέλεσε αντιδήμαρχος, θα ήθελα να μου πείτε πώς κρίνετε τη διοίκηση που άσκησε ο κ.Μπουλές. Να μου αναφέρετε μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα της σημερινής δημοτικής αρχής, που εσείς έχετε εντοπίσει.

Αυτό είναι ένα θέμα για το οποίο έχω μιλήσει αρκετά με τον Γ. Γούλα μιας και με απασχόλησε έντονα. Ενώ η συνεργασία με τον κ. Μπουλέ ξεκίνησε στη βάση να στηριχθεί η προσπάθειά του για μια καλύτερη πορεία του Δήμου, κατέληξε σε προσδοκίες που δεν εκπληρώθηκαν. Ακόμα και τεκμηριωμένες προτάσεις  του Γιώργου δεν γίνανε δεκτές, χωρίς ουσιαστικά αιτιολόγηση. Προτάσεις όπως νέες μελέτες για ένταξη έργων στο νέο ΕΣΠΑ, την αγορά οικοπέδου για το τρίτο δημοτικό το οποίο παραμένει στεγασμένο σε λυόμενα, η ανταπόδοση τελών σε τοπικές κοινότητες κα. Γίνανε πράγματα, αλλά δεν γίνανε όσα μπορούσαν και έπρεπε, όσα περιμέναμε και εμείς αλλά και οι περισσότεροι δημότες. Νομίζω ότι αυτό δεν είναι μόνο δική μου άποψη αλλά και της πλειοψηφίας της Ναυπακτιακής κοινωνίας.

Τα σημαντικότερα μειονεκτήματα ήταν:

 • Η έλλειψη ομαδικότητας στην λήψη των σημαντικών κυρίως αποφάσεων.
 • Δεν ανοίχτηκε στην κοινωνία με αποτέλεσμα να μην πάρει την βοήθεια που μπορούσε να δοθεί και δεν αξιοποίησε ανθρώπους με γνώση και διάθεση για εθελοντική προσφορά.
 • Η εμμονή σε λάθη, η μη αναγνώριση τους και έγκαιρη διόρθωσή τους.
 • Η έλλειψη στρατηγικής πάνω στις μεγάλες υποθέσεις του δήμου μας  και η δημόσια παρουσίασή της.
 • Η μη προετοιμασία αξιοποίησης της νέας περιόδου ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
 • Η υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου (που βέβαια δεν οφείλεται μόνο στη σημερινή πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής).

Στα θετικά της είναι τα μεμονωμένα στελέχη με διάθεση για προσφορά καθώς και τα όσα θετικά έγιναν, που όμως κάθε δημοτική αρχή περισσότερο η λιγότερο επιτυγχάνει. Είμαι όμως βέβαιος -και εκεί είναι η ουσία- ότι μπορούσαν να γίνουν περισσότερα, αρκετά περισσότερα μάλιστα.

Θέλω να πω όμως και κάτι ακόμα. Πιστεύω ότι όλοι όσοι ήταν δήμαρχοι ή θέλουν να γίνουν στην  επόμενη θητεία, είχαν όλοι τους καλές προθέσεις. Το καλό θέλησαν όλοι να υπηρετήσουν. Δεν πρέπει να απαξιώνουμε τις καλές προσπάθειες ανεξάρτητα από το αν τις έκανε ο δικός μας ή ο άλλος δήμαρχος. Το θέμα είναι αν έχουν και τις δυνατότητες να κάνουν αυτό που λένε. Σεβαστή η πρόθεση όλων, αλλά αυτό που μετράει στο τέλος είναι το αποτέλεσμα.

