Διαβάστε την ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑ, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Ν. Αιτωλοακαρνανίας κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος , προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, κ. Νικόλαο Φίλη σχετικά με τις εξαγγελίες για προσλήψεις εκπαιδευτικών.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, κ. Νικόλαο Φίλη

 

Θέμα:  Οργανικά κενά – Προσλήψεις εκπαιδευτικών

 

Κύριε Υπουργέ,

Το Υπουργείο Παιδείας έχει εξαγγείλει προσλήψεις εκπαιδευτικών, παρά την αντίθετη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου με την πράξη του 251/30-12-2015, για αναστολή όλων των προσλήψεων μόνιμων δημόσιων υπαλλήλων εντός του 2016 και 2017, την οποία και έχετε υπογράψει.

Σας θυμίζουμε ότι δηλώνατε με στόμφο στις:

15 Οκτωβρίου 2015 «Τα κενά στην εκπαίδευση είναι χιλιάδες … πρέπει να γίνουν μόνιμοι διορισμοί γιατί η εκπαίδευση δεν μπορεί να λειτουργεί με μια ευκαιριακή σχέση μαθητή δασκάλου …».

20 Οκτωβρίου 2015 «Οι αναπληρωτές δεν αποτελούν λύση και είναι ευκαιριακή μορφή εκπαιδευτικού λειτουργήματος».

17 Δεκεμβρίου 2015 «Στόχος μας είναι να σπάσουμε από φέτος την αδιοριστία στην εκπαίδευση».

20 Δεκεμβρίου 2015 «Το εκπαιδευτικό προσωπικό είναι γερασμένο. Χρειάζεται ανανέωση. Στα χρόνια των μνημονίων έχουν παγώσει οι προσλήψεις εκπαιδευτικών. Αν δεν μπορούμε να κάνουμε προσλήψεις να φύγουμε!».

Στη συνάντηση με τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες στις 11/3/2016 ζητήσατε «στήριξη στην προσπάθειά σας» χωρίς να ανακοινώσετε καμία πρόταση συγκεκριμένη.

Η προετοιμασία του νέου σχολικού έτους 2016-17 έχει μείνει πίσω διοικητικά. Χωρίς την απαραίτητη αποτύπωση των αναγκών, προβαίνετε σε πολιτικές «διαπιστώσεων και ευχολογίων».

Ακόμα αναμένουν οι εκπαιδευτικοί των ειδικοτήτων (ΠΕ11 – ΠΕ16 – ΠΕ06 -ΠΕ19 – ΠΕ05 – ΠΕ07) που μετατάχτηκαν με τη θέλησή τους από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση να τοποθετηθούν σε οργανικές θέσεις οι οποίες υπάρχουν και δεν ανακοινώνονται!

Τώρα, προβάλλοντας την ανάγκη άμεσων διορισμών τον Ιούνιο του 2016 για την κάλυψη των κενών για το σχολικό έτος 2016-17, δημιουργείτε ελπίδες ανέξοδες και προσδοκίες ανεκπλήρωτες σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους. Το 2014 και το 2015 έχουμε μηδενικούς διορισμούς.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου (Έθνος 29/03/2016), εάν και όταν γίνουν διορισμοί, βασικό κριτήριο για την πρόσληψη θα είναι η προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών στη δημόσια εκπαίδευση ως αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών, με δικές σας διαρροές ο τρόπος θα είναι μεικτός.

Ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ του 2008 έχει επιτυχόντες που αναμένουν, δικαιούνται να διοριστούν και τους εμπαίζετε!

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

  1. Έχει εξασφαλίσει η κυβέρνηση τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών, σε ποιο αριθμό και πότε;
  2. Πότε θα ανακοινωθούν οι οργανικές θέσεις ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση;
  3. Με ποια διαδικασία θα γίνουν οι διορισμοί των εκπαιδευτικών και πώς θα απορροφήσετε το σύνολο των επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2008;
  4. Θα γίνει νέος διαγωνισμός ΑΣΕΠ και πότε προβλέπεται;
  5. Με ποιους τρόπους θα καλύψει τα κενά του ανθρώπινου δυναμικού στην εκπαίδευση την σχολική χρονιά 2016-2017;

 

Οι ερωτώντες βουλευτές

 

Θανάσης Θεοχαρόπουλος

 

Χαρά Κεφαλίδου

 

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.