Στους διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ στραμμένο το ενδιαφέρον

Ξεκίνησε η κοινή συνεδρίαση των τεσσάρων αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής, για τη συζήτηση του δεύτερου νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα της συμφωνίας με τους εταίρους.

Η συζήτησή του στις Επιτροπές εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το μεσημέρι. Αμέσως μετά το ν/σ θα εισαχθεί στην Ολομέλεια προκειμένου μέχρι τα μεσάνυχτα να έχει ψηφιστεί.

Στο εισαγωγικό σημείωμά του προς την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σπύρος Σαγιάς ζητεί να ολοκληρωθεί η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια σήμερα 22 Ιουλίου.

Όπως αναφέρει το ν/σ «εντάσσεται στην άμεση δέσμη μέτρων που προβλέπονται ως αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας και περιλαμβάνει διατάξεις, η ψήφιση των οποίων είναι προϋπόθεση για τη συνέχιση και ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για τη σύναψη της οριστικής συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας».

Το πολιτικό ενδιαφέρον εστιάζεται σήμερα στους βουλευτές της εσωκομματικής αντιπολίτευσης τουΣΥΡΙΖΑ που έχουν διαφοροποιηθεί από την κυβερνητική γραμμή.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο πακέτο μέτρων είχαν καταψηφίσει 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενώ έξι δήλωσαν παρών και μία βουλευτής απουσίαζε από την ψηφοφορία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.