Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα Α.Ε.Ι και ΤΕΙ της χώρας, ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γ. Παπαναστασίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Θα ήθελα να συγχαρώ, θερμά και από καρδιάς, όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, αλλά και τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους, για το πολύ σημαντικό αποτέλεσμα, μετά από μια μακροχρόνια, ψυχοφθόρα, κοπιαστική και κοστοβόρα προσπάθεια.

Ένα αποτέλεσμα πίστης, υπομονής και επιμονής, αισιοδοξίας και μεθοδικότητας, θάρρους και ψυχραιμίας. Όλων εκείνων των δομικών συστατικών που πάντα οδηγούν στην επίτευξη κάθε στόχου.

Μπροστά σας διανοίγεται ένας νέος, συγκλονιστικός δρόμος εμπειριών, αναζήτησης, γνώσης και δημιουργίας.

Ζήστε την όμορφη αυτή περίοδο με ενθουσιασμό, χωρίς να ξεχνάτε ότι οι δυσκολίες θα είναι πάντα εκεί για να τις ξεπερνάτε. Αν έχετε ως οδηγό το Ήθος, την Ακεραιότητα, την πίστη στον Άνθρωπο. Γιατί, αυτά είναι που δημιουργούν την πραγματική Παιδεία, τ’ Όνειρο και το Μέλλον.

Αυτός πρέπει να είναι κι ο οδηγός γι’ αυτούς και γι’ αυτές που, στη συγκεκριμένη στιγμή και διαδικασία, δεν πέτυχαν το απόλυτο.

Η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι η πρώτη, αλλά όχι και η τελευταία ευκαιρία. Με επιμονή και θέληση, είμαι βέβαιος, πως θα πετύχετε τους  στόχους σας. Γιατί, οι στόχοι, πολλές φορές, τις περισσότερες μάλλον, δεν επιτυγχάνονται με την πρώτη. Είναι σίγουρο δε, ότι το αποτέλεσμα καμίας μάχης δεν μπορεί να ορίσει, από μόνο του, την πορεία της ζωής. Της ζωής που είναι ένας τεράστιος μαραθώνιος, γεμάτος από νέες αρχές. Κι ίσως, το καλύτερο μάθημα, το μεγαλύτερο όπλο, για όλους μας, είναι να βρίσκουμε τη δύναμη να ξανασηκωνόμαστε μετά από δυσκολίες που μας ρίχνουν. Εξάλλου, το μέλλον δεν το συναντούμε ακολουθώντας πάντα ένα και μοναδικό δρόμο. Και σίγουρα, αν υπάρχει ένας, αυτός είναι ο δρόμος της καρδιάς.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους».

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.