Είναι κάτι παραπάνω από εμφανές ότι οι πολίτες και ειδικά οι νέοι τηρούν στην πλειονότητά τους αδιάφορη, έως και αρνητική στάση απέναντι στην πολιτική. Πώς θα αντιμετωπίσετε αυτή την καχυποψία προκειμένου να τους πείσετε να σας στηρίξουν στην προσπάθειά σας; Για να το θέσω διαφορετικά, τί νέο έχει να καταθέσει είτε από άποψη νοοτροπίας στη διοίκηση είτε από άποψη προτάσεων η παράταξη που στηρίζετε και η υποψηφιότητα του κ.Γούλα που θα δώσει το ερέθισμα στους πολίτες να τη στηρίξουν;

Αν δεν είχα πεισθεί ότι βασική επιδίωξη της παράταξης είναι η ανανέωση του πολιτικού προσωπικού του Δήμου, ότι δεν την διακρίνει διάθεση δυναμικών και δημιουργικών  αλλαγών, δεν θα ήμουν σε καμία περίπτωση ενεργό μέλος της. Αν θέλουμε να αλλάξουμε μοίρα πρέπει να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό ο κόσμος που θα καταλάβει τις έδρες του Δημοτικού Συμβουλίου.

Λόγω της αθλητικής μου δραστηριότητας έρχομαι σε συχνή και ουσιαστική επαφή με τη νεότερη γενιά. Συμφωνώ εν μέρει με τη διαπίστωσή σας, ότι οι νέοι έχουν κακή σχέση με τα κοινά. Όμως αυτό διακρίνω ότι αλλάζει τώρα. Άλλωστε η αυτοδιοίκηση είναι κάτι κοντινό σε όλους μας, δεν έχει απόσταση από τον πολίτη. Πιστεύω ότι αυτό θα φανεί και στη σύνθεση του συνδυασμού μας το επόμενο διάστημα, αφού βασικός μας στόχος είναι να φέρουμε την επόμενη γενιά στο προσκήνιο.

Ο κόσμος αυτός βλέπει ότι δεν φταίνε οι θεσμοί αλλά κατά βάση τα πρόσωπα που τόσα χρόνια υπηρετούσανε τους θεσμούς, εκμεταλλευόμενοι την αποχή τους οδήγησαν τα πράγματα εδώ.  Ήρθε η ώρα που αρχίζει η γενιά αυτή να λέει το δικό της «ως εδώ» και να ζητά να πάρει τη θέση της ανάμεσα στους αποφασίζοντες.

Αυτή είναι η βασική μας προσπάθεια και από εκεί θα κριθούμε στο τέλος: αν θα καταφέρουμε να δώσουμε στη γενιά αυτή το ρόλο που της αρμόζει.

Μια τέτοια αλλαγή, αν δηλαδή έχουμε νέα πρόσωπα στο δημοτικό συμβούλιο,  θα αναβαθμίσει τη λειτουργία του συμβουλίου. Πιστεύω ότι τέτοια άτομα δεν θα εμπλέκονται σε ανούσιες κόντρες, δεν θα ενδιαφέρονται μόνο για την καρέκλα και δεν θα μένουν σιωπηλοί . Γιατί οι νέοι έχουν άποψη για τον μέλλον τους και μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, σε αντίθεση με την προηγούμενη γενιά που μένει βουβή ή θορυβεί χωρίς ουσία.

Από την άλλη όμως βλέπω ότι πολλοί από τους ας πούμε πιο μεγάλους δεν δίνουν χώρο στη νεότερη  γενιά. Δείτε τι γίνεται και σε αυτές τις εκλογές, ποια ονόματα συζητούνται ότι θα πλαισιώσουν τον έναν ή τον άλλον συνδυασμό. Οι νέοι δεν ασχολούνται ή οι θέσεις είναι καπαρωμένες από την προηγούμενη γενιά λοιπόν; Για εμάς η νέα γενιά δεν είναι κάποια ομάδα να τους δίνουμε μια-δύο θέσεις σε ένα ψηφοδέλτιο ή ένα κενό σύνθημα. Είναι η δύναμη που θα μας ξεκολλήσει από τη σημερινή μας μιζέρια. Εκεί είναι και η βασική μας διαφορά: στην «Ανανέωση και Δημιουργία» δεν «ευχόμαστε» τη συμμετοχή της νέας γενιάς αλλά την πιστεύουμε, την στηρίζουμε και τη βγάζουμε μπροστά.     

