Υπό τον τίτλο «»Λάθος» επιλογές και 100.000 τουλάχιστον χαμένα ευρώ από την τσέπη του Δημότη» ο επικεφαλής της παράταξης «Ανανέωση και Δημιουργία» Γιώργος Γούλας αναφέρεται με δελτίο τύπου που εξέδωσε πριν από λίγο στο θέμα όπως αναφέρει χαρακτηριστικά των «λάθος επιλογών με θύμα τα οικονομικά του Δήμου μας».

Αναλυτικότερα:

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης 24/8 είχαμε πλέον και τα τεκμήρια, «λάθος» επιλογών με θύμα τα οικονομικά του Δήμου μας. Συγκεκριμένα:

Πριν από 3 και πλέον χρόνια λόγω παραχώρησης του πρώην Δημαρχείου Αντιρρίου στο ΤΕΙ προέκυψε η ανάγκη μίσθωσης χώρου για να στεγαστούν οι Τεχνικές Υπηρεσίες κυρίως, του Δήμου μας.

Στην συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο ο τότε Δήμαρχος κ. Μπουλές πρότεινε μεταξύ άλλων στο διαγωνισμό να ζητηθούν ενιαίοι χώροι 500 και πλέον τετραγωνικών. Ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Γούλας πρότεινε στους όρους του διαγωνισμού να μπορούν να συμμετέχουν και κτήρια γειτονικά που αθροιστικά να έχουν χώρους άνω των 500 τετραγωνικών ή χώροι εντός κτηρίου ανεξάρτητοι που πάλι να διαθέτουν άνω των 500 τετραγωνικών (πχ. Διαμερίσματα σε πολυκατοικία). Η επιχειρηματολογία ήταν ότι έτσι θα μπορέσουν να υπάρξουν προτάσεις και εντός πόλης που μπορούν να στεγάσουν τις υπηρεσίες κοντά στον πολίτη αλλά και να υπάρξει ανταγωνισμός για μικρό μίσθωμα.

Αναιτιολόγητα η πρόταση μας τότε δεν έγινε δεκτή με αποτέλεσμα την ύπαρξη ελάχιστων προτάσεων και μάλιστα εκτός κεντρικού ιστού της πόλης. Τελικά ενοικιάστηκε το κτήριο που στεγάζει σήμερα τις υπηρεσίες έναντι 78.000 ευρώ ετησίως.

Αυτό για εμάς αποτέλεσε πρόκληση. Να πληρώνει ο Δήμος σε εποχές μνημονίων αυτό το τεράστιο ποσό για να στεγάζονται οι υπηρεσίες μάλιστα μακριά από τον πολίτη. Ένα ποσό που σε μερικά χρόνια θα έφτανε να είχαμε ιδιόκτητο κτήριο.

Η αντίδρασή μας δεν έχει να κάνει με τον ιδιώτη, που προφανώς προσπαθεί να κερδίσει περισσότερα, αλλά με αυτούς που διαχειρίστηκαν την υπόθεση και πλήρωσαν ένα ενοίκιο που αν ήταν για δική τους ιδιωτική εκμετάλλευση δεν θα το έδιναν ποτέ.

Από τότε το θέμα ο Γιώργος Γούλας το έφερε με την μορφή ερωτήσεων πολλές φορές στο Δημοτικό συμβούλιο. Τελικά και μετά από ανακοίνωση του κ. Κοτρωνιά και διευκρινήσεις που δόθηκαν από τον κ. Καρακώστα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από σχετική ερώτησή μας, συμφωνήθηκε σε συνάντηση της εκτελεστικής επιτροπής του Δήμου με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου η μείωση του ενοικίου σε 46.800 ευρώ ετησίως (31.200 λιγότερα).

Σε σχετική αναφορά μας ότι πάλι είναι μεγάλο, ο κ. Καρακώστας είπε ότι αυτό θα συμβεί για περιορισμένο διάστημα λίγων μηνών όπου θα εξαντληθεί η δυνατότητα να πάρει ο Δήμος μας το κτήριο της πρώην ΔΟΥ. Εάν αυτό δεν συμβεί τότε θα επανεξετάσουν το μίσθωμα ή θα προβούν σε νέο διαγωνισμό.

Η εξέλιξη αυτή μας ικανοποιεί όχι μόνο γιατί δικαιώνει τους ισχυρισμούς μας για υπερβολικό μίσθωμα, αλλά κυρίως γιατί συμβαίνει αυτό που έπρεπε να ήταν κανόνας, δηλαδή ο σεβασμός στα χρήματα του Δημότη που καλούμαστε να διαχειριστούμε.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.