Πάνω από 110 εκατ. ευρώ, ενίσχυση απασχόλησης, αναβάθμιση αστικού περιβάλλοντος, αναπτυξιακές προοπτικές στο πλαίσιο των ΟΧΕ και ΒΑΑ – Μέχρι 5 Σεπτεμβρίου η προθεσμία υποβολής

Συνεπής στις δεσμεύσεις της η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προχωρά με γοργούς ρυθμούς τις διαδικασίες για τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) για τις περιοχές παρέμβασης Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία και Μεσολόγγι – Αιτωλικό, καθώς και ΟΧΕ για Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη (ΒΑΑ) για τους Δήμους Πατρέων και Αγρινίου, στο πλαίσιο του Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα» 2014 – 2020.

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας υπέγραψε τις προσκλήσεις υποβολής στρατηγικών σχεδίων από τους δικαιούχους με την προθεσμία να ξεκινά από αύριο Παρασκευή 8 Ιουλίου και με καταληκτική ημερομηνία την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου.

Συνολικά ο προϋπολογισμός που διατίθεται από το Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα» 2014-2020 ξεπερνά τα 110.000.000 ευρώ και ειδικότερα για τις Στρατηγικές Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) ανέρχεται ενδεικτικά στο ποσό των 49.800.000 ευρώ από το ΕΤΠΑ και 1.400.000 ευρώ από το ΕΚΤ, ενώ για τις Στρατηγικές Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ), ανέρχεται ενδεικτικά στα 58.500.000 ευρώ από το ΕΤΠΑ και 1.400.000 ευρώ.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εγκαίρως προχωρά τις διαδικασίες για τις ΟΧΕ και τις ΒΑΑ που θα συμβάλλουν στην αναπτυξιακή προοπτική και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων της. Είμαστε πανέτοιμοι και με σχέδιο απέναντι στις αναπτυξιακές προκλήσεις. Είμαστε χρήσιμοι στα κρίσιμα. Συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε, να υλοποιούμε, αλλά και να διεκδικούμε για το καλύτερο με επίκεντρο πάντοτε τον άνθρωπο. Για μία ακόμη φορά θα πω, πως μόνο αν ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας θα καταφέρουμε περισσότερα πράγματα» σημειώνει ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.

Και συνέχισε ο κ. Κατσιφάρας: «Όπως έχουμε επισημάνει και πάλι για εμάς, για την Περιφέρειά μας, η αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος είναι υψηλά στις προτεραιότητες μας, αφενός για την βελτίωση της ποιότητας των πολιτών και αφετέρου για την ανάπτυξη της ίδιας της αστικής της περιοχής. ΟΧΕ και ΒΑΑ αποτελούν τις μεγαλύτερες αναπτυξιακές ευκαιρίες των Δήμων και των τοπικών κοινωνιών».

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.