Την Τετάρτη 17/8 ανακοινώθηκαν απο την ΕΕΤΑΑ τα προσωρινά αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2016 και απο τις 18/8 ξεκίνησαν οι ενστάσεις για όσους δεν είχαν πλήρη φάκελο. Οι ενστάσεις θα διαρκέσουν εως τις 22/8 και τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 24/8.

Η διαδικασία των ενστάσεων για τους παιδικούς σταθμούς εχει ανακοινωθεί απο την ΕΕΤΑΑ μαζι με οδηγίες και μπορείτε να την δείτε εδώ

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της ΕΕΤΑΑ τα τελικά αποτελέσματα θα αναρτηθούν στο eetaa.gr στις 24/8.

Υποβολή αιτήσεων12.7.2016 έως 29.7.2016
Προσωρινά αποτελέσματα17.8.2016
Υποβολή ενστάσεων18.8.2016 έως 22.8.2016
Οριστικά αποτελέσματα24.8.2016
Εγγραφή   στις     δομές   – υπογραφή σύμβασης ωφελουμένων με δομές24.8.2016 έως 1.9.2016

Οριστικά Αποτελέσματα
Μετά την εξέταση των υποβληθεισών ενστάσεων, καταρτίζονται οι οριστικοί Πίνακες κατάταξης των ωφελουμένων ανά Περιφέρεια και Περιφερειακή Ενότητα.
Οι αιτούντες μπορούν να δουν το οριστικό αποτέλεσμα της αίτησή τους στην ειδική εφαρμογή στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α.: (www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr) στις 24.8.2016.
Η εφαρμογή θα απαιτεί την εισαγωγή του ΑΦΜ και του ΑΜΚΑ, που αναφέρονται στην αίτηση συμμετοχής του κάθε υποψήφιου.

Παράλληλα από την εφαρμογή θα λαμβάνονται οι κωδικοί μητέρας και παιδιού, ώστε να μπορούν να δουν τα αποτελέσματα και από τους Οριστικούς Πίνακες Κατάταξης, που θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ: (www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr).

Στον οριστικό πίνακα θα αναγράφονται κωδικοποιημένα τα στοιχεία του / της ωφελούμενου/νης, τα στοιχεία του παιδιού/ών καθώς και ο κωδικοποιημένος αριθμός της «Αξίας τοποθέτησης» (Voucher).

Οι μητέρες θα θεωρείται ότι έλαβαν γνώση αυτών, με μόνη την ανάρτηση των σχετικών πινάκων εκ μέρους της ΕΕΤΑΑ

Υπηρεσίες Σύζευξης
Προς διευκόλυνση των ωφελούμενων, η ΕΕΤΑΑ Α.Ε. δύναται να προσφέρει υπηρεσίες σύζευξης, βάσει των προτιμήσεων που έχουν δηλώσει αυτοί στο προαιρετικό σκέλος της αίτησής τους.
Οι φορείς με αίτηση – δήλωσή τους έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε κατόχους «αξίας τοποθέτησης» (voucher) και μέχρι ποσοστού 70% της συνολικής δυναμικότητας των δομών τους. Ο ενδεικτικός και μη δεσμευτικός κατάλογος αυτός, που έχει αναρτηθεί ανά Περιφερειακή Ενότητα έχει σκοπό να λάβουν γνώση οι δυνητικά ωφελούμενοι.

Μετά την οριστικοποίηση του πίνακα κατόχων/ωφελουμένων «Αξίας Τοποθέτησης» (Voucher), η ΕΕΤΑΑ Α.Ε. θα πραγματοποιήσει διαδικασία σύζευξης για όσους κατόχους/ωφελούμενους δήλωσαν τους φορείς/δομές του ενδεικτικού και μη δεσμευτικού καταλόγου και θα ενημερώσει με ανάρτηση στο ιστότοπο της, εάν βάσει της δήλωσης του φορέα/δομή, υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.
Η διαδικασία της σύζευξης είναι ενδεικτική και δεν παράγει δεσμευτικά αποτελέσματα τόσο για τον Φορέα / Δομή όσο και τον ωφελούμενο/κάτοχο «Αξίας Τοποθέτησης» (Voucher).

Οι ωφελούμενοι δύνανται να απευθυνθούν για την εγγραφή του/των παιδιού/ών τους είτε στην ως άνω Δομή, για την οποία ενημερώθηκαν ότι υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις δυνάμει της ενδεικτικής σύζευξης είτε σε οποιαδήποτε άλλη δομή επιθυμούν.

