Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στον ΣΚΑΪ, η πρόταση αυτή έχει κατατεθεί και εξετάζεται αλλά δεν έχει υιοθετηθεί.

Ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι ο πολύς κόσμος δεν έχει τη δυνατότητα να καταβάλλει μεγάλα τέλη κυκλοφορίας και έτσι μέρος τους θα πληρώνεται εφάπαξ και το υπόλοιπο θα περάσει στη βενζίνη μέσα από μικρή αύξηση.

Τόνισε δε, ότι το μέτρο αυτό θα ωφελήσει όσους έχουν μικρή κατανάλωση βενζίνης, εξηγώντας παράλληλα ότι πρόκειται για μια πρακτική που ακολουθείται από άλλες χώρες.

Όσον αφορά στο αφορολόγητο, ο κ. Αλεξιάδης δήλωσε ότι όσο αυξάνεται το εισόδημα θα αυξάνεται και το ποσό των αποδείξεων που θα μαζεύει ο πολίτης. «Όποιος έχει μεγάλο εισόδημα πρέπει να συμβάλλει στα φορολογικά βάρη, συγκεντρώνοντας το μεγαλύτερο ποσοστό εισοδήματος του σε αποδείξεις, οποίος δεν έχει αποδείξεις θα χάνει από το αφορολόγητο του» ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης, και συμπλήρωσε: «Το φορολογικό σύστημα είναι μια αναγκαιότητα είμαστε υποχρεωμένοι να το εφαρμόσουμε μέσα από εκεί που οδηγηθήκαμε».

Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής υπουργός κάλεσε τους πολίτες να καταθέσουν τις φορολογικές δηλώσεις τους για να γίνει η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ.

 
 

πηγή: «Έθνος»
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.