Σε στενή συνεργασία για το Διακρατικό Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020 «Interreg» βρίσκονται οι Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων και Ηπείρου.

Σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιήθηκε συνάντηση τριών Αντιπεριφερειαρχών κατά την οποία συμφωνήθηκε η διαρκής επικοινωνία προκειμένου να υποβληθούν από κοινού προτάσεις.

Το πρόγραμμα «Interreg» έχει τρεις άξονες και συγκεκριμένα:

1) Καινοτομία και Ανταγωνιστικότητα

2) Ολοκληρωμένη Περιβαλλοντική Διαχείριση

3) Βιώσιμο Διασυνοριακό Σύστημα Μεταφορών.

Ο συνολικός προϋπολογισμός και για τους τρεις άξονες φθάνει στα 53.148.184 ευρώ.

«Παρ’ ότι το σημαντικό αυτό πρόγραμμα κινδύνευσε να μην ξεκινήσει καν, τελικά ρίξαμε όλο μας το βάρος και προσπαθήσαμε να συγκλίνουμε όλοι μας ώστε να έχουμε ένα αίσιο αποτέλεσμα για την έναρξη του προγράμματος» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος συμπληρώνοντας πως «αυτό έγινε κατορθωτό μετά από τη θετική διάθεση που έδειξαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες».

Εκτός του Αντιπεριφερειάρχη Γ. Αγγελόπουλου στη συνάντηση συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες Ηπείρου Τατιάνα Καλογιάννη και Ιονίων Νήσων Ιωάννης Φοντάνας, καθώς και συνεργάτες και των τριών Περιφερειών.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.