Δε θα μπορούσε να μην υπάρχει νεότερη εξέλιξη στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ναυπακτίας, μετά το δελτίο τύπου που εξέδωσε μόλις εχθές η δημοτική παράταξη του Γιάννη Μπουλέ «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας». Πριν από λίγα μόλις λεπτά ήρθε η απάντηση του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστα Καρακώστα, ο οποίος αναφερόμενος στην παράταξη του πρώην Δημάρχου αφού σχολιάζει, μεταξύ άλλων πως, «Κοροϊδέψατε λίγους για λίγο χρόνο, αλλά δεν μπορείτε να κοροϊδεύετε τους πάντες για πάντα«, περνά στην αντεπίθεση σχετικά με τις κατηγορίες για απευθείας αναθέσεις και κάνει λόγο για «μυθεύματα» από την αντιπολίτευση.

Αναλυτικότερα:

 

Προς την παράταξη του κ. Μπουλέ:
Κοροϊδέψατε λίγους για λίγο χρόνο, αλλά δεν μπορείτε να κοροϊδεύετε τους πάντες για πάντα.

Μία από τις μεγάλες πολιτικές παρακαταθήκες του κ. Μπουλέ και μάλλον αυτή που τον έστειλε στην αντιπολίτευση, είναι η πλήρης διαστρέβλωση της αλήθειας. Ως δήμαρχος κέρδισε το προσωνύμιο του «Πινόκιο». Θυμηθείτε τα τερατώδη ψεύδη για έργα 7,5 εκατομμυρίων ευρώ στο ΞΕΝΙΑ και 42 εκατομμυρίων στην Ναυπακτία. Με τον ίδιο ζήλο συνεχίζει τα μυθεύματα και από την θέση της αντιπολίτευσης, προσπαθώντας να απαντήσει σε ανακοίνωση του αντιδημάρχου Τεχνικών έργων, για την πορεία υλοποίησης του Τεχνικού Προγράμματος του 2015.

Στην ανακοίνωση – απολογισμό του αντιδημάρχου αναφέρονται δύο πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Ότι το 2015 μελετήθηκαν και υπεγράφησαν συμβάσεις για το σύνολο, σχεδόν, των έργων του Τεχνικού Προγράμματος (1.960.000 ευρώ ήταν το αντίστοιχο ποσό). Από αυτά το 1.880.000 ευρώ υλοποιήθηκε με 23 δημοπρασίες που απέφεραν (λόγω των εκπτώσεων που δόθηκαν από τους διαγωνιζόμενους εργολάβους) κέρδος 700.000 ευρώ στον δήμο. Μόνο το 4% του ποσού (80.000 ευρώ) δόθηκαν με απ’ ευθείας αναθέσεις χωρίς εκπτώσεις, για έκτακτες ανάγκες, κυρίως στα ορεινά.

Σε τίποτε από αυτά δεν απαντά (ούτε τα αμφισβητεί) ο κ. Μπουλές και όσοι του απέμειναν. Τα κάνει γαργάρα και ρίχνει την μπάλα στην εξέδρα. Τί να πει εξ άλλου αφού στην θητεία του δεν υλοποιήθηκε σε τέτοιο βαθμό, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, το Τεχνικό Πρόγραμμα. Γι αυτό και ποσό 750.000 ευρώ μας παραδόθηκε αχρησιμοποίητο στην έναρξη της θητείας μας, χωρίς να υπάρχουν μελέτες, χωρίς να έχει γίνει καμία ενέργεια για να υλοποιηθούν τα αντίστοιχα έργα. Και εδώ δεν μπορεί να ισχυριστεί (κατά την προσφιλή του συνήθεια) ότι φταίνε οι υπάλληλοι, αφού οι ίδιοι υπάλληλοι, τα έβγαλαν πέρα παλικαρίσια το 2015. Ο κ. Μπουλές εκτός από πρωταθλητής στις απ’ ευθείας αναθέσεις αναδείχθηκε περίτρανα και πρωταθλητής στην αναποτελεσματικότητα.

