της Χριστίνας Βασιλοπούλου, οικονομολόγου-φοροτεχνικού, ταμία Ομοσπονδίας ΕΒΕ Ναυπακτίας-Δωρίδας

 

Αλλά η αλήθεια πονάει, θίγει συμφέροντα και κατεστημένα. Τα ωραία ψεύτικα λόγια, μας παρασύρουν, μας κολακεύουν, μας παραμυθιάζουν.

Κι όμως η εποχή απαιτεί αλήθειες, απαιτεί ξεσκαρτάρισμα, απαιτεί κόντρα στο κατεστημένο και στα ψέματα που καταστρέφουν. Η γνώση της αλήθειας, όσο σκληρή και αν είναι, όσο και αν πονάει βοηθάει στην αντιμετώπιση των καταστάσεων, διαφορετικά τα προβλήματα διαιωνίζονται και τα «θύματα» αυξάνουν.

Η εποχή απαιτεί αλήθειες κι αυτό φαίνεται από τις φωνές που πυκνώνουν. Αλήθειες στην πολιτική, στην οικονομία, στις σχέσεις, στην κοινωνία. Το θέμα είναι ότι αυτές οι φωνές πρέπει να συστρατευτούν και να μην φιμώνονται από εκβιασμούς, από φόβους, από προκαταλήψεις, από κατεστημένα που δίνουν το ελεύθερο στους ψεύτες, στους απατεώνες…να «αλωνίζουν». Αυτοί που επιζητούν το δίκαιο και το σωστό είναι πολλοί , απλά… φοβούνται. Έχουμε φτάσει να ζούμε άναρχα, ικανοποιώντας συμφέροντα λίγων και να μην αντιδρούμε. Ζούμε σε μια κοινωνία ζούγκλας, όπου ο ισχυρότερος προσπαθεί να «κατασπαράξει» τον πιο αδύναμο.

Οι οργανωμένες κοινωνίες δεν μπορεί να λειτουργούν έτσι. Ακόμα και οι μικρές κοινωνίες. Ειδικά σε αυτές που όλοι ξέρουν και δεν μιλάνε, που ο φόβος λειτουργεί ανασταλτικά στην τιμωρία κάποιων που χρόνια λυμαίνονται περιουσίες και καταστρέφουν ανθρώπους…

Καιρός, λοιπόν, να ακουστούν αλήθειες και να λειτουργήσουν επιτέλους κάποιοι μηχανισμοί προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Έπεται συνέχεια λοιπόν…Και στη μικρή μας πόλη!!!

Share on Facebook23Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    Γενική και αφηρημένη έκθεση ιδεών περί αληθειών και ανάγκης προστασίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Γίνετε πιο συγκεκριμένη κ. Βασιλοπούλου, αλλιώς είναι πιθανόν να χαρακτηριστείτε ως μια γυναίκα που επιδιώκει την αυτοπροβολή της μόνο…

    Απάντηση

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.