Ύστερα από συνάντηση του Περιφερειακού Συμβούλου  Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  κου. Νίκου Μπαλαμπάνη με υπευθύνους των σχολών του ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, διαπιστώθηκε στο παράρτημα Μεσολογγίου η τεράστια έλλειψη τόσο σε Διοικητικό όσο και Διδακτικό προσωπικό.

Για το τμήμα Μηχανολογίας τρείς από τους τέσσερις εναπομείναντες καθηγητές έχουν Αιτηθεί τη μετακίνησή τους  σε Τμήματα της Πάτρας και της Αμαλιάδας. Παρόλο που το σχέδιο  «ΑΘΗΝΑ»  προβλέπει λειτουργία του τμήματος έως το 2018 το αίτημα μετακίνησης έχει εγκριθεί από τον πρόεδρο του Ιδρύματος, χωρίς να ληφθεί υπόψιν το κενό που δημιουργείται στο Τμήμα του Μεσολογγίου. Η μετακίνηση των καθηγητών από την νέα χρονιά θα σημάνει έμμεσα το πρόωρο κλείσιμο του Τμήματος.

Στις παθογένειες του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ», πρέπει να προστεθεί και η άδικη μετακίνηση διοικητικών υπαλλήλων από το πρώην ΤΕΙ Μεσολογγίου, προς το ΤΕΙ Πάτρας μολονότι ο διορισμός τους αφορούσε την περιοχή του Μεσολογγίου.

Οι υπάλληλοι αυτοί καθημερινά αναγκάζονται να μετακινούνται στην Πάτρα, όταν το Παράρτημα Μεσολογγίου έχει τρομερές ελλείψεις σε διοικητικό προσωπικό.

To ίδιο ισχύει και για το τμήμα ΘΕ.Κ.Α (Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας)  το οποίο μετακινήθηκε στην Αμαλιάδα, σύμφωνα με το σχέδιο ΑΘΗΝΑ, το οποίο   λειτουργεί με Διοικητικό και Επιστημονικό προσωπικό, κυρίως από την  Αιτωλοακαρνανία.

Ο κ. Μπαλαμπάνης πρόσθεσε πως πρέπει άμεσα να επιστρέψουν τόσο οι καθηγητές όσο και το Διοικητικό προσωπικό που έχει φύγει, στο Μεσολόγγι.

Δεσμεύτηκε ωστόσο για συνάντηση όλων των ιθυνόντων στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας με κύριο θέμα, το μέλλον του ΤΕΙ Μεσολογγίου και την τοποθέτηση όλων επι τούτου.

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.