Ποιο, κατά τη γνώμη σας, είναι το μεγαλύτερο στοίχημα που θα πρέπει να κερδίσει η δημοτική αρχή που θα προκύψει από τις εκλογές του Μαΐου; Σε τί θα επιθυμούσατε εσείς να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα;

Συναντώντας μια γνωστή μου κυρία που ήρθε μετά από χρόνια στη Ναύπακτο, μου είπε:  «η πόλη μας έγινε χωριό». Αυτό νομίζω ότι τα λέει όλα.

Στην οργανωτική μας σύσκεψη βάλαμε στόχο για ένα Δήμο που πρέπει και μπορεί να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες αλλά, ταυτόχρονα να είναι ένας τόπος ζωντανός και ευχάριστος για όσους ζουν καθημερινά σε αυτόν.

Θεωρώ ότι πρέπει μέσα στο συνολικό πλάνο που θα εφαρμοστεί μετά τις εκλογές οπωσδήποτε να υπάρξουν αποτελέσματα στα εξής:

Α) Δημιουργία στο ΞΕΝΙΑ εκτός των άλλων ενός  Συνεδριακού χώρου που θα βοηθήσει  τις Ξενοδοχειακές μονάδες της πόλης μας, αλλά και τα καταστήματα σίτισης κλπ δίνοντας θέσεις εργασίας σε συμπολίτες μας.

Β) Να τακτοποιήσουμε  την ταλαιπωρημένη αυτή πόλη σε διάφορους τομείς ώστε να γίνει πόλος έλξης επισκεπτών από κάθε σημείο της γης:  ανοίγοντας τις πύλες του Κάστρου και ειδικότερα τα Σαββατοκύριακα, τουριστική σήμανση μέσω των γραφικών δρόμων της παραδοσιακής πόλης από το λιμάνι προς το κάστρο,  ενοποίηση των δύο παραλιών ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να περπατήσει κάποιος  απολαμβάνοντας όλη την ομορφιά της πόλης μας χωρίς να στριμώχνεται μέσα στην κίνηση των αυτοκινήτων, βελτίωση του φωτισμού παρέχοντας ασφάλεια στα παιδιά μας και στον κάθε πολίτη και επισκέπτη να κινηθεί άφοβα σε όλο το μήκος και πλάτος της πόλης μας όπως και άλλα μικρότερα θέματα αλλά πολύ σημαντικά που θα κάνουν την διαφορά προς την ανάπτυξη.

Γ)  Η Μαρίνα, που θα μπορεί να φιλοξενήσει τουριστικά σκάφη δίνοντας οικονομική και τουριστική ανάπτυξη στην πόλη μας, πρέπει να πάρει επιτέλους σάρκα και οστά.

Δ) Θα πρέπει να ακούσουμε, να δούμε και να δώσουμε βαρύτητα στα καθημερινά, απλά ας πούμε  προβλήματα που μαστίζουν την κοινωνία μας. 

Έχοντας συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης , σε διαρκή συνεργασία με τους επαγγελματίες της πόλης μας, υιοθετώντας και τη δική τους φωνή, θεωρώ ότι θα μπούνε οι σωστές βάσεις για δημιουργία και ανάπτυξη.

Είστε άνθρωπος του αθλητισμού, κ. Καραχάλια. Θα ήθελα λοιπόν την άποψή σας σχετικά με τις αθλητικές υποδομές της πόλης. Ποιες είναι οι σημαντικότερες ελλείψεις και τί θα μπορούσε να γίνει προκειμένου οι πολίτες της Ναυπακτίας και ειδικά οι νέοι να έρθουν πιο κοντά στον αθλητισμό;

Στα  σαράντα ένα (41)  καθαρά έτη που βρίσκομαι και υπηρετώ τον χώρο του Αθλητισμού σε έξι (6) διαφορετικά αθλήματα,  θα σας αναφέρω μόνο ότι δεν μπορώ να μιλήσω για ελλείψεις, αφού σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχουν καν υποδομές.

Ας ξεκινήσουμε από το Παπαχαραλάμπειο στάδιο που πρέπει να γίνει λειτουργικό και αποτελεσματικό σύμφωνα με τις ανάγκες των πολιτών  και των αθλητικών διοργανώσεων.

