Συνάντηση Εργασίας στο Δημαρχείο της Ναυπάκτου είχε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ. Παρόντες, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Λουκόπουλος και οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Σύψας και Κώστας Καρακώστας.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής Ναυπάκτου για τον Πανελλαδικό Εναλλακτικό Τουρισμό με τίτλο «NOSTOS EXPO» και η αποκατάσταση και αξιοποίηση του κτιρίου ΞΕΝΙΑ με τη βοήθεια προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Υφυπουργός έκανε την εξής δήλωση:

«Κάθε φορά που βρίσκομαι προς την περιοχή, θέλω να συναντώ τον Δήμαρχο Ναυπάκτου Παναγιώτη Λουκόπουλο με τον οποίο έχουμε πολύ καλό πεδίο συνεννόησης. Το πράττω και σήμερα επιστρέφοντας από Κεφαλονιά μέσω Πάτρας.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση άκουσα από τον ίδιο, αλλά κυρίως από τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Σύψα, λεπτομέρειες του σημαντικού σχεδίου για τον Εναλλακτικό Τουρισμό που θα παρουσιαστεί εδώ στη Ναυπακτο σε τριήμερη Έκθεση από τις 14 έως 17 Οκτωβρίου.

Θα μπορούσα να πω ότι πρόκειται για μια καταπληκτική ιδέα η οποία θα μπορούσε να αποτελεί τον πυρήνα κεντρικού εθνικού σχεδιασμού για τον Τουρισμό, με δεδομένο ότι η κυβέρνηση και ειδικότερα η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στις δυνατότητες και τις προοπτικές του Εναλλακτικού Τουρισμού.

Αυτό το εγχείρημα το αναλαμβάνει με πρωτοβουλία της η Ναύπακτος, προσφέροντας σε όλους τους Δήμους αλλά και τις Περιφέρειες της χώρας, την ευκαιρία να δραστηριοποιηθούν στον Εναλλακτικό Τουρισμό που «κουμπώνει» με τις ιδιαιτερότητες του κάθε νησιού, είτε της κάθε ηπειρωτικής πόλης ξεχωριστά.

Μιλάμε για αναρριχητικό Τουρισμό, για καταδυτικό, για υποβρύχια αλιεία, για θρησκευτικό Τουρισμό, για οινοποιητικό Τουρισμό… Μιλάμε για δράσεις οι οποίες μπορούν να δώσουν τουριστική ζωή, σε πολλούς τόπους, δώδεκα μήνες το χρόνο.

Ως Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ ζητώ  και από την ΚΕΔΕ και από την Ένωση των Περιφερειών Ελλάδας να στηρίξουν την προσπάθεια της Ναυπάκτου που δεν αφορά μόνο τη συγκεκριμένη ιστορική πόλη, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα.

Θέλω να ελπίζω ότι τόσο ο κ. Πατούλης όσο και ο κ. Αγοραστός θα ανταποκριθούν σε αυτό το κάλεσμα, επιβραβεύοντας και εμπιστευόμενοι την πρωτοβουλία της Ναυπάκτου.

Είμαι, επίσης, βέβαιος ότι τα 1.500 Ευρώ, που θα είναι το κόστος για το κάθε Περίπτερο, είναι ποσό απόλυτα συμβατό με τα οικονομικά όλων των Δήμων που θα ανταποκριθούν  σε αυτό το Πανελλαδικό κάλεσμα και όπως με διαβεβαιώνει ο Δήμαρχος και με πολύ χαμηλό κόστος των εξόδων διαμονής και διατροφής των αντιπροσωπειών.

Σε ό, τι αφορά το ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ, που βρίσκεται σε μια δεσπόζουσα θέση μέσα στην πόλη της Ναυπάκτου και το οποίο είχε μεταβληθεί σε υγειονομική βόμβα, η αναπαλαίωσή του με τη στήριξη του ΕΣΠΑ, όπως ζητά η εδώ Δημοτική Αρχή, σίγουρα θα δώσει προστιθέμενη αξία στην ιστορική πόλη που επισκέπτομαι.

Η όποια χρήση του ΞΕΝΙΑ θα συνδυαστεί και με τη χρήση του διπλανού κτιρίου ως ένα υπερσύγχρονο Συνεδριακό Κέντρο.

Ευχαριστώ τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους για τη σημερινή τους φιλοξενία και συνεργασία».

Μετά τη σύσκεψη στο Δημαρχείο ο Υφυπουργός συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους, επισκέφθηκε το ΞΕΝΙΑ και τους γύρω χώρους.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.