crossbikeΈτοιμοι όλοι στη Ναύπακτο για τους αγώνες στις 15 και 16 του μήνα.

«Η πόλη της Ναυπάκτου είναι έτοιμη για τους “Lepanto Πανελλήνιους Αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας 2016”. Μια σημαντική διοργάνωση με τη συμμετοχή των καλύτερων αθλητών ορεινής ποδηλασίας. Η πόλη μας είναι έτοιμη να υποδεχτεί και να φιλοξενήσει  τους 200 και πλέον αθλητές από 40 και σωματεία, σε μια γιορτή του αθλητισμού και του  “ευ αγωνίζεσθαι”, θέλοντας να διοργανώσει το καλύτερο Πανελλήνιο ορεινής ποδηλασίας». Εύχομαι καλό αγώνα και προσκαλώ τους φίλους του ποδηλάτου να επισκεφτούν την πόλη μας».

Δηλώσεις του δημάρχου Ναυπακτίας Παναγιώτη Λουκόπουλου, μιλώντας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας που θα γίνει στην Ναύπακτο την άλλη εβδομάδα (15-16 Ιουλίου). Διοργανωτές είναι η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο  Δήμος  Ναυπακτίας και η Μη κερδοσκοπική  Οργάνωση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος  «Πράσινο+Μπλε» που προσκαλούν τους φίλους της ποδηλασίας, στο κορυφαίο γεγονός της ορεινής ποδηλασίας στη χώρα μας. Ο πρόεδρος της ΕΟΠ Θανάσης Τερζής, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και η Αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Λουκόπουλος και ο Υπεύθυνος Συντονισμού Δράσεων του Πράσινο+Μπλε Τάσος Ξύδης, έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους υποσχόμενοι μια διαφορετική και ιδιαίτερα εντυπωσιακή διοργάνωση.

Για την διοργάνωση μίλησε και η Άντζελα Κοτρότσου, Γενική Διευθύντρια της Arla Foods Ελλάς: «H Arla Foods Ελλάδας, με ιδιαίτερη χαρά στηρίζει ως χορηγός με τα προϊόντα βούτυρο Lurpak και Arla Protein Milk, τους “Lepanto Πανελλήνιους Αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας 2016”, καθώς πρόκειται για ένα ξεχωριστό αθλητικό γεγονός, το οποίο υλοποιείται σε μία ιστορική και ξεχωριστής ομορφιάς πόλη όπως η Ναύπακτος. Οι άνθρωποι σήμερα συνεχώς αυξάνουν το ενδιαφέρον τους για φυσικά προϊόντα. Όλα  τα προϊόντα της Arla βασίζονται στο γάλα και στα θρεπτικά του πλεονεκτήματα-δεν χρησιμοποιούμε τεχνητά συστατικά  και πρόσθετα. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε φυσικά, θρεπτικά και γευστικά προϊόντα που θρέφουν σωστά το σώμα και το μυαλό. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους αγωνιζόμενους αθλητές και αθλήτριες στην προσπάθειά τους».

Στο Πανελλήνιο θα πάρουν μέρος οι 200 κορυφαίοι ποδηλάτες, από 45 σωματεία, που θα αγωνισθούν στις κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών, Εφήβων-Νεανίδων, Παίδων-Κορασίδων, σε μια

Εντυπωσιακή διαδρομή γύρω από το κάστρο και την παλαιά πόλη, ενώ  σημείο βραβεύσεων των νικητών είναι το γραφικό ενετικό λιμάνι της Ναυπάκτου.

Χορηγοί είναι: Volvo V60 Cross Country , Arla protein milk, Wind, Φάγε, Electric Rev Helma, Κορπή, Lurpak, Magoura, Xentis, Haibike και Υποστηρικτές: Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου, Σκλαβενίτης, Μέλισσα, Therament, Taft, Gialousis, Advance, Minoan Lines, Areti, Polyrapid, Depend, Ideal, Mbike, Spoorts.gr, Ολύμπιον Θεραπευτήριο Πατρών.

Η διαδρομή των αγώνων αποτελείται από άσφαλτο, δασικό δρόμο, δασικό μονοπάτι και πλακόστρωτο, συνολικής κλειστής κυκλικής διαδρομής 4,1 χλμ., η οποία επαναλαμβάνεται. Στόχος η προβολή της πολιτιστικής και περιβαλλοντικής ομορφιάς της πόλης της Ναυπάκτου  καθώς και η ανάδειξη του ξεχωριστού Ολυμπιακού αθλήματος της ορεινής ποδηλασίας, cross country.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.