Εγκρίθηκε η σύσταση της πάγιας προκαταβολής για τους Προέδρους και τους Εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Δωρίδος με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.

Ειδικότερα η Οικονομική Επιτροπή, αποφάσισε ομόφωνα τη σύσταση πάγιας προκαταβολής οικονομικού έτους 2015, χρηματικού ποσού 1.000 ευρώ, για κάθε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Δωρίδας.

Υπόλογος της πάγιας αυτής προκαταβολής είναι ο εκάστοτε Πρόεδρος ή Εκπρόσωπος Τοπικής Κοινότητας τους οποίους ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Αντωνόπουλος θα καλέσει για να τους ενημερώσει.

Σύμφωνα με την απόφαση στις παρακάτω περιπτώσεις είναι δυνατή η αποκατάσταση της πάγιας προκαταβολής με 1.000 ευρώ επιπλέον λόγω αυξημένων αναγκών, αφού προηγουμένως ο υπόλογος προσκομίσει στην οικονομική υπηρεσία τα παραστατικά των πρώτων 1.000 ευρώ που έλαβε και διαχειρίστηκε.

Τα επιπλέον 1.000 ευρώ δίδονται στις παρακάτω Τοπικές Κοινότητες μόνο μία φορά, ανεξάρτητα αν κάποιες περιλαμβάνονται σε περισσότερες από μια περιπτώσεις.

Α) Στην Τοπική Κοινότητα που είναι έδρα Δημοτικής Ενότητας και συγκεκριμένα:

  • Για τη Δημοτική Ενότητα Βαρδουσίων η Τοπική Κοινότητα Κροκυλείου.
  • Για τη Δημοτική Ενότητα Ευπαλίου η Τοπική Κοινότητα Ευπαλίου.
  • Για τη Δημοτική Ενότητα Λιδωρικίου η Τοπική Κοινότητα Λιδωρικίου.
  • Για τη Δημοτική Ενότητα Τολοφώνος η Τοπική Κοινότητα Ερατεινής.

Β) Στις δύο μεγαλύτερες πληθυσμιακά Τοπικές Κοινότητες κάθε Δημοτικής Ενότητας και συγκεκριμένα:

  • Για τη Δημοτική Ενότητα Βαρδουσίων οι Τοπικές Κοινότητες Αρτοτίνας και Πενταγιών.
  • Για τη Δημοτική Ενότητα Ευπαλίου οι Τοπικές Κοινότητες Ευπαλίου και Καστρακίου.
  • Για τη Δημοτική Ενότητα Λιδωρικίου οι Τοπικές Κοινότητες Λιδωρικίου και Μαλανδρίνου.
  • Για τη Δημοτική Ενότητα Τολοφώνος οι Τοπικές Κοινότητες Ερατεινής και Γλυφάδας.

Γ) Σε όσες Τοπικές Κοινότητες έχουν πληθυσμό πάνω από 500 κατοίκους σύμφωνα με την de facto απογραφή πληθυσμού του έτους 2011 και συγκεκριμένα στις Τοπικές Κοινότητες: Ευπαλίου, Καστρακίου, Μαλαμάτων, Μανάγουλης, Μαραθιά, Λιδωρικίου, Μαλανδρίνου, Γλυφάδας, Ερατεινής, Τολοφώνος.

Δ) Σε όσες Τοπικές Κοινότητες έχουν εκτός της Κοινότητας και δύο (2) επιπλέον οικισμούς και άνω και συγκεκριμένα στις Τοπικές Κοινότητες: Μανάγουλης, Μοναστηρακίου, Σεργούλας, Πενταπόλεως, Καλλιθέας, Τριζονίων.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 3852/2010, από την πάγια προκαταβολή μπορεί να πληρώνεται οποιαδήποτε δαπάνη σχετίζεται με τις αρμοδιότητες που απονέμει ο νόμος στις Τοπικές Κοινότητες ή μεταβιβάζει σε αυτές το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως:

α) Η δαπάνη για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών επείγοντος χαρακτήρα στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης (Ν. 3852/2010, άρθρο 82 περιπτ. γ’).

β) Η δαπάνη για την επείγουσα αποκατάσταση βλαβών στο δημοτικό δίκτυο ηλεκτροφωτισμού (Ν. 3852/2010, άρθρο 82 περιπτ. δ’).

γ) Η δαπάνη για επείγουσες εργασίες επισκευής των οργάνων και γενικά των εγκαταστάσεων των παιδικών χαρών, όταν πρόκειται για βλάβες που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο της ασφάλεια των παιδιών (Ν. 3852/2010, άρθρο 82 περιπτ. ε’).

δ) Η δαπάνη για επείγουσες εργασίες καθαρισμού οδών, πλατειών, αλσών και κοινόχρηστων γενικά δημοτικών χώρων (Ν. 3852/2010, άρθρο 83 περιπτ. δ’).

Υπόλογος για τη διαχείριση της πάγιας προκαταβολής, στο όνομα του οποίου θα εκδοθεί το σχετικό χρηματικό ένταλμα και ο οποίος θα ενεργεί τις πληρωμές σε βάρος αυτής, είναι ο Εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας, όταν αυτή έχει πληθυσμό έως τριακόσιους (300) κατοίκους και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας, όταν αυτή έχει πληθυσμό μεγαλύτερο από τριακόσιους έναν (301) κατοίκους.

Ο υπόλογος διενεργεί τις πληρωμές χωρίς να απαιτούνται έγγραφες εντολές του Δημάρχου.

Οι υπόλογοι οφείλουν να φυλάσσουν τα διαχειριζόμενα χρήματα και ευθύνονται για τυχόν απώλεια ή μείωση των χρημάτων αυτών.

Εάν τα ποσά των ενταλμάτων δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν αμέσως από τους υπολόγους μετά την εξόφληση τους, θα γίνεται κατάθεση αυτών ή των μη χρησιμοποιούμενων υπολοίπων στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ή στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

 

 

 πηγή: dorida.blogspot.gr

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.