Με την φροντίδα και την χρηματοδότηση της Βουλής των Ελλήνων, θα συνεχισθούν οι εργασίες αποκατάστασης, συντήρησης και βελτίωσης της οικίας – Μουσείου οικογένειας Τρικούπη στο Μεσολόγγι.

   Μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα, μεταξύ του Δημάρχου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκου Καραπάνου, της προϊσταμένης της Κοινοβουλευτικής Βιβλιοθήκης της Βουλής Ε. Δρούλια καθώς και των συνεργατών της Α. Καραπάνου και Ι. Μετζικώφ, επιβεβαιώθηκαν η πολύ καλή συνεργασία για την υποστήριξη των εργασιών της οικίας Τρικούπη, καθώς και η προοπτική εμπλουτισμού των εκθεμάτων.

   Η συμβολή και υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων, όπως σημείωσε ο Ν. Καραπάνος, αφορά σειρά απαραίτητων εργασιών διαμόρφωσης εκθεσιακών χώρων, παρουσίασης και κατάλληλου φωτισμού, προκειμένου ο χώρος να υποστηρίζει επαρκώς την μουσειακή λειτουργία του. Όπως είπε, η επίσπευση των εργασιών θα επιτρέψει τον έγκαιρο προγραμματισμό των εγκαινίων του ανακαινισμένου χώρου στο πλαίσιο των Εορτών Εξόδου τον προσεχή Απρίλιο.

   Τον δήμαρχο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, συνόδευσαν στην συνάντηση ο  Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ν. Σολδάτος καθώς και ο βουλευτής Γ. Πάντζας, ο οποίος υποστηρίζει δράσεις του Δήμου, όπως πρόσφατα παρευρέθηκε στην παρουσίαση της υποψηφιότητας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021.

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.