-video: Δημήτρης Ιωάννου-

Παρουσία του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπάκτου Νίκου Πλούμη και των μεγάλων χορηγών της διοργάνωσης, τα μέλη της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Προβάλλω τη Ναυπακτία» Δημήτρης Αντωνόπουλος και Δημήτρης Παπαδημητρίου παρουσίασαν το επίσημο πρόγραμμα του 1ου Lepanto Folk Festival που ξεκινά την Παρασκευή, 26 Ιουνίου και το οποίο συνδιοργανώνεται με το Δήμο Ναυπακτίας και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού.

«Στόχος μας είναι να έχουμε μία πολύ καλή διοργάνωση, η οποία θα καθιερωθεί και στον πολίτη της Ναυπάκτου, αλλά και στην παγκόσμια κοινότητα. Την επόμενη χρονιά θα προσπαθήσουμε να είναι ακόμη μεγαλύτερο το Φεστιβάλ και σε διάρκεια, αλλά και να γίνει διασπορά των εκδηλώσεων σε όλη τη Ναυπακτία και να προχωρήσουμε σε παράλληλες εκδηλώσεις«, σημείωσαν μεταξύ άλλων οι διοργανωτές.

Ν.Πλούμης: «Πρέπει να μας απασχολεί σοβαρά ο θεματικός τουρισμός»

Από την πλευρά του ο κ.Πλούμης συνεχάρη την πρωτοβουλία της Κοιν.Σ.Επ. και με τοποθέτησή του αναφέρθηκε στο κεφάλαιο «θεματικός τουρισμός». Όπως είπε ¨δεν αρκεί μόνο ο ήλιος, η θάλασσα και η φυσική ομορφιά για να αναπτυχθεί το τουριστικό προϊόν της περιοχής. Αυτά είναι σίγουρα πλεονεκτήματα. Το Φεστιβάλ είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να διαφημιστεί η Ναύπακτος, αλλά και να διασκεδάσουν οι ναυπάκτιοι κατά τη διάρκεια του τριημέρου των εκδηλώσεων. Ο Δήμος Ναυπακτίας θα είναι πάντα δίπλα προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν της περιοχής. Να ευχηθώ το Φεστιβάλ να γίνει θεσμός και την επόμενη χρονιά να έχει ακόμη περισσότερες συμμετοχές«.

 Folk Fest

Τί είπαν οι μεγάλοι χορηγοί που στηρίζουν τη διοργάνωση

Εκπροσωπώντας τη «Γέφυρα ΑΕ», η συντονίστρια Εταιρικής Ευθύνης Νίκη Σύψα σημείωσε πως «αυτές είναι οι εκδηλώσεις που θα φέρουν επισκέπτες στην περιοχή και που θα παράγουν ένα τοπικό πολιτιστικό προϊόν που σε συνδυασμό με άλλα προϊόντα και υπηρεσίες θα συνθέσουν ένα τουριστικό πακέτο ελκυστικό, που μπορεί η Ναυπακτία να προτείνει σε ωφέλιμο χρόνο για το destination marketing το 2016″.

Από τον όμιλο «Market in», ο κ.Φερεντίνος δήλωσε ότι  «η Κοιν.Σ.Επ με το Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών δείχνει ότι είναι θεματοφύλακας της παράδοσης με άτομα που αγαπούν την ενασχόλησή τους με το χορό και τη μουσική. Διατηρεί δε με την παρούσα εκδήλωση την πολιτιστική ιστορία της Ελλάδας όσο το δυνατόν αλώβητη από το πέρασμα του χρόνου, ώστε να μεταλαμπαδευτεί από τον έναν στον άλλο και να συνεχίσει το μακραίωνο ταξίδι της«

__________ 1Εκ μέρους της εταιρίας «Πλαστικά Κοτρώνης» η κ.Κρυσταλλία Καρασπύρου μίλησε για το θεσμό των χορηγιών και την ιστορική σημασία και συμβολή του στην τέχνη και τον πολιτισμό. Χαρακτηριστικά είπε: «Ιστορικά ο θεσμός των χορηγιών αποτελεί αρωγό μεγάλων καλλιτεχνών και είναι η αιτία που υπάρχουν πολλά από τα έργα τέχνης που θαυμάζουμε μέχρι σήμερα. Ιδίως στις μέρες μας, σε μια κοινωνία που στενάζει, δράσεις που στοχεύουν στην ανάσχεση της αρνητικής αυτής πορείας, έχουν φυσικά ένα σοβαρό λόγο να ενισχύονται. Η καλλιτεχνική δράση που πάντα ήταν και είναι τροφή για το πνεύμα, κυρίως όταν πηγάζει από την ιστορία και την παράδοση κάθε λαού, αποτελεί κινητήρια δύναμη για την κοινωνία, τόσο σε επίπεδο εμψύχωσης και στήριξης της κοινωνίας όσο σε επίπεδο επανεκκίνησης της οικονομίας».

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης έχει ως εξής:

Πέμπτη 25 Ιουνίου

Παραλαβή των ξένων αποστολών από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και υποδοχή τους στη Ναύπακτο

Παρασκευή 26 Ιουνίου

20:00: Φωτογράφηση χορευτών στη Γέφυρα και το κάστρο του Αντιρρίου

21:00: Θέατρο Αντιρρίου – Παράσταση Χορευτικών

Σάββατο 27 Ιουνίου

10:00: Ξενάγηση των επισκεπτών στο κάστρο και στην πόλη

20:30: Παρέλαση των χορευτικών στην Ψανή έως το χώρο της εκδήλωσης (πλαζ)

21:15: Κεντρική εκδήλωση – Παράσταση χορευτικών

Κυριακή 28 Ιουνίου

10:00: Δημαρχείο – Ανταλλαγή αναμνηστικών του Δήμου και της Κοιν.Σ.Επ. με αντιπροσωπεία από κάθε χορευτικό

20:00: Κήπος Ξενία – Master Class, χορός, ζωντανή μουσική και γλέντι – Προβολή τοπικών παραδοσιακών προϊόντων

Το LepantoMag.gr στηρίζει την πρωτοβουλία της διοργάνωσης του 1ου Lepanto Folk Festival ως χορηγός επικοινωνίας.

folk fest 1folk fest 2

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.