«Είμαστε έτοιμοι. Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα λειτουργήσουν σωστά και θα διοργανώσουμε ένα από τα καλύτερα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ορεινής Ποδηλασίας Cross Country. Με την βοήθεια όλων των εμπλεκομένων προσπαθήσαμε για το καλύτερο και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε. Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από το γεγονός ότι οι πρώτες εντυπώσεις από τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας και κυρίως από τους αθλητές είναι πολύ καλές».

Με αυτά τα λόγια, ο Τάσος Ξύδης, Υπεύθυνος Συντονισμού Δράσεων της ΜΚΟ Πράσινο+Μπλε, που έχει την γενική ευθύνη της διοργάνωσης, μίλησε για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας Cross Country, όλων των κατηγοριών (ανδρών, γυναικών, εφήβων, νεανίδων, παίδων, κορασίδων) το οποίο θα διεξαχθεί σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο (15-16 Ιουλίου) στη Ναύπακτο.

 

Μαζί του συμφωνεί και ο Γιάννης Παττές, έφορος ορεινής ποδηλασίας της Ομοσπονδίας: «Η διαδρομή είναι πράγματι πολύ καλή. Από τις καλύτερες. Οι πρώτες εντυπώσεις από όσα έχουμε δει είναι πράγματι πολύ καλές και πιστεύω ότι θα γίνει ένα από τα καλύτερα Πανελλήνια Πρωταθλήματα».

Διοργανωτές του Πανελληνίου είναι η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο  Δήμος  Ναυπακτίας και η Μη κερδοσκοπική  Οργάνωση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος  «Πράσινο+Μπλε» που προσκαλούν τους φίλους της ποδηλασίας, στο κορυφαίο γεγονός της ορεινής ποδηλασίας στη χώρα μας. Ο πρόεδρος της ΕΟΠ Θανάσης Τερζής, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και η Αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Λουκόπουλος και ο Υπεύθυνος Συντονισμού Δράσεων του Πράσινο+Μπλε Τάσος Ξύδης, έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους υποσχόμενοι μια διαφορετική και ιδιαίτερα εντυπωσιακή διοργάνωση.

Χορηγοί είναι: Volvo V60 Cross Country , Arla protein milk, Wind, Φάγε, Electric Rev Helma, Κορπή, Lurpak, Magoura, Xentis, Haibike και Υποστηρικτές: Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου, Σκλαβενίτης, Μέλισσα, Therament, Taft, Gialousis, Advance, Minoan Lines, Areti, Polyrapid, Depend, Ideal, Mbike, Spoorts.gr, Ολύμπιον Θεραπευτήριο Πατρών.

Η διαδρομή των αγώνων αποτελείται από άσφαλτο, δασικό δρόμο, δασικό μονοπάτι και πλακόστρωτο, συνολικής κλειστής κυκλικής διαδρομής 4,1 χλμ., η οποία επαναλαμβάνεται.

Στόχος η προβολή της πολιτιστικής και περιβαλλοντικής ομορφιάς της πόλης της Ναυπάκτου  καθώς και η ανάδειξη του ξεχωριστού Ολυμπιακού αθλήματος της ορεινής ποδηλασίας, cross country.

Θα πάρουν μέρος οι 200 κορυφαίοι ποδηλάτες, από 45 σωματεία από όλη την Ελλάδα και θα αγωνιστούν σε μια εντυπωσιακή επιλεγμένη διαδρομή γύρω από το κάστρο και την παλαιά πόλη, ενώ  σημείο βραβεύσεων των νικητών είναι το γραφικό ενετικό λιμάνι της Ναυπάκτου. Ανάμεσα σ’ αυτούς τους ποδηλάτες θα είναι και ο Δημήτρης Αντωνιάδης που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, παίρνοντας την τελευταία στιγμή την θέση του Περικλή Ηλία που έχει προβλήματα υγείας και οι γιατροί του σύστησαν ξεκούραση. Ο Ηλίας βρίσκεται όμως στη Ναύπακτο και θα δώσει το παρών στην διοργάνωση, έστω και χωρίς ν’ αγωνισθεί.

Στην περσινή διοργάνωση τα χρυσά μετάλλια είχαν κατακτήσει ο Δημήτρης Αντωνιάδης και η Βαρβάρα Φασόη (φωτό).

Το πρόγραμμα του διημέρου:

Παρασκευή (15/07)

10:00-13:00 Άφιξη συλλόγων και αθλητών

11:00-14:00 Εγγραφές αθλητών και σωματείων

12:00-14:00 Επίσημη προπόνηση – αναγνώριση διαδρομής

17:00-19:00 Αγώνας Team relay – σκυταλοδρομίας

21:00 Βράβευση των νικητών στο Team relay – σκυταλοδρομίας και παρουσίαση των ομάδων στο λιμάνι της Ναυπάκτου

Σάββατο

09:00-14:00 Αγώνας Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων, Παίδων, Κορασίδων (αφετηρία και τερματισμός στο πάρκινγκ του Κάστρου)

17:30-19:00 Αγώνας Ανδρών (αφετηρία και τερματισμός στο πάρκινγκ του Κάστρου)

21:00 Βραβεύσεις νικητών όλων των κατηγοριών στο λιμάνι της Ναυπάκτου

 

Share on Facebook7Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.