Πάμε για «αυλαία» με καθοριστικά ματς

Η 30η και τελευταία Αγωνιστική της Α΄ΕΠΣΝΑ διεξάγεται το Σάββατο το απόγευμα, με αναμετρήσεις που μπορούν να διαφοροποιήσουν μερικώς ή και ολοκληρωτικά τα μέχρι τώρα δεδομένα. Πολλά τα «σενάρια» στην κορυφή, όπως τα είχαμε αναφέρει και στο φύλλο της περασμένης Τετάρτης, με τον ΑΟ Φλόγα Παλαιομάνινας  να έχει την πιο εύκολη αποστολή σε σχέση με τις άλλες δύο ομάδες της κορυφής, αντιμετωπίζοντας τον υποβιβασμένο  ΠΑΟΚ Καλυβίων.  Για τον Ν.  Θέρμιο Απόλλωνα υπάρχει η πολύ δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Αχελώο Αγγελοκάστρου, ο οποίος έχι μεγάλη ανάγκη τους βαθμούς της νίκης, αλλά και ο Ναυπακτιακός Αστέρας – παρότι έχει σαφώς το προβάδισμα- ίσως συναντήσει μεγάλη αντίσταση  από τον φιλοξενούμενο Απόλλωνα Δοκιμίου. Άλλωστε ο Απόλλωνας θέλει να παραμείνει τέταρτος για να συμμετάσχει στα play offs και για να μπορεί να το πετύχει αυτό θα πρέπει να μην φύγει ηττημένος από το «Παπαχαραλάμπειο». Την 4η θέση διεκδικεί πλέον και ο Ατρόμητος Αντιρρίου που υποδέχεται τον αδιάφορο βαθμολογικά, αλλά πολύ υπολογίσιμο Αμφίλοχο.

Στη μάχη των play out κι όσον αφορά το πλεονέκτημα έδρας ο Αλικυρναϊκός Αγ.Θωμά αναμένεται να πάρει τους τρεις βαθμούς κόντρα στον αδιάφορο πια Κεραυνό Μυρτιάς και θα περιμένει το αποτέλεσμα στο Αγελλόοκαστρο για να προκύψει εάν  θα έχει το πλεονέκτημα.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: NAYΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 69, Ν.ΘΕΡΜΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ 69, ΑΟ ΦΛΟΓΑ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ 68, ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΟΚΙΜΙΟΥ 48, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ 46, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΕΡΜΟΥ 42, ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ 41, ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 39, ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 39, ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΥΡΤΙΑΣ 38, ΑΟ ΧΑΛΚΕΙΑΣ 38, ΑΧΕΛΩΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 32, ΑΛΙΚΥΡΝΑΪΚΟΣ ΑΓ. ΘΩΜΑ 31, ΠΑΟΚ  ΚΑΛΥΒΙΩΝ 22, ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ 15, ΑΚΑΔΗΜΙΑ  ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ 5.

ΣΑΒΒΑΤΟ  26-3-2016  ΩΡΑ  16:00

ΓΗΠΕΔΟ                                                                   ΑΓΩΝΑΣ

ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ                                ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ – ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                               ΓΚΙΑΦΗΣ – ΛΙΑΛΙΑΜΠΗΣ – ΚΑΝΤΑΡΕΛΟΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ:                                        ΣΑΜΑΡΑ

ΕΝΩΣΙΑΚΟ                                      ΑΛΙΚΥΡΝΑΪΚΟΣ ΑΓ. ΘΩΜΑ – ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΥΡΤΙΑΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                