Ψελλίζει βέβαια ότι για να επιτευχθούν όλα τα παραπάνω, οι υπηρεσίες δούλευαν μέχρι και την 29η Δεκεμβρίου, ώστε να υπογραφούν όλες οι συμβάσεις, ακολουθώντας όλες τις τυπικές διαδικασίες. Και αφήνει να εννοηθεί ότι είναι παράνομο να δουλεύουν οι υπηρεσίες μέχρι και την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς. Τί έπρεπε δηλαδή να γίνει; Να βγούμε όλοι μαζί να πούμε νωρίτερα τα κάλαντα; Τέλος πάντων το να σε κατηγορούν ότι δουλεύεις μέχρι την τελευταία στιγμή για να επιτύχεις τους στόχους σου, είναι τίτλος τιμής για τις υπηρεσίες του δήμου.

Λέει ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα ήταν φτωχό. Και όμως ήταν το μεγαλύτερο της πενταετίας. Είναι προφανές όμως ότι μιλάμε για έργα που γίνονται με χρήματα του δήμου. Δεν αθροίζουμε σε αυτά τα έργα του ΕΣΠΑ (5 εκατομμύρια επανεντάχθηκαν με πρωτοβουλία του σημερινού δημάρχου). Δεν προσθέτουμε τα έργα που κάνει η Περιφέρεια στην Ναυπακτία (πάνω από 3,5 εκατομμύρια) και βέβαια δεν προσθέτουμε «μαϊμού» χρηματοδοτήσεις για το ΞΕΝΙΑ κ.α. όπως ο ίδιος συνήθιζε. Σε κάποιες περιπτώσεις άθροιζε και έργα άλλων Περιφερειών (της Στερεάς Ελλάδας, με έδρα την Λαμία) Το πρόγραμμα, του φαίνεται «φτωχό» γιατί λέμε την αλήθεια και μόνο αυτή. Δεν έχουμε συνηθίσει να φουσκώνουμε αυτά που κάνουμε.

Κι αφού δεν μιλάει για την ταμπακέρα, προσπαθεί να ξεχάσει το παρελθόν του και απαντά για άλλα. Αντί να μιλήσει για τα έργα του Τεχνικού προγράμματος αναφέρεται στην ανακοίνωσή του σε αναθέσεις μελετών. Άρα δεν απαντά στα όσα ανέφερε η ανακοίνωση του αντιδημάρχου αλλά σε αυτά που ο ίδιος θεωρεί πως τον βολεύουν. Και να έλεγε τουλάχιστον την αλήθεια, έστω και σε αυτά, θα ήταν ένα πρώτο θετικό δείγμα γραφής.

Οι μελέτες που ανατίθενται από τον δήμο, δεν πάνε στους «κολλητούς», αλλά στο μεγαλύτερο μέρος τους, μετά από συνεννόηση με τους τοπικούς συλλόγους μηχανικών και με κλήρωση μεταξύ των ενδιαφερομένων. Οι περισσότερες μελέτες που αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Μπουλές αφορούν τις μελέτες για τις κατολισθήσεις στην Κλεπά και υλοποιούν τις δεσμεύσεις που έχει ο δήμος από την σύμβαση που έχει υπογράψει με την Περιφέρεια και το Ι.Γ.Μ.Ε. Παρεμπιπτόντως την σύμβαση αυτή την έχει ψηφίσει και ο κ. Μπουλές, ενώ στελέχη του Ι.Γ.Μ.Ε. έχουν εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια για τον τρόπο που υλοποιήθηκε η σύμβαση αυτή. Η κυκλοφοριακή μελέτη (που αναφέρει πάλι ο κ. Μπουλές) ανατέθηκε σε μελετητή με τον οποίον ο δήμος συνεργάζεται από το 2000. Όλες οι δημοτικές αρχές συνεργάστηκαν με το συγκεκριμένο γραφείο. Για αυτό τον λόγο ο συγκεκριμένος μελετητής είναι πολύ καλός γνώστης των κυκλοφοριακών προβλημάτων της περιοχής. Μόνο ο κ. Μπουλές είχε άλλους συνεργάτες και γι’ αυτό μας προέκυψαν τα περιβόητα loops στις παραλίες. Με αυτούς ήθελε να συνεργαστούμε; Ή μήπως να αδιαφορήσουμε για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης;

