Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε αργά χθες το απόγευμα η δεύτερη επίσκεψη των στελεχών της Παγκόσμιας Τράπεζας, από την οποία χρηματοδοτείται το πρόγραμμα του Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος.

   Η εφαρμογή του προγράμματος που ξεκίνησε στις 15 Νοεμβρίου 2014 από το Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, εξελίσσεται με ιδιαίτερα ικανοποιητικούς ρυθμούς υποστηρίζοντας οικονομικά 1.822 δημότες στους οποίους διανεμήθηκε ποσό περίπου 2.000.000 ευρώ. Ωστόσο, όπως επισημάνθηκε, η περαιτέρω καλή συνέχεια του προγράμματος το οποίο απευθύνεται σε πολίτες που αντιμετωπίζουν συνθήκες ακραίας φτώχειας, εξαρτάται πλέον και από την πολιτική βούληση της κυβέρνησης.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μεσολόγγι, συμμετείχαν η εντεταλμένη σύμβουλος του Δήμου για θέματα Κοινωνικής Προστασίας Ευαγγελία Τσέλιου Παναγοδήμου, ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Σολδάτος, η προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Ε. Ζαΐμη καθώς και υπηρεσιακοί εκπρόσωποι.

   Ο κ. Σολδάτος αναφέρθηκε στα μέχρι σήμερα θετικά και ευεργετικά για τη τοπική κοινωνία αποτελέσματα της εφαρμογής του προγράμματος, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου είναι πρόθυμος για κάθε συνεργασία. Τόνισε δε ότι το πρόγραμμα δημιούργησε προστιθέμενη αξία για την περιοχή, ενδυναμώνοντας την τοπική οικονομία.

   Ακολούθως η κυρία Ευαγ. Τσέλιου – Παναγοδήμου,  αναφέρθηκε αναλυτικά στα αριθμητικά αποτελέσματα και τους δείκτες του προγράμματος. Παράλληλα, συζητήθηκαν επιμέρους θέματα διαχείρισης και λειτουργίας, καθώς και ζητήματα των συνοδευτικών λειτουργικών δομών. Να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Τράπεζας, συναντήθηκαν επίσης και με δικαιούχους του προγράμματος.

   Το Νοέμβριο του 2014 ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου συμπεριλήφθηκε στους 13 Δήμους σε όλη την Ελλάδα για την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος. Η μέχρι σήμερα ιδιαίτερα ικανοποιητική και αποτελεσματική εξέλιξη δικαιώνει την επιλογή, ενώ παράλληλα το πρόγραμμα αποτέλεσε ένα πολύτιμο εργαλείο κοινωνικής προστασίας για τους οικονομικά ασθενέστερους δημότες που βιώνουν τις σφοδρές συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.