Με ανακοίνωση που εξεδόθη πριν από λίγα λεπτά, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας, η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων καθώς και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας», «Αλλάζουμε Μαζί τη Ναυπακτία» και «Ανανέωση και Δημιουργία» στρέφουν τα βέλη τους κατά της Δημοτικής Αρχής Ναυπακτίας και του Δημάρχου Τάκη Λουκόπουλου.

Αφορμή για την κοινή ανακοίνωση των φορέων και των δημοτικών παρατάξεων η στάση που τήρησε ο Δήμος στις κινητοποιήσεις. Χαρακτηριστικά και μεταξύ άλλων αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι «Πριν δύο ημέρες στις 5 Μαΐου η δημοτική αρχή Λουκόπουλου κλήθηκε να υλοποιήσει την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ Αντί να πάρει τις πρωτοβουλίες που ομόφωνα είχε αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ότι μπορούσε για να τορπιλίσει τις κινητοποιήσεις που είχε προκηρύξει το Ε.Κ.Ν.Δ αλλά και το σωματείο των εργαζομένων του Δήμου.Με νομικίστικα επιχειρήματα απέκλεισε την συμμετοχή του Δήμου Ναυπακτίας στις κινητοποιήσεις, όπως είχε αποφασίσει το Δ.Σ βάζοντας στην ουσία πλάτη στους Κυβερνητικούς πολιτικούς της φίλους που αναζητούν συμμάχους στην αντιλαϊκή τους πολιτική».

Αναλυτικά το περιεχόμενο της ανακοίνωσης:

Με προκλητικό τρόπο η Κυβέρνηση επέλεξε να ψηφίσει το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο την ημέρα που οι εργαζόμενοι στη χώρα μας εορτάζουν την εργατική πρωτομαγιά.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπακτίας έχοντας υπόψη τον αιφνιδιασμό που θα επιδιώξει η Κυβέρνηση για το σημαντικό αυτό θέμα, έγκαιρα στις 16-3-2016 με ομόφωνη απόφασή του μεταξύ άλλων αποφάσισε

“Το Δ.Σ καλεί όλους και όλες σε συστράτευση στον κοινό αγώνα ενάντια στην καθολική φτωχοποίηση της κοινωνίας και συμμετέχουμε στην 48ωρη απεργία που έχει προκηρύξει το Ε.Κ.Ν.Δ, όταν και εφόσον η Κυβέρνηση προχωρήσει στην κατάθεση του νομοσχεδίου – οδοστρωτήρα του ασφαλιστικού στη Βουλή, με το κλείσιμο των υπηρεσιών του Δήμου”.

Πριν δύο ημέρες στις 5 Μαΐου η δημοτική αρχή Λουκόπουλου κλήθηκε να υλοποιήσει την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ Αντί να πάρει τις πρωτοβουλίες που ομόφωνα είχε αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ότι μπορούσε για να τορπιλίσει τις κινητοποιήσεις που είχε προκηρύξει το Ε.Κ.Ν.Δ αλλά και το σωματείο των εργαζομένων του Δήμου.

Με νομικίστικα επιχειρήματα απέκλεισε την συμμετοχή του Δήμου Ναυπακτίας στις κινητοποιήσεις, όπως είχε αποφασίσει το Δ.Σ βάζοντας στην ουσία πλάτη στους Κυβερνητικούς πολιτικούς της φίλους που αναζητούν συμμάχους στην αντιλαϊκή τους πολιτική.

Η άρνηση του δημάρχου να εφαρμόσει την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την οποία ψήφισε και η δημοτική πλειοψηφία, δείχνει το έλλειμμα δημοκρατίας της δημοτικής αρχής που καταπατά τις αποφάσεις των κορυφαίων οργάνων του Δήμου όταν δεν συμπίπτουν με τα πολιτικά της συμφέροντα. Το Δημοτικό Συμβούλιο και μόνο μπορεί εκ του νόμου να αλλάξει τις αποφάσεις.

Καταδικάζουμε την άρνηση του δημάρχου να εφαρμόσει την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ και καλούμε τους εργαζόμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και όλους τους δημότες σε συστράτευση και κοινό αγώνα ενάντια στις περικοπές των κοινωνικών κατακτήσεων και των μέτρων που οδηγούν την κοινωνία στην εξαθλίωση. Ενάντια στις αντιδημοκρατικές πρακτικές της δημοτικής αρχής που προκλητικά συμπράττει με αυτούς που καταπατούν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων.

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.