Ο στόχος της κάλυψης των κενών και ο καλύτερος προγραμματισμός προσλήψεων αποτελεί το ζητούμενο των επερχόμενων αλλαγών στο χώρο του δημοσίου.

Όπως αναφέρει στο Κυριακάτικο πρωτοσέλιδό του το «Έθνος», το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης είναι αποφασισμένο να προχωρήσει ακόμα και σε υποχρεωτικές μετατάξεις προσωπικού σε τομείς πρώτης προτεραιότητας, όπου υπάρχουν διαπιστωμένες ανάγκες.

Βασικό «εργαλείο» του μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας θα είναι η θέσπιση του Ηλεκτρονικού Αριθμού Υπαλλήλων.

Οι μετακινήσεις υπαλλήλων, με μόνιμο μηχανισμό κινητικότητας θα προκύψουν με τον εξής τρόπο:

• Έως το τέλος του έτους θα είναι έτοιμα τα νέα οργανογράμματα σε υπουργεία και φορείς.

• Στη συνέχεια θα αποκεντρωθούν αρμοδιότητες από τα υπουργεία σε Περιφέρειες – Δήμους.

• Θα συγχωνευθούν και θα καταργηθούν κλάδοι και ειδικότητες.

• Θα δημιουργηθεί Μητρώο υπαλλήλων με βάση τα προσόντα και την ειδικότητα τους.

• Ηλεκτρονικό σύστημα θα καταγράφει τις «κενές» και πλεονασματικές θέσεις, με στόχο δύο ή τρεις φορές το χρόνο να προκηρύσσονται οι «κενές».

• Εάν αυτές δεν καλύπτονται εθελοντικά, θα γίνονται υποχρεωτικές μετακινήσεις υπαλλήλων, κυρίως για άμεσες ανάγκες όπως στην Παιδεία και την Υγεία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στο νέο μόνιμο μηχανισμό κινητικότητας, το βασικό εργαλείο λειτουργίας του θα είναι το Ηλεκτρονικό Μητρώο Υπαλλήλων. Ένα νέο μητρώο στο οποίο ουσιαστικά θα καταγράφεται η «ακτινογραφία» του προσωπικού στο δημόσιο, δηλαδή η κατανομή τους, η πλήρη στελέχωση φορέων, οργανισμών και κρατικών εταιρειών, κενά κλπ.

 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.