Με μία πολύ καλή συγκομιδή μεταλλίων για το Σκακιστικό Όμιλο Ναυπάκτου ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο οπότε και πραγματοποιήθηκε στο Ρίο το Περιφερειακό Μαθητικό Πρωτάθλημα της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου. Συνολικά, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων που συμμετείχαν από Ναύπακτο και Αντίρριο έλαβαν 7 χρυσά μετάλλια, 2 ασημένια και 6 χάλκινα, αλλά και 2 κύπελλα.

Πιο συγκεκριμένα, στο Περιφερειακό Μαθητικό Πρωτάθλημα συμμετείχαν 14 ομάδες από Ναύπακτο και Αντίρριο με 65 μαθητές στο ομαδικό και 9 μαθητές στο ατομικό. Αναλυτικότερα, στο ομαδικό συμμετείχαν μία ομάδα από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπάκτου, 3 ομάδες από το 2ο και το 3ο Δημοτικό Σχολείο, μία ομάδα από το 5ο Δημοτικό και μία από το Δημοτικό Σχολείο Αντιρρίου. Επίσης, συμμετείχαν με 2 ομάδες το 2ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου και με μία ομάδα τα σχολεία του 3ου Γυμνασίου, του 1ου και του 2ου ΓΕΛ.

Η α’ ομάδα του 3ου Δημοτικού Σχολείου κατέλαβε τη 12η θέση σε σύνολο 55 συμμετεχουσών ομάδων με τους Αλεξόπουλο, Φούντα Ανδρέα, Φούντα Γιώργο, Καραχρήστου και Τζάθα. Ενώ, το 5ο Δημοτικό Σχολείο κατέλαβε την 23η θέση και το 2ο Δημοτικό την 25η θέση. Στην κατηγορία των Γυμνασίων, η α’ ομάδα του 2ου Γυμνασίου Ναυπάκτου κατάφερε τη νίκη με 6-0 λαμβάνοντας την πρώτη θέση, χρυσά μετάλλια και το κύπελλο. Την ομάδα αποτελούσαν οι Κούρογλου, Κρίτσας Β, Κωτσόπουλος, Δανιάς, Κρίτσας Γ. Ενώ, η β’ ομάδα έλαβε την 5η θέση και το Γ’ Γυμνάσιο την 8η θέση. Στην κατηγορία των Λυκείων, το 1ο ΓΕΛ έλαβε την 3η θέση και οι Πράππας, Στάικος, Ρουγκάλα και Κατσιγιάννη έλαβαν τα χάλκινα μετάλλεια. Την 4η θέση κατέλαβε το 2ο ΓΕΛ.

Σημειώνεται πως το 1ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου προκρίνεται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα λάβει χώρα στη Χαλκιδική το Σαββατοκύριακο των Βαΐων, ενώ μπορούν να συμμετέχουν και το 1ο και 2ο ΓΕΛ.

Στο ατομικό πρωτάθλημα, οι μαθήτριες των Λυκείων Νικοπούλου, Κατσιγιάννη και Ρουγκάλα κατάφεραν αντίστοιχες νίκες, ενώ οι δύο πρώτες προκρίνονται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Οι μαθητές των Γυμνασίων Κούρογλου και Κρίτσας Β. έλαβαν αντίστοιχα τη 2η και 8η θέση. Ενώ, πρώτη θέση έλαβε η Μπανιά, 3η ο Κωτσόπουλος, 4η ο Ρουγκάλα και 10η ο Κρίτσας, από την Α’ Γυμνασίου.

Μιλώντας στο LepantoMag.gr, ο πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Ναυπάκτου Παναγιώτης Νάκης σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως τα έξοδα των μαθητών που συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στη Χαλκιδική καλύπτονται από τον Όμιλο και υπάρχει αισιοδοξία για κατάκτηση θέσεων από τους μαθητές και τις μαθήτριες της περιοχής.

Share on Facebook14Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

2 Σχολια

  1. Alkithea Ralli

    ΞΕΧΑΣΑΤΕ…. το 1ο Δημοτικο πηρε την 28η θεση στα 55 σχολεια, με παιδια που ηταν απο πρωτη ταξη,δευτερα ταξη και τριτη

    Απάντηση
  2. Κούρογλου Γιώργος

    Να διορθώσουμε μερικά λάθη.Το Γυμνάσιο που προκρίνεται στους τελικούς στη Χαλκιδική είναι το 2ο και όχι το 1ο όπως γράφετε.Επίσης στη σύνθεσή του δεν υπάρχει μαθητής Δανιάς αλλά η Ελένη Μπανιά.Τώρα αν θα καλυφθούν τα έξοδα των μαθητών από τον σκακιστικό όμιλο Ναυπάκτου …..αναμένουμε.

    Απάντηση

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.