 • Άμεση αποπεράτωση και βελτίωση των διαδρόμων του στίβου, που είναι η βάση της φυσικής κατάστασης κάθε αγωνίσματος.
 • Σε επικοινωνία με την Γ.Γ. Αθλητισμού με πρόγραμμα επιχορήγησης και επίβλεψης με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, κλείσιμο του πίσω μέρους  των κερκίδων, δημιουργώντας  γραφεία  θα στεγάζουν όλους τους συλλόγους καλύπτοντας τις επιμέρους ανάγκες τους.
 • Δημιουργία Αποδυτηρίων και Τουαλετών των αθλουμένων.
 • Βελτίωση και συμπλήρωση αθλητικών οργάνων στο λυόμενο του Γυμναστηρίου που χρησιμοποιούνται  για ενδυνάμωση.
 • Προσάρτηση των απαλλοτριωμένων χώρων για επέκταση των Αθλητικών εγκαταστάσεων.
 • Βελτίωση των υποδομών του Κλειστού για να γίνει πιο λειτουργικό. Άκουσα από τον πρόεδρο ότι κάτι έχει δρομολογηθεί προς την κατεύθυνση αυτή και είναι θετικό.
 • Επικοινωνία και διευθέτηση στην αρχή του κάθε έτους με τους αθλητικούς συλλόγους  για να βγαίνει το ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ της χρονιάς ώστε να μην συμπίπτουν την ίδια ημέρα δύο ή τρεις αγώνες.
 • Βελτίωση των υποδομών των σταδίων του Λυγιά και της Γαβρολίμνης ως προς τις βασικές τους ανάγκες και με τεχνητό χλοοτάπητα.
 • Στρατηγική για το τι θα κάνουμε με το κολυμβητήριο που θα σαπίσει πριν καν χρησιμοποιηθεί.
 • Οργάνωση σχολικών αγώνων με τη συμμετοχή και στήριξη του Δήμου.
 • Τέλος το γεωφυσικό μας περιβάλλον είναι τόσο πλούσιο στα Ορεινά και στη Θάλασσα  που μπορούν να  διοργανώνονται αγώνες παντός  τύπου και να κάνει την διαφορά στον Ελλαδικό Αθλητικό χώρο,  δίνοντας τα εχέγγυα και τα κίνητρα στους νέους μας  να έρθουν ακόμα πιο κοντά στο χώρο του Αθλητισμού. Μπορούμε να πούμε πολλά ακόμα αλλά το θέμα είναι  ποιος  θα ασχοληθεί και, τι δυναμική θα έχει.     
Share on Facebook62Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Email this to someone
 
 

4 Σχολια

 1. Ανώνυμος

  Μπραβο στο Δημητρη. Εκτος απο πραξεις που εκαναν αισθηση διαπιστωνω οτι διαθετει και λογο μεστο, ειλικρινη και αμεσο. Αξιολογος στο συνολο του λοιπον, αριστη υποψηφιοτητα για το Γιωργο Γουλα.

  Απάντηση
 2. Τάκης

  Άνθρωπέ μου πού έμπλεξες? Κράτα την υστεροφημία σου, πού πας με το Νταουσάνη. Μην εκτίθεσαι φίλε, τώρα σου έγραψαν αυτά, αύριο θα σε παρακινήσουν σε κάτι άλλο. Οι άνθρωποι έχουν μάστερ στην κοροϊδία.

  Απάντηση
 3. Βαγγέλης

  Μπράβο Δημήτρη, καλή επιτυχία σε εσένα και στο συνδυασμό σου.
  Θα κάνουμε ότι καλύτερο να σε βοηθήσουμε.

  Απάντηση
 4. ΚΑΜΠΑΣ ΠΕΤΡΟΣ

  Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ.ΤΟ ΠΑΡΑΛΘΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.ΔΕΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ.ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.Η ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΛΙΩΝ.ΑΥΤΟ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΩΤΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ.ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΨΤΕ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ.ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ.ΑΠΟ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ.ΚΑΙ ΠΟΡΟΙ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ….

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.