Οι τελευταίες ενέργειες κύκλων της κυβέρνησης για αναστολή (ουσιαστικά κατάργηση) των κατεδαφίσεων,  έρχονται να προστεθούν σε παρόμοιες “αβλεψίες” και δήθεν λάθη όπως η τροπολογία στο ίδιο νομοσχέδιο που ξεχνούσε την υποχρεωτική κήρυξη αναδασωτέων των δασών και δασικών εκτάσεων που εκχερσώνονται παράνομα και η οποία μαζεύτηκε τελευταία στιγμή. Έρχονται να προστεθούν στις ντε και καλά ρυθμίσεις του νομοσχεδίου περί βοσκησίμων εκτάσεων που όχι μόνο ανοίγει κερκόπορτα αλλά στην κυριολεξία γκρεμίζει τα τείχη προστασίας των δασών και δασικών εκτάσεων εν ονόματι ανύπαρκτων κινδύνων επικαλούμενο την δήθεν ανάγκη ρύθμισης λόγω των κοινοτικών ενισχύσεων.
Αυτό είναι το περιβάλλον της χώρας μας το οποίο σε κάθε περίπτωση  επικαλούμαστε ως το συγκριτικό μας πλεονέκτημα και στου οποίου την προστασία ορκιζόμαστε ως κυβέρνηση (όπως και οι προηγούμενες), από τη μια πλευρά και από την άλλη φαλκιδεύουμε το καθεστώς προστασίας του.
Το βαθύ κράτος του ΠΑΣΟΚ και η συγκεκριμένη νοοτροπία φαίνεται ότι έχουν πάρει το πάνω χέρι στην Κυβέρνηση. Μου έρχονται στο νου οι αλήστου μνήμες εποχές του “Τσοβόλα δώστα όλα” με άλλο όνομα βέβαια. Συμβαίνει άραγε το ίδιο και στον ΣΥΡΙΖΑ; Πόσο απέχουν οι διακηρύξεις του από αυτό που συμβαίνει σήμερα. Και αν για κάποιες ενέργειες υπάρχει “λέμε τώρα” μνημονιακή υποχρέωση, ποιες υποχρεώσεις εξυπηρετούν οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις. Ο κόσμος που ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ για ένα άλλο ήθος, για ένα καλύτερο μέλλον, για την αντιμετώπιση της διαφθορά που έχει κάνει σημαία ο σύντροφος Τσίπρας, περίμενε αυτό που βλέπουμε σήμερα;
Και πόσο νομίζετε σύντροφοι ότι αυτός ο κόσμος μπορεί να το ανεχθεί;
Τι λέει ο πρωθυπουργός για την εικόνα αυτή που παρουσιάζει η κυβέρνησή του; Τι λέει ο αρμόδιος για το περιβάλλον και τα Δάση υπουργός που του βάζουν το στυλό στο χέρι για την συνυπογραφή τέτοιων κατάπτυστων διατάξεων (και παράνομων και αντισυνταγματικών) ενώ το κόμμα του βγάζει αντίθετες ανακοινώσεις;
Ποιοι αριστεροί θεωρούν ότι μπορεί να έχουν θέση σε ένα κόμμα που στηρίζει τέτοια κυβέρνηση. Ποιοι πολίτες μπορούν να ελπίζουν σε μια τέτοια κυβέρνηση που υπόσχεται να πατάξει τη διαφθορά ενώ χαϊδεύει την ανομία.
Και μη γελιόμαστε. Το θέμα δεν είναι τα αυθαίρετα (ούτε η δεξιά δεν τόλμησε να τα νομιμοποιήσει) αλλά η αναβίωση των ίδιων πρακτικών του πελατειακού, άνομου και διεφθαρμένου κράτους και τρόπου διακυβέρνησης που μας έφεραν ως εδώ.
Εγώ φίλοι και σύντροφοι δεν μπορώ να συμμετέχω σε κάτι τέτοιο. Και όχι μόνο δεν μπορώ να συμμετέχω, θα το πολεμήσω με όλες μου τις δυνάμεις και σας καλώ να κάνετε το ίδιο.
Να πάρουν θέση εδώ και τώρα ο πρωθυπουργός, οι βουλευτές και  τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.
Να ξέρουμε και εμείς με ποιους έχουμε να κάνουμε.

Share on Facebook7Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.