Σε εξέλιξη είναι μεγάλη πυρκαγιά η οποία ξέσπασε στις 05:30 τα ξημερώματα στην περιοχή Σκλάβαινα της Παλαίρου, στον κάμπο προς Βόνιτσα.  Μεγάλη είναι η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων, αστυνομικών και τοπικών αρχών. 

P1010001

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση (11.00)  στο σημείο ενεργούν 18 πυροσβεστικά οχήματα με 43 άνδρες, ένα πετζετέλ, ένα ελικόπτερο και βυτιοφόρα του δήμου. Έχουν καεί λιοστάσια και έχουν προκληθεί μικροζημιές σε αποθήκες, ενώ δεν φαίνεται να κινδυνεύουν οικίες. Παράλληλα, κινητοποίηση έγινε νωρίτερα και για φωτιά στην περιοχή της Βόνιτσας που ελέγχθηκε άμεσα.

Το μέγεθος της φωτιάς της Παλαίρου και η σοβαρότητα της κατάστασης ανάγκασε τον διοικητή της Π.Υ. Λευκάδας να διακόψει την άδειά του για να βρεθεί στο σημείο ενώ το ίδιο συνέβη και με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χ. Σταρακά, η οποία από την Ιθάκη όπου βρισκόταν μετέβη με σκάφος του Λιμενικού στον Αστακό κι από εκεί κινήθηκε προς την περιοχή της φωτιάς όπου από νωρίς βρίσκεται και δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας κ. Αποστολάκης. Πριν από λίγη ώρα συνεστήθη Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, την ώρα που η φωτιά συνεχώς αλλάζει κατεύθυνση και δεν μπορεί να προβλεφθεί το μέτωπό της. Να σημειωθεί ότι οι πληροφορίες αναφέρουν πως και η σημερινή φωτιά μπήκε με πανομοιότυπο τρόπο με εκείνη στα τέλη του Ιουλίου κάτι που η Πυροσβεστική το αξιολογεί. Πάντως μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνονται εκκενώσεις σπιτιών, όπως έχει αναφερθεί σε κάποια ΜΜΕ.

Στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο  αντιδήμαρχος του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας Νίκος Τσάκαλης ανέφερε πως το πύρινο μέτωπο έχει έκταση περίπου πέντε χιλιομέτρων και ήδη έχει προκαλέσει ζημιές σε καλλιέργειες με ελιές και ποιμνιοστάσια. Επίσης, πρόσθεσε ότι οι φλόγες απείλησαν δύο κατοικίες, οι οποίες εκκενώθηκαν, καθώς και ένα πρατήριο υγρών καυσίμων, αλλά η επέμβαση των πυροσβεστών ήταν σωτήρια.Όσον αφορά στις καιρικές συνθήκες, ο κ. Τσάκαλης ανέφερε ότι νωρίτερα το πρωί έπνεαν ισχυροί άνεμοι, αλλά λίγη ώρα αργότερα μειώθηκε η έντασή τους, γεγονός που διευκολύνει το έργο των πυροσβεστών.

Φωτογραφίες από palairosnews.blogspot.gr 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή: agrinionews.gr

 

Share on Facebook1Tweet about this on Twitter3Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.