Σύσκεψη για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων πραγματοποιεί αύριο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του Υπουργείου Εσωτερικών Ευάγγελου Καπετάνιου, ο οποίος καταφθάνει αύριο στην Πάτρα, με στόχο τη διαμόρφωση του γενικότερου πλαισίου του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ), σε συνέχεια των συσκέψεων με τον αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Τσιρώνη.

Συγκεκριμένα, η σύσκεψη στην οποία έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν όλοι οι Δήμαρχοι της Δυτικής Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015 και ώρα 11  π.μ. στα γραφεία της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής (Ν.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών 28, 1ος όροφος).

Στο επίκεντρο της σύσκεψης θα τεθούν η διαχείριση των στερεών αποβλήτων, καθώς και η υποχρέωση των Δήμων να συνδράμουν αποφασιστικά στη διαμόρφωση των Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισής τους, την ενσωμάτωση τους στον ΠΕΣΔΑ που εκπονεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αλλά και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα διατεθούν για την υλοποίηση των έργων που απαιτούνται, βάσει των προτάσεων που θα κατατεθούν και θα εγκριθούν.

 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.