6.8. Διαδικασία τοποθέτησης
1. Ενέργειες ωφελουμένων:
α. Αφού λάβουν την «αξία τοποθέτησης» (voucher), οι ωφελούμενες/οι απευθύνονται για την εγγραφή σε οποιαδήποτε Δομή επιλογής τους μέχρι και την 1-9-2016.

β. Η εγγραφή γίνεται με την υπογραφή τυποποιημένης σύμβασης, που θα διατεθεί από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε., μεταξύ του/της ωφελούμενης/ου με τη Δομή/Φορέα, στην οποία θα προσδιορίζονται ιδίως:
–    Τα συστατικά στοιχεία των προσφερόμενων υπηρεσιών
–    Το ανώτατο κόστος των προσφερόμενων υπηρεσιών
–    Οι υποχρεώσεις των ωφελουμένων.
–    Οι υποχρεώσεις της Δομής, και ιδίως (i) για μη είσπραξη οποιασδήποτε πρόσθετης χρηματικής αμοιβής από τα ωφελούμενα άτομα, για τις υπηρεσίες που οι Δομές είναι υποχρεωμένες να παρέχουν και τις οποίες καλύπτει η «αξία τοποθέτησης», συμφώνως προς τα άρθρα 3 και 6 της παρούσας και την Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε., και (ii) για την μη μετατροπή συστατικών στοιχείων των υπηρεσιών τους (ενδεικτικά αναφέρονται όροι όπως η ετήσια χρονική διάρκεια λειτουργίας, το ωράριο λειτουργίας εβδομαδιαίως και ημερησίως, τυχόν μετακίνηση).

γ. Κατά την εγγραφή, η/ο ωφελούμενη/ος υπογράφει τυποποιημένο έντυπο με το οποίο παρέχει στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. εξουσιοδότηση να διενεργεί τις πληρωμές προς τη Δομή για λογαριασμό του/της.

2.    Ενέργειες Δομών:
α. Με την ολοκλήρωση των εγγραφών και μέχρι 14/9/2016 οι Δομές ή οι Φορείς στους οποίους αυτές ανήκουν υποβάλουν στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. τα ακόλουθα έγγραφα:
–    Υπεύθυνη Δήλωση του ή των Νομίμων Εκπροσώπων περί αποδοχής των όρων του Προγράμματος
–    Υπογεγραμμένη Σύμβαση μεταξύ του Φορέα και του ωφελούμενου,
–    εξουσιοδότηση του ωφελούμενου προς την Ε.Ε.Τ.Α.Α., σύμφωνα με την προηγούμενη παρ. 1.γ. του Άρθρου 5.15., σύμφωνα με το πρότυπο που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α.,
–    αριθμό λογαριασμού Τραπέζης στον οποίο θα γίνονται οι καταβολές της αμοιβής της/του,
–    έγγραφα που αφορούν ιδίως στην άδεια ίδρυσης, νόμιμης λειτουργίας, εκπροσώπησης της Δομής,
–    Άδεια ίδρυσης και λειτουργίας της Δομής (αρχική και τυχόν τροποποιήσεις) ή αντίγραφο της συστατικής πράξης για τους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς που λειτουργούν ως Ν.Π.Δ.Δ. των Ο.Τ.Α., η οποία επέχει θέση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας. Σε περίπτωση κατά την οποία δεν προκύπτουν με σαφήνεια από την συστατική πράξη τα στοιχεία που αφορούν στις δομές για τις οποίες υποβάλει αίτηση ο Φορέας, τότε αυτός θα πρέπει να προσκομίσει τον ΟΕΥ ή Αποφάσεις του Αρμοδίου Οργάνου και κάθε άλλο σχετικό έγγραφο (π.χ. τεχνική έκθεση) από τα οποία να προκύπτουν τα ζητούμενα στοιχεία των Δομών.

–    Σε περίπτωση όμως που η δυναμικότητα μιας Δομής (Ο.Τ.Α. και Ν.Π.Δ.Δ.) δεν προκύπτει από την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας της ή τη συστατική της πράξη, τότε ο Φορέας θα πρέπει να προσκομίσει τον Κανονισμό Λειτουργίας της Δομής και Απόφαση του αρμοδίου οργάνου του Φορέα, από τα οποία να προκύπτει η δυναμικότητα της/των Δομής/Δομών για τις οποίες κατατίθεται αίτηση.

 

πηγή: dikaiologitika.gr

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.