Στο tourism.gr μίλησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων ορεινής Ναυπακτίας και αντιπρόεδρος του αντίστοιχου Συλλόγου του νομού Αιτωλοακαρνανίας, Ανδρέας Αγγελόπουλος, αναφέροντας μεταξύ άλλων τους λόγους για τους οποίους αξίζει ο επισκέπτης να βρεθεί στην ορεινή Ναυπακτία.

Tourism.gr: Πείτε μας λίγα λόγια για την Ορεινή Ναυπακτία

Ανδρέας Αγγελόπουλος:  Η Oρεινή Ναυπακτία είναι ένα από τα ομορφότερα κομμάτια της Ελλάδας από περιβαλλοντικής κυρίως άποψης. Το πολυσχιδές τοπίο και η γεωλογική δομή των πετρωμάτων της Ναυπακτίας ευνοεί την πλούσια και ποικίλη χλωρίδα. Ο επισκέπτης μαγεύεται από μια αισθησιακή και απολαυστική διαδρομή μέσα στα όμορφα δάση όπου εναλλάσσονται η βελανιδιά, το έλατο, η οξιά, το πλατάνι, η καστανιά και σε κάποια σημεία υπάρχουν όλα μαζί, δίνοντας ένα ξεχωριστό και μοναδικό χρώμα. Σε πολλά σημεία υπάρχουν φυσικές πηγές στολισμένες με πετρόκτιστες βρύσες έτοιμες να δροσίσουν τους ταξιδιώτες.
Οι άριστες αυτές οικολογικές συνθήκες της περιοχής αποτελούν ιδανικό τόπο για την επιβίωση μεγάλων και μικρών θηλαστικών και πτηνών. Τα σημαντικότερα άγρια ζώα, πτηνά και ερπετά του οικοσυστήματος της περιοχής είναι αγριογούρουνα, ζαρκάδια, ελάφια, αλεπούδες, λύκοι, λίγκες, κουνάβια, λαγοί, σκαντζόχοιροι, σκίουροι κ.ά. Από πλευράς πτηνών υπάρχουν πέρδικες, φάσες, γύπες, κίσσες, κοτσίφια, βλαχοκυριαρίνες, τσαλαπετεινοί, δρυοκολάπτες, κουκουβάγιες και μερικά ζευγάρια βασιλαετών και χρυσαετών.
Η Ορεινή Ναυπακτία είναι ένας από τους ομορφότερους τόπους της Ελλάδας κατάλληλος για χειμερινές αλλά και για καλοκαιρινές αποδράσεις. Η περιοχή είναι γνωστή και με την ονομασία  Κράβαρα.
Η Ανω-Χώρα βρίσκεται , σε απόσταση 52 χλμ. από τη Ναύπακτο και 270 χλμ από την Αθήνα. Βρίσκεται στη μέση ενός καταπληκτικού δάσους με έλατα και καστανιές που εισχωρούν μέχρι το χωριό. Είναι μια περιοχή πολύ ιδιαίτερη και μοναδική στην Ελλάδα και δίκαια έχει χαρακτηριστεί σαν τις «Άλπεις» της Ελλάδας.

Tourism.gr: Γιατί να έρθει ο επισκέπτης στην Ορεινή Ναυπακτία;

Ανδρέας Αγγελόπουλος: Ο καλύτερος τρόπος να αποκτήσετε μια ολοκληρωμένη αίσθηση του ορεινού όγκου της Ναυπακτίας είναι να έρθετε σε άμεση επαφή με τη φύση, να περπατήσετε στα μονοπάτια των βουνών, να μιλήσετε με τους βοσκούς, να ξεδιψάσετε στις παγωμένες πηγές, να διανυκτερεύσετε σε ξενώνες της περιοχής.

 

Αναλυτικά η συνέντευξη στο tourism.gr

Share on Facebook4Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.