Μετά και τη νέα βλάβη που παρουσιάστηκε στην αρδευτική Διώρυγα Δ20 και με κίνδυνο να μείνουν απότιστα πολλές χιλιάδες στρέμματα στην πεδιάδα του Αχελώου, σε μια κρίσιμη περίοδο για τις καλλιέργειες, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χ. Σταρακά κάλεσε σε σύσκεψη στο γραφείο της στο Μεσολόγγι, στην οποία μετείχαν ακόμη ο ΓΟΕΒ Αχελώου και οι ΤΟΕΒ Κατοχής, Λεσινίου και Νεοχωρίου.

Αποφασίστηκε από κοινού η οικονομική συνδρομή και των πέντε εμπλεκόμενων φορέων ισόποσα, προκειμένου να συγκεντρωθούν περί τις 25 χιλιάδες ευρώ που χρειάζονται για τη επισκευή και ήδη αποκαθίσταται η ζημιά από εργολάβο, στο γνωστό προβληματικό σημείο που φτάνει τα τρία χιλιόμετρα και στο οποίο έχουν παρουσιαστεί ξανά ανάλογα προβλήματα.

«Όπως έχει ξεκαθαριστεί, η Περιφέρεια δεν έχει την ευθύνη των επισκευών των αρδευτικών διωρυγών. Παρόλα ταύτα, θέλοντας να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας που πλήττονται, αποφασίσαμε να καλέσουμε αυτή τη σύσκεψη και να βρούμε όποιο ποσό μπορούσαμε να διαθέσουμε για να συμβάλουμε όλοι στην επισκευή. Ξεκαθαρίζω ότι δεν έχει κανένα διαθέσιμο πόρο η Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας για ανάλογες παρεμβάσεις και η συμμετοχή της προκύπτει από την συναίσθηση ευθύνης όλων μας κι όχι εκ του ρόλου και των αρμοδιοτήτων της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης.

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.