Συνεδρίασε το μεσημέρι της Τρίτης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ξενία, το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της 1ης Γεωγραφικής Ενότητας του ΧΥΤΑ Βλαχομάδρας με 5 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Ένα από αυτά ήταν και η διάθεση των αποθεματικών του Συνδέσμου στη Τράπεζα της Ελλάδας. Για το ίδιο θέμα ο Σύνδεσμος στις 28 Απριλίου συζήτησε ξανά και τότε ο πρόεδρος του ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας Χρήστος Σαλαμούρας, τόνισε πως τα χρήματα που υπάρχουν στα ταμεία του Συνδέσμου ανέρχονται στις 300 περίπου χιλιάδες ευρώ.

Από αυτά οι 270.000 ευρώ αφορούν έργα τα οποία έχουν ήδη δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την υλοποίησή τους και σχετίζονται με τον Βιολογικό Καθαρισμό του ΧΥΤΑ και την στεγανοποίηση του πρώτου κύτταρου. Όπως είπε ο κ. Σαλαμούρας, το υπόλοιπο των 30.000 ευρώ που μένει στα ταμεία τους Συνδέσμου μπορεί να δοθεί στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Από την πλευρά του το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και εντεταλμένος Σύμβουλος Δωρίδας Ανδρέας Ευσταθίου, κατέθεσε δική του πρόταση η οποία έλεγε πως θα πρέπει ο Σύνδεσμος να περιμένει τις αποφάσεις που θα παρθούν στο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ που θα πραγματοποιηθεί αρχές Μαϊου στη Χαλκιδική και έπειτα να πάρει απόφαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου.

Η πρόταση αυτή ψηφίστηκε ομόφωνα από τα μέλη του Συνδέσμου. Έτσι λοιπόν το Σώμα επανήλθε και ο πρόεδρος Χρήστος Σαλαμούρας, ζήτησε ξανά την μεταφορά χρημάτων σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας.

Όμως για ακόμη μια φορά τα υπόλοιπα μέλη του Συνδέσμου που ήταν παρόντα επέμειναν να μην δοθούν τα χρήματα. Μάλιστα ο κ. Ευσταθίου υπογράμμισε πως αν τα θελήσει η Κυβέρνηση θα τα πάρει ούτως ή άλλως, αλλά δεν πρέπει αυτή την στιγμή να επιτρέψει και να επισπεύσει την διαδικασία το Σώμα.

Η ίδια άποψη καταγράφτηκε και από τον δημοτικό Σύμβουλο Ντίνο Τσουκαλά ενώ και η Αγγελική Σμπούκη, ζήτησε να μη μεταφερθούν τα χρήματα και να παραμείνουν στην τράπεζα που διαθέτει τους λογαριασμούς ο Σύνδεσμος. Μια πρόταση που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

 

πηγή: lepantortv.gr

Share on Facebook3Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.