Άλλη μια σοβαρή ζημιά υπέστη χθες το βράδυ η Διώρυγα Δ20 που αρδεύει δεκάδες χιλιάδες στρέμματα στην πεδιάδα του Αχελώου, προκαλώντας νέα προβλήματα σε μια κρίσιμη φάση της φετινής καλλιεργητικής περιόδου.

Το νέο σπάσιμο προκλήθηκε και πάλι σε σημείο όπου συχνά παρατηρούνται τέτοιες ζημιές, κοντά στην Σταμνά του Αιτωλικού και σύμφωνα με ανθρώπους του ΓΟΕΒ Αχελώου και των τοπικών ΤΟΕΒ πρόκειται για ένα τμήμα μήκους τριών χιλιόμετρων συνολικά που είναι προβληματικό.

Η νέα βλάβη αποκαθίσταται από σήμερα το πρωί από εργολάβο και το κόστος υπολογίζεται σε περίπου 25.000 ευρώ, το οποίο επωμίζονται κατά κύριο λόγο οι αγρότες μέσο του ΓΟΕΒ και των ΤΟΕΒ, που βρίσκονται σε φάση πλήρους οικονομικής κατάρρευσης.

Αγρότες αλλά και άνθρωποι που ασχολούνται με τις έγγειες βελτιώσεις στην Αιτωλ/νία σημειώνουν πως η κατάσταση πλέον έχει φτάσει στο απροχώρητο με το αρδευτικό δίκτυο και επισημαίνουν πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος δεν έχει προχωρήσει στον σχεδιασμό εκείνον ώστε μέσα από  έργα του νέου ΕΣΠΑ (που προβλέπει τέτοιες χρηματοδοτήσεις) να δημιουργηθούν νέες υποδομές και ειδικά να υπάρξει πρόβλεψη για την ανακατασκευή της προβληματικής Διώρυγας Δ20.

Η νέα βλάβη αναμένεται να έχει αποκατασταθεί την Παρασκευή.

 

πηγή: agriniopress.gr

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.