Παρουσία του  Πρωθυπουργού, κ. Αλέξη Τσίπρα και του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρήστου Σπίρτζη, δόθηκαν σήμερα στην κυκλοφορία, ολοκληρωμένα οδικά τμήματα και σύνθετα κατασκευαστικά έργα του οδικού άξονα Κορίνθου – Πατρών. Ταυτοχρόνως έγινε επιθεώρηση των έργων κατά μήκος της «Ολυμπίας Οδού».

 

  • Χαιρετισμός Υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Χρήστου Σπίρτζη στην εκδήλωση στο ΣΕΑ Κιάτου

Σε ειδική εκδήλωση με ομιλητή τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα που έγινε στο ΣΕΑ Κιάτου  ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης απευθύνοντας χαιρετισμό αναλυτικά ανέφερε τα παρακάτω:

«Κύριε Πρωθυπουργέ, κύριοι Περιφερειάρχες, κύριοι Δήμαρχοι, αγαπητοί συνάδελφοι, φίλες και φίλοι. Να σας ευχαριστήσω για την ανταπόκρισή σας στη σημερινή εκδήλωση, για την παράδοση στην κυκλοφορία της σήραγγας στο Δερβένι, ολοκληρωμένων τμημάτων της Ολυμπίας Οδού και επιθεώρηση στα εργοτάξια τόσο της Ολυμπίας Οδού, όσο και της Ιόνιας Οδού.

Για εμάς και για τον ελληνικό λαό σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα. Μια μέρα που μιλάνε τα έργα της κυβέρνησης από μόνα τους. Βρισκόμαστε εδώ όχι για την τυπική διαδικασία εγκαινίων, ούτε για τη σήραγγα στο Δερβένι, ούτε για τη σήραγγα στην Κλόκοβα που πραγματικά είναι αξιοθαύμαστος ο χρόνος που ολοκληρώθηκε και είναι ένα έργο που περιμένουν οι Έλληνες πολίτες για πολλές 10ετίες. Ούτε για το τμήμα μέχρι το Κιάτο, αλλά για να δούμε μαζί σας την πρόοδο των εργασιών σε όλα τα εργοτάξια και να διαπιστώσουμε από κοινού τη μεγάλη προσπάθεια όλων των συντελεστών για τη μεγάλη και λειτουργική ολοκλήρωση των έργων το Μάρτιο του 2017.

Των έργων που πριν 1,5 χρόνο ήταν ημιθανή, τελματωμένα, με σωρευμένα προβλήματα, με πολλές εκκρεμότητες στις αδειοδοτήσεις, στις απαλλοτριώσεις, στις μεταφορές δικτύων, στα σημεία που τέμνεται το οδικό δίκτυο με το σιδηροδρομικό δίκτυο, 12 χρόνια μετά την έναρξη των έργων.

Αξίζει τον κόπο να τονίσουμε όχι μόνο την αποφασιστικότητα και την αποτελεσματικότητα για την ολοκλήρωση των έργων και την επανεκκίνησή τους, αλλά ότι στο νέο θεσμικό πλαίσιο που ψηφίστηκε, δεν μπορεί να δημοπρατηθεί κανένα δημόσιο έργο εάν δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαλλοτριώσεις και οι αρχαιολογικές έρευνες.

Φίλες και φίλοι, να επαναλάβουμε ότι τα έργα υποδομών δεν ανήκουν σε καμία κυβέρνηση, σε κανέναν Υπουργό, Περιφερειάρχη, ή Δήμαρχο. Ανήκουν στον ελληνικό λαό, στον Έλληνα πολίτη. Εμείς κρινόμαστε για την αποτελεσματικότητά μας, τη διαφάνεια, τον ορθό σχεδιασμό και το κόστος των έργων.

Σήμερα, ιδιαίτερα σήμερα, μιλάνε οι πράξεις και τα έργα της κυβέρνησης. Μιλάει η διαπραγμάτευση των αποζημιώσεων των παραχωρησιούχων και των εργοληπτών που είναι κατά 764 εκατομμύρια λιγότεροι από τα διεκδικούμενα, μιλούν τα εργοτάξια που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και οι χιλιάδες πολιτών που εργάζονται εκεί. Μιλούν τα 246 εκατομμύρια από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και γίνονται συγκρίσεις.

Μιλούν η ολοκλήρωση των οδικών δρόμων και των σιδηροδρομικών γραμμών στην Πελοπόννησο, στη Δυτική Ελλάδα και στην Ήπειρο που ήταν οι ξεχασμένες αδικημένες περιοχές της χώρας. Μιλούν τα μικρά και τα μεσαία έργα σε όλη την περιφέρεια.

Εμείς συνεχίζουμε τη δουλειά μας και στο πολιτικό και στο θεσμικό και στον παραγωγικό τομέα. Έχουμε σχέδιο και παρά τις δυσκολίες θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, από την κρίση την οικονομική, από την κρίση την πολιτική, αλλά και από την κρίση τη θεσμική που έφεραν τα κόμματα της συντήρησης και του παλαιοκομματισμού.

Θα πετύχουμε γιατί έχουμε τρία όπλα. Τη στήριξη του ελληνικού λαού, την πίστη μας στις αρχές και τις αξίες της αριστεράς και του προοδευτικού κόσμου και το όραμα, τη δύναμη και το πάθος του Πρωθυπουργού μας, του Αλέξη Τσίπρα που τον καλώ στο βήμα. Ευχαριστώ».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα πραγματοποιήθηκε:

  • Παράδοση στην κυκλοφορία του τμήματος Αρχαίας Κορίνθου-Κιάτου, μήκους 20 χιλιομέτρων, του πρώτου πλήρους τμήματος αυτοκινητοδρόμου του οδικού άξονα της «Ολυμπίας Οδού».
  • Παράδοση στην κυκλοφορία των δύο σηράγγων παράκαμψης Δερβενίου Κορινθίας, μήκους 670 και 535 μέτρων αντίστοιχα και της νέας γέφυρας διέλευσης νότιου κλάδου του αυτοκινητοδρόμου «Ολυμπίας Οδού» από τον ποταμό Δερβένι, μήκους 122 μέτρων.
  • Επιθεώρηση εργοταξίων κατά μήκος της «Ολυμπίας Οδού».

Η περιοδεία συνεχίζεται με;

  • Επιθεώρηση των εργασιών ολοκλήρωσης του έργου διάνοιξης και κατασκευής των δίδυμων σηράγγων Κλόκοβας Αιτωλοακαρνανίας της «Ιόνιας Οδού», μήκους 2,9 χλμ ανά κλάδο και κατεύθυνση.

 

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

1 Σχόλιο

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.