Διαβάστε το δελτίο τύπου των περιφερειακών συμβούλων Νεκτάριου Φαρμάκη και Γιώργου Σύρμου (Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας) με αφορμή την επιστολή Κατσιφάρα στον Πρωθυπουργό.

Σήμερα και ενόψει της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Κλόκοβα δόθηκε στη δημοσιότητα επιστολή – παρέμβαση του κ.Περιφερειάρχη με την οποία ο τελευταίος «…μεταφέρει την αγωνία των Αρχών, των παραγωγικών φορέων, των κοινωνικών θεσμών και των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας για ίσες ευκαιρίες με τις άλλες περιοχές της χώρας».

Σε μια επιστολή – «ποίημα» διεκδικητικότητας ο κ.Κατσιφάρας δείχνει να μην μπορεί να κόψει το «χούι». Δύο απλές αναφορές  (ως λέξη και μόνο) στην Αιτωλοακαρνανία και την Ιόνια Οδό και φυσικά πλήρης και εμπεριστατωμένη παράθεση της κατάστασης για την Ολυμπία Οδό. Μια απλή ανάγνωση της επιστολής φανερώνει την πλήρη προσήλωση της Περιφερειακής πολιτικής στην Ολυμπία Οδό και τις αναπτυξιακές υποδομές της Αχαΐας. Η αναφορά στην Αιτωλοακαρνανία και την Ιόνια Οδό, γίνεται για να σώσει τα προσχήματα και δεν έχει κανένα συγκεκριμένο θέμα. Καμία αναφορά στην ανάγκη  σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, κανένα σχόλιο για τα υπόλοιπα έργα υποδομής και προσβασιμότητας στο Νομό (οδικές συνδέσεις). Κανένα σχόλιο για την ανάγκη ενίσχυσης και προώθησης του λιμανιού του Πλατυγιαλιου και του Αεροδρομίου του Ακτίου. Τίποτα….

Αν στα «λόγια» η αντιμετώπιση είναι τέτοια, ας αναλογιστούμε τί συμβαίνει στα «έργα».

κ.Κατσιφάρα, κλείνετε την επιστολής σας προς τον Πρωθυπουργό με τη φράση : «Το όραμά μας θέλουμε να γίνει και δικό σας όραμα».

Θα πρέπει να ξέρετε ότι το ΔΙΚΟ σας όραμα για μια Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που «γέρνει» προς τη μια πλευρά, δεν θα γίνει ποτέ και δικό μας. Το δικό μας όραμα περιλαμβάνει ισόρροπη ανάπτυξη, ίδιες διεκδικήσεις και άμβλυνση ανισοτήτων.

Υ.Γ : Ας μην βιαστούν να μας κατηγορήσουν για λαϊκισμό και πολιτική τοπικιστικού διχασμού. Είναι εύκολο να επικαλείσαι το λαϊκισμό όταν δεν έχεις τί να πεις. Ας σταματήσουν απλά να μας δίνουν τέτοιες αφορμές. Οι Αιτωλοακαρνάνες δεν θα ανεχθούν άλλη περιθωριοποίηση!

  • Νεκτάριος Φαρμάκης, Δικηγόρος,
  • Γεώργιος Σύρμος, Οικονομολόγος,

Περιφερειακοί Σύμβουλοι Δυτικής Ελλάδας, Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας με την παράταξη «Ανδρέας Κατσανιώτης, μαζί να αλλάξουμε τον τόπο μας».

 

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.