Ναι λοιπόν, είμαστε υπερήφανοι, που δόθηκε τέρμα στο καθεστώς της αδιαφάνειας, των κολλητών και της αναποτελεσματικότητας που επικρατούσε στον δήμο Ναυπακτίας. Ναι, το Τεχνικό Πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε ποσοστό 96% με δημοπρασίες, με όφελος 700.000 ευρώ για τον δήμο. Αυτά είναι αποτελέσματα που δεν τολμά να τα αμφισβητήσει ούτε ο κ. Μπουλές. Απλά ρίχνει στάχτη στα μάτια για να δικαιολογήσει τα πεπραγμένα του. Ξεχνά όμως ότι αυτά τα πεπραγμένα καταδικάστηκαν με συντριπτικά ποσοστά από την τοπική κοινωνία.

Υ.Γ. Η αναξιοπιστία του κ. Μπουλέ αναδεικνύεται από ένα τραγικό (για τον ίδιο) λάθος του. Στέλνοντας με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο την απάντησή του (στην οποία αναφερόμαστε πιο πάνω) στα Μ.Μ.Ε. και αλλού, χωρίς να το θέλει έστειλε μαζί και ένα ακόμη κείμενο. (Το κείμενο αυτό είναι στην διάθεση όλων των αποδεκτών του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του κ. Μπουλέ). Σε αυτό συνεννοούνται, ο κ. Μπουλές, μια άγνωστή μας «Βούλα» που φαίνεται να έχει κάποια σχέση με τον δήμο, και ο πρώην γ.γ. του δήμου για το πώς θα μεθοδεύσουν ώστε να γίνει καταγγελία για αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Για αυτές τις αποφάσεις στις οποίες αναφέρονται, όντως υπήρξε ανώνυμη καταγγελία. Υπάρχει λοιπόν κέντρο που πιθανόν συντονίζει τις δεκάδες ανώνυμες κι επώνυμες καταγγελίες, που προσπαθούν να βάλουν τρικλοποδιές στο έργο του δήμου. Αυτό ακριβώς κατήγγειλε η Ενωτική Πρωτοβουλία, με ανακοίνωσή της πριν μερικούς μήνες. Σήμερα έχουμε την πλήρη επιβεβαίωση των καταγγελιών. Ο κ. Μπουλές πιάστηκε «με την γίδα στην πλάτη». Ανήμπορος να διαχειριστεί την ήττα του, γυρεύει παρηγοριά στην προσπάθειά του να μειώσει (με ανέντιμα μέσα) την σημερινή δημοτική πλειοψηφία. Δεν αντέχει ούτε την επιλογή των Ναυπακτίων, ούτε το να αναμετρηθεί στα ίσα με την Ενωτική Πρωτοβουλία.

κ. Μπουλέ, η εποχή που με μια μάντρα στο χωριό, παίρνατε μερικές ψήφους και με πολλές μάντρες βγαίνατε δήμαρχος, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Η τοπική κοινωνία με τρία μνημόνια στην πλάτη δεν αντέχει άλλο τους πολιτικαντισμούς. Η αδιαφάνεια, το σύστημα των κολλητών, τα ρουσφέτια, το παραγοντιλίκι, η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος θα πεταχτούν στον πολιτικό Καιάδα. Ξεκαθαρίστε την θέση σας, για να μην σας παρασύρουν μαζί τους.

Καρακώστας Κώστας,
αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων δήμου Ναυπακτίας

Share on Facebook14Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.