Σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 26χρονης ημεδαπής

Από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου και σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, σε βάρος  26χρονης ημεδαπής.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία νομίμου εκπροσώπου ημεδαπής εταιρείας, η οποία δραστηριοποιείται στην έκδοση και διανομή «ηλεκτρονικού» χρήματος και στην παροχή υπηρεσιών πληρωμών.

Ειδικότερα, στην εταιρία περιήλθαν καταγγελίες πελατών της, σύμφωνα με τις οποίες κάτοχος ηλεκτρονικού λογαριασμού της εταιρείας, προέβαινε στην αναγραφή ηλεκτρονικών κωδικών σε διάφορες αγγελίες σε ιστοσελίδες του διαδικτύου, όπου διέθετε δήθεν προς πώληση προϊόντα σε τιμές ευνοϊκότερες της αγοράς, προκειμένου οι καταναλωτές να προβούν σε κατάθεση προκαταβολής για την αγορά συγκεκριμένου προϊόντος, με τη χρήση των κωδικών πληρωμής.

Με τον τρόπο αυτό, όταν οι καταναλωτές προέβαιναν στην κατάθεση της προκαταβολής σε κάποιο από τα καταστήματα του δικτύου αντιπροσώπων της εν λόγω εταιρείας, το άγνωστο άτομο σταματούσε αμέσως οποιαδήποτε επικοινωνία με αυτούς, κατακρατώντας το χρηματικό ποσό της προκαταβολής.

Όπως διαπιστώθηκε από την εταιρία, με τα ίδια στοιχεία συναλλασσόμενου προσώπου, πραγματοποιήθηκαν και άλλες απατηλές συναλλαγές κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ Ιουλίου 2015 και Ιανουαρίου 2016, με αποτέλεσμα να εξαπατηθούν πλέον των είκοσι ατόμων και η εταιρεία να υποστεί ζημία η οποία υπερέβαινε τις τρεις χιλιάδες (3.000,00) ευρώ.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών από την οποία παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης.

Από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων της υπόθεσης και ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή της 26χρονης ημεδαπής στην υπό έρευνα υπόθεση, ενώ παράλληλα ερευνάται η συμμετοχή και τυχόν εμπλοκή της και σε άλλες όμοιες – συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Η 26χρονη δεν συνελήφθη διότι δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτοφώρου διαδικασίας ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες, που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά: 11188
  • Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο:  [email protected]
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERKID
Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.