Απόστ. Κατσιφάρας: «Η Περιφέρεια συμβάλλει στην προσπάθεια».

«Με ιδιαίτερη χαρά συνδιοργανώνουμε ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τους “Lepanto Πανελλήνιους Ορεινής Ποδηλασίας 2016”. Από αρχαιοτάτων χρόνων, ο αθλητισμός κατέχει σημαντική θέση στη ζωή των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας και διαδραματίζει σημαντικό κοινωνικό ρόλο. Άλλωστε, στην Περιφέρειά μας βρίσκεται η Αρχαία Ολυμπία, η κοιτίδα του Ολυμπισμού, ένα παγκόσμιο ορόσημο για τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τη συναδέλφωση και την αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς».

 

Δηλώσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, μιλώντας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας Cross Country, που θα διεξαχθεί την άλλη εβδομάδα, Παρασκευή και Σάββατο (15-16 Ιουλίου), στη Ναύπακτο. Και συνέχισε:

«Σε μια πολύ δύσκολη χρονική συγκυρία, η Περιφέρεια συμβάλλει στην προσπάθεια που κάνουν οι εμπλεκόμενοι φορείς. Στην διοργάνωση συμμετέχουν περισσότεροι από 200 αθλητές που θα βρεθούν στην περιοχή μας για να διαγωνισθούν, σε μία μοναδική διαδρομή, στο Ενετικό Κάστρο της Ναυπάκτου με το δάσος. Είμαι βέβαιος ότι οι αγώνες θα στεφθούν με επιτυχία».

 

Το Lepanto 2016 Πρωτάθλημα ορεινής Cross Country στη Ναύπακτο θα αποτελέσει και το τελευταίο ή προτελευταίο δυνατό τεστ του πρωταθλητή μας Δημήτρη Αντωνιάδη που θα είναι ο αθλητής που θα μας εκπροσωπήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Ρίο. Ο ίδιος που αύριο και μεθαύριο θα αγωνισθεί στο Μαυροβούνιο, στους Βαλκανικούς, μίλησε για τον αγώνα:

«Θα είναι ένα γερό τεστ πριν το Ρίο. Έχω μπει στην τελική φάση της προετοιμασίας μου για να είμαι έτοιμος στην Βραζιλία. Είμαι σίγουρος ότι στη Ναύπακτο θα γίνει ένας δυνατός και θεαματικός αγώνας, με έντονο συναγωνισμό, μιας και είναι πολλοί οι καλοί αθλητές».

Διοργανωτές του Πανελληνίου είναι η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο  Δήμος  Ναυπακτίας και η Μη κερδοσκοπική  Οργάνωση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος  «Πράσινο+Μπλε» που προσκαλούν τους φίλους της ποδηλασίας, στο κορυφαίο γεγονός της ορεινής ποδηλασίας στη χώρα μας. Ο πρόεδρος της ΕΟΠ Θανάσης Τερζής, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και η Αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Λουκόπουλος και ο Υπεύθυνος Συντονισμού Δράσεων του Πράσινο+Μπλε Τάσος Ξύδης, έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους υποσχόμενοι μια διαφορετική και ιδιαίτερα εντυπωσιακή διοργάνωση.

Θα πάρουν μέρος οι 200 περίπου κορυφαίοι ποδηλάτες, από 45 σωματεία από όλη την Ελλάδα, που θα αγωνισθούν στις κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών, Εφήβων-Νεανίδων, Παίδων-Κορασίδων, σε

μια εντυπωσιακή επιλεγμένη διαδρομή γύρω από το κάστρο και την παλαιά πόλη, ενώ  σημείο βραβεύσεων των νικητών είναι το γραφικό ενετικό λιμάνι της Ναυπάκτου.

Χορηγοί είναι: Volvo V60 Cross Country , Arla protein milk, Wind, Φάγε, Electric Rev Helma, Κορπή, Lurpak, Magoura, Xentis, Haibike και Υποστηρικτές: Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου, Σκλαβενίτης, Μέλισσα, Therament, Taft, Gialousis, Advance, Minoan Lines, Areti, Polyrapid, Depend, Ideal, Mbike, Spoorts.gr, Ολύμπιον Θεραπευτήριο Πατρών.

Η διαδρομή των αγώνων αποτελείται από άσφαλτο, δασικό δρόμο, δασικό μονοπάτι και πλακόστρωτο, συνολικής κλειστής κυκλικής διαδρομής 4,1 χλμ., η οποία επαναλαμβάνεται. Στόχος η προβολή της πολιτιστικής και περιβαλλοντικής ομορφιάς της πόλης της Ναυπάκτου  καθώς και η ανάδειξη του ξεχωριστού Ολυμπιακού αθλήματος της ορεινής ποδηλασίας, cross country.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.