«Μια μοναδική ποδηλατική διοργάνωση, που θα αποτελέσει το σημαντικότερο γεγονός της Ελληνικής ποδηλασίας βουνού για το τρέχον έτος»

 

  Η διοργάνωση θα λάβει μέρος στην πόλη της Ναυπάκτου στις 15 & 16 Ιουλίου 2016 σε συνεργασία  της Ελληνικής Ομοσπονδία Ποδηλασίας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Ναυπακτίας και της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης Πολιτισμού και Περιβάλλοντος “Πράσινο+Μπλε”

  Θα συμμετάσχουν περί τους 200 αθλητές ποδηλασίας βουνού και πάνω από 35 ποδηλατικά σωματεία από όλη την Ελλάδα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, προκειμένου να αναδείξουν τους πρωταθλητές Ελλάδας στις κατηγορίες ανδρών, γυναικών, εφήβων, νεανίδων, παίδων και κορασίδων. Θα συμμετέχουν πρωταθλητές του αγωνίσματος όπως ο Περικλής Ηλίας παγκόσμιος και πανελλήνιος πρωταθλητής, καθώς και εκπρόσωπος της χώρας μας στους Ολυμπιακούς αγώνες 2016 στο αγώνισμα της ορεινής ποδηλασίας.

  Ο αγώνας θα διεξαχθεί περιφερειακά του ενετικού κάστρου της πόλης, αποτελούμενος από άσφαλτο, δασικό μονοπάτι αλλά και καλντερίμια μέσα στην καστρούπολη, συνολικής κυκλικής διαδρομής 4,1km η οποία και επαναλαμβάνεται  6 φορές, με στόχο την υψηλή θέαση. Συνολική διαδρομή αγώνα 24,6km.

  Η παρουσίαση των ομάδων θα γίνει την Παρασκευή 15 Ιουλίου στις 21.00 στο λιμάνι της πόλης, ενώ η παρουσίαση των απονομών βράβευσης των νικητών από κάθε κατηγορία, θα γίνει από την Εύη Αδάμ στο γραφικό ενετικό λιμάνι της Ναυπάκτου το βράδυ του Σάββατου 16 Ιουλίου στις 21:00 παρουσία πλήθους κόσμου, επισήμων και παραγόντων της ποδηλασίας.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.

programcross

Και τον χάρτη με τα σημεία θέασης και φωτογραφιών.

xartisbike

 

 

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.