Διαβάστε αναλυτικά τα 2 ψηφίσματα:

Περιφερειακό Συμβούλιο: Να μην μειωθεί η χρηματοδότηση για τις σχολικές καθαρίστριες

 

Την κάθετη αντίθεσή του για την μείωση της χρηματοδότησης για τις σχολικές καθαρίστριες εξέφρασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας στην τελευταία συνεδρίαση, με ψήφισμά του και ζητά από την Κυβέρνηση να καλύψει το σύνολο των αναγκών με σταθερή δουλειά και μισθούς, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.

Στο ψήφισμα που εκδόθηκε και θα αποσταλεί στο Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων διαπιστώνεται πως η χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών είναι μειωμένη κατά 10%, σε σχέση με την περσινή χρονιά και με την εφαρμογή της σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείου, πρακτικά οδηγούμαστε είτε σε μη ανανέωση μέρους των συμβάσεων, είτε σε μείωση του ήδη πενιχρού μεροκάματου των καθαριστριών.

Μεταξύ άλλων σημειώνεται στο ψήφισμα: «Οι συμβασιούχες, Σχολικές Καθαρίστριες που ως γνωστόν προσλαμβάνονται για δέκα (10) μήνες το χρόνο και αμείβονται με βάση τις αίθουσες που υπογράφουν με την σύμβασή τους (παρότι υποχρεωτικά χρεώνονται και καθαρίζουν επίσης όλους τους κοινόχρηστους χώρους χωρίς αμοιβή- Τουαλέτες, Γραφεία, Σκάλες, Προαύλιο), πέρυσι αμειβόταν με 28 ευρώ την αίθουσα, με μέσο όρο 10 αίθουσες δηλαδή 280 ευρώ μηνιαίως, με την νέα απόφαση θα υποστούν μείωση 28 ευρώ».

Έτσι, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας ζητά να χρηματοδοτηθούν σωστά οι Επιτροπές και οι σχολικές καθαρίστριες να συνεχίσουν απρόσκοπτα την εργασία τους και να μην γίνει καμία περικοπή στις αποδοχές τους, αντίθετα να καλυφθούν οι ανάγκες με σταθερή δουλειά και μισθό.

 

Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου για την αναστολή διακοπών ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων της ΔΕΥΑ Μεσολογγίου

 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας με αίσθημα ευθύνης έναντι των πολιτών του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και σε υλοποίηση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και της διαπαραταξιακής επιτροπής εξέδωσε ψήφισμα σχετικά με την αναστολή διακοπών ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Μεσολογγίου (ΔΕΥΑΜ).

Κατά τη 17η  συνεδρίασή του το Σώμα και αφού έλαβε υπόψιν του τις εισηγήσεις και τις ομιλίες του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα, των Περιφερειακών Συμβούλων και του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου Νίκου Καραπάνου που τοποθετήθηκε στη συζήτηση για το θέμα, εξέδωσε ψήφισμα, το οποίο θα αποσταλεί στη ΔΕΗ και την καλεί:

Στην αναστολή των προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων της ΔΕΥΑΜ.

Στο «πάγωμα» του παλαιού χρέους της ΔΕΥΑΜ χωρίς καμία επιβολή επιτοκίων και προσαυξήσεων.

Στην αναμονή λήψης αποφάσεων σε επίπεδο αρμοδίων Υπουργείων, Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης.

 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.