Στην κυκλοφορία δίνεται την επόμενη εβδομάδα το τμήμα της Ολυμπίας Οδού από την Κόρινθο ως το Κιάτο ενώ υπεγράφη σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ypodomes.com  το περίφημο Μνημόνιο Συναντίληψης με το οποίο καθορίζεται πλέον ο χρόνος ολοκλήρωσης του οδικού άξονα.Όπως ανέφερε ανώτατο στέλεχος του Υπουργείου Υποδομώνη διαπραγμάτευση ήταν δύσκολη και πολύμηνη, με έναν από τους παραχωρησιούχους να ζητά επιπρόσθετες αποζημιώσεις.

Τελικά, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η εξέλιξη ήταν καλή, το κείμενο του Μνημονίου καλύπτει και τις δύο πλευρές και διασφαλίζει την ολοκλήρωση του έργου. «Ήταν μία πολύ καλή συμφωνία, τώρα θα ξεκινήσει και επίσημα η απόδοση τμημάτων» κατέληξε.

ΑΝΟΙΞΕ ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΚΙΑΤΟ
Παρότι επίσημα δεν έχει δοθεί, στην πραγματικότητα, μεγάλο μέρος των 20χλμ του Κόρινθος-Κιάτο έχει ήδη δοθεί στην κυκλοφορία, ενώ οι εργασίες για την ολοκλήρωση, κυρίως του αντιολισθηρού τάπητα, της διαγράμμισης και της σήμανσης γίνονται νυχθημερόν.

Σε κάθε περίπτωση την ερχόμενη εβδομάδα όλο το τμήμα θα δοθεί στην κυκλοφορία με επίσημη τελετή που χαρακτηρίζεται ως εξέχουσας σημασίας καθώς μετά 8 χρόνια μετά την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης θα δοθεί το πρώτο τμήμα του δρόμου στην κυκλοφορία.

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις αξιωματούχων του Υπουργείου Υποδομών μέσα στο έτος θα δοθεί και το επόμενο τμήμα Κιάτο-Ξυλόκαστρο ενώ τον Μάρτιο θα λήξει η 9χρόνη πλέον πολιορκία με την απόδοση της λειτουργικής Ολυμπίας Οδού.

Σε κάθε περίπτωση οι οδηγοί που σήμερα ξεκινούν τις διακοπές τους, αν έχουν καιρό να περάσουν από το έργο θα δουν ένα τελείως μεταμορφωμένο τοπίο και θα κυκλοφορήσουν σε νέα τμήματα.

Στην επιστροφή των ταξιδιωτών, θα λειτουργεί εκτός από το Κόρινθος-Κιάτο και το ζεύγος των σηράγγων στο Δερβένι.

πηγή: ypodomes.com

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.