Στη μυθολογία ο Φαέθων οδηγούσε το άρμα του Ήλιου. Στη σύγχρονη πραγματικότητα- και σε ό,τι αφορά την ομάδα μπάσκετ που φέρει το όνομά του («ΦΑΕΘΩΝ-ΓΕΦΥΡΑ»)- θα μπορούσε να παρομοιαστεί με τρένο, το οποίο όταν αποκτήσει «ταχύτητα κρουαζιέρας» ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά, μέχρι τις κορυφές των πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑ-Η, για να συναντήσει τον «ήλιο» που μοιάζει να είναι το πεπρωμένο του.

Η ξέφρενη πορεία της ομάδας, μετά τα πρώτα ματς «προσαρμογής» στη νέα για αυτήν κατηγορία της Β’ ΕΣΚΑ-Η, θυμίζει την περυσινή, η οποία την οδήγησε στον προβιβασμό με ένα μακρύ φώτο-φίνις 14 σερί νικών.

Ο αριθμός «14» φαίνεται πως έχει τον δικό του ιδιαίτερο συμβολισμό για τον Φαέθοντα, αφού το μουδιασμένο ξεκίνημά του τον έφερε να υπολείπεται έως και 14 πόντους του Α.Ο. Σκαγιοπουλείου κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, που έληξε με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται μέσα στο κλειστό γυμναστήριο του Αντιρρίου.

Όμως στο δεύτερο ημίχρονο οι Αντιρριώτες υπήρξαν καταιγιστικοί, φορτώνοντας τον αντίπαλο με καλάθια, ενώ ταυτόχρονα έκλειναν τις διόδους προς τη μπασκέτα που υπερασπίζονταν «ευγενώς πλην λυσσωδώς».

Το ροζ φύλλο αγώνος κατέγραψε ένα ιστορικό come-back με το κοντέρ να σταματά στο 70-54 και να δίνει δικαίωμα στους νικητές για μετατροπή των αποδυτηρίων σε χώρο πανηγυρισμών όπως αυτοί της προηγούμενης σεζόν με αθλητές, διοίκηση, προπονητικό team και χορηγό να γιορτάζουν αγκαλιασμένοι, τελειώνοντας τη βραδιά σε «στενό κύκλο» σε ψησταριά της όμορφης αιτωλοακαρνανικής πόλης.

περισσότερες φωτογραφίες εδώ.

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.