Το Λαογραφικό Μουσείο Ευπλαίου άνοιξε τις πόρτες του όλη την ημέρα και δέχθηκε στις αίθουσές του, μαθητές, αιρετούς του Δήμου Δωρίδας, εκπροσώπους Συλλόγων, πολίτες του Ευπαλίου και της Δωρίδας, εκπαιδευτικούς, και άλλους επισκέπτες, που περιηγήθηκαν και ξεναγήθηκαν μέχρι αργά το βράδυ στα εκθέματα του Μουσείου.Ιδιαίτερα συγκινητικές οΙ ιστορίες στις συζητήσεις για τους μεγάλους ευεργέτες – ιδρυτές του Μουσείου, Χαράλαμπο και Αντιγόνη Σμπαρούνη και πόσο ευτυχείς είναι όλοι οι Ευπαλιώτες για τον δικό τους άνθρωπο και γιατρό Χ.Ν. Σμπαρούνη που ζει και θα ζει για πάντα μέσα από το Μουσείο !!!

Η θαυμάσια μουσική που ετοίμασε ο Γιάννης Τριανταφύλλου δημιουργούσε μια ωραία ατμόσφαιρα στη παραμονή και ξενάγηση των επισκεπτών, που γεύτηκαν τα γλυκά και αλμυρά εδέσματα που είχαν ετοιμάσει οι κυρίες Βούλα Γιαννακούρη, Θεώνη Ζέρβα και Ελένη Λακουμέντα.

Η “οικοδέσποινα” Γενική Γραμματέας του Ιδρύματος του Μουσείου καθηγήτρια Γιάννα Κατσαρού, πανταχού παρών, δεν κουράστηκε στιγμή να υποδέχεται τους επισκέπτες, να ξεναγεί, να αφηγείται ιστορίες γύρω από την ίδρυση και πορεία του Μουσείου, που όπως πάρα πολλοί ανέφεραν δεν είχαν τύχη να το επισκεφθούν ξανά και να γνωρίσουν την πλούσια συλλογή των εκθεμάτων του.

Η κ. Κατσαρού δεν παρέλειψε να παροτρύνει όλους που έχουν κάποιο αντικείμενο ιστορικής και λαογραφικής αξίας να το φέρουν στον Μουσείο, ευχαρίστησε τους Γεωργία Μπαουστάνου, Πόπη Αθανασίου, Γιάννη Τριανταφύλλου, Χρυσούλα Ψιμάδα και Μαρία Αυγεράκη για τα αντικείμενα που πρόσφεραν στο Μουσείο καθώς και τον Πρόεδρο του Τ.Σ. Ευπαλίου Κώστα Τσιούστα για την αμέριστη βοήθεια που προσέφερε για να στηθεί η ωραία αυτή εκδήλωση.

Share on Facebook2Tweet about this on Twitter3Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.