Με ένα γιατρό θα μείνει η Καρδιολογική στο Αγρίνιο

Η εδώ και μήνες προβληματική λειτουργία του νοσοκομείο Αγρινίου, αλλά και του νοσοκομείο Μεσολογγίου, δυστυχώς ολοένα και χειροτερεύει εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων σε ιατρικό κατ΄αρχήν και νοσηλευτικό προσωπικό, με αποτέλεσμα πλέον το νοσοκομείο Aγρινίου να παρουσιάζει εικόνα διάλυσης.

Το μεγαλύτερο, ως γνωστόν, πρόβλημα είναι η λειτουργία για την ακρίβεια η μη λειτουργία της Καρδιολογικής Κλινικής και αυτό γιατί η έλλειψη καρδιολόγου επηρεάζει και τη λειτουργία και των άλλων κλινικών και τμημάτων του νοσοκομείο. Η Καρδιολογική που άλλοτε λειτουργούσε με 7 γιατρούς μόνο για το νοσοκομείο Αγρινίου και εφημέρευε όλο το μήνα, πλέον λειτουργεί με δύο μόνο γιατρούς τις περισσότερες μέρες είναι κλειστή. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγρίνιοCulture.gr η σύμβαση του ενός εκ των δυο καρδιολόγων που είναι επικουρικός δεν πρόκειται να παρατηθεί -μετά από επιθυμία του ιδίου- και έτσι σύντομα η καρδιολογική θα μείνει με μόνο έναν γιατρό με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Μάλιστα έγκυρες πληροφορίες του ΑγρίνιοCulture.gr αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται για το γεγονός αυτό -αν δεν έχει γίνει ήδη- να κατατεθεί από γιατρούς άλλων κλινικών μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα. Tέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό είχε προκύψει ως «είδηση» μετά τη συνάντηση του νέου Υπ. Υγείας Π. Κουρουμπλή με τον βουλευτή Γ. Βαρεμένο και τον διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου Γ.Βλάχο, ότι δηλαδή μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα κινηθεί η διαδικασία πρόσληψης δύο επικουρικών ιατρών -ενός καρδιολόγου και ενός παιδιάτρου-, αν και παρήλθε το δεκαήμερο δεν έχει προχωρήσει ακόμη.

Στα όριά τους Παιδιατρική και Μονάδα Τεχνητού Νεφρού
Το άλλο μεγάλο πρόβλημα του νοσοκομείου είναι η παιδιατρική κλινική που εξυπηρετείται πλέον από τρεις μόνο γιατρούς, που καλούνται να ανταπεξέλθουν εκτός από τα της κλινικής, στη λειτουργία των τακτικών ιατρειών, του τμήματος επειγόντων που δουλεύει σε 24ωρη εφημερία για όλο το μήνα και την κάλυψη της μαιευτικής κλινικής και των νεογνών! Το πρόβλημα ωστόσο της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού αφορά και τα δυο νοσοκομεία του νομού, από τη στιγμή που υπάρχει ένας γιατρός Διευθυντής και για τις δυο μονάδες σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθεί ο αριθμός των αιμοκαθαιρούμενων που εξυπηρετούνται από τη μονάδα του Αγρινίου, δηλαδή πολλοί ασθενείς να έρχονται από την περιοχή του Μεσολογγίου στο Αγρίνιο για αιμοκάθαρση. Από την άλλη αυτή η εξέλιξη έχει αναγκάσει το προσωπικό που εξυπηρετεί την Μονάδα να έχει έρθει στα όριά του (πολλοί είναι χωρίς άδειες και ρεπό για μήνες ή και χρόνια). Είναι χαρακτηριστικό ότι το τελευταίο διάστημα από την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού αρκετές νοσηλεύτριες έχουν μετακινηθεί σε άλλα τμήματα.

πηγή: agrinioculture.gr

Share on Facebook1Tweet about this on Twitter1Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.