Διαβάστε την ανακοίνωση της παράταξης «Αντίσταση Πολιτών» σχετικά με τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου για την Υγεία.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: αγώνας για ανατροπή των πολιτικών που διαλύουν την Υγεία ή διαχείριση της μνημονιακής πραγματικότητας;

Τελικά, από μια πλούσια συζήτηση όλων σχεδόν των φορέων Υγείας της περιοχής, το περιφερειακό συμβούλιο πού κατέληξε; Να διεκδικήσει στήριξη των δομών που καταρρέουν με προσωπικό και χρηματοδότηση, και τελευταία στιγμή, ως λύση στα προβλήματα, αποφασίστηκε ότι διεκδικούμε… την ολοκλήρωση του Καλλικράτη, δηλαδή το πέρασμα των υπηρεσιών Υγείας, των νοσοκομείων κ.λπ. στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση… Αυτή, μάλιστα, θεωρήθηκε μια «θετική» προσέγγιση.

Από την πλευρά τής Αντίστασης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας, ο περιφερειακός σύμβουλος και εισηγητής επί του θέματος Βαγγέλης Κατσακούλης, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι: Όλοι γνωρίζουμε πως από όπου πέρασε το ΔΝΤ έκλεισε νοσοκομεία, μείωσε τις δαπάνες του κράτους προς τους πολίτες, μείωσε ακόμα και το προσδόκιμο ζωής των πολιτών. Να επαινέσουμε τους λειτουργούς της Υγείας που αγωνίζονται να κρατήσουν όρθια τα νοσοκομεία και να σταθούμε δίπλα στους πολίτες, διεκδικώντας λύσεις στα ζωτικά υγειονομικά προβλήματα.

Για την τραγική κατάσταση των υγειονομικών υπηρεσιών στην Αιτωλοακαρνανία μίλησε, κατά τη συζήτηση, ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης Κώστας Κούστας, ενώ ο επικεφαλής της Αντίστασης Πολιτών Βασίλης Χατζηλάμπρου σημείωσε ότι σημαντικό σήμερα δεν είναι ποιος θα διαχειριστεί τη μνημονιακή κατάσταση στην Υγεία, είτε αυτός είναι το υπουργείο, είτε η ΥΠΕ, είτε η περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Ειδικά μάλιστα για την Περιφέρεια, τόνισε ότι αυτή την ώρα είναι λάθος να διεκδικείται το πέρασμα των υγειονομικών υπηρεσιών στην αρμοδιότητά της, όσο η χώρα παραμένει στο σημερινό καθεστώς δημοσιονομικής προσαρμογής και οικονομικής ασφυξίας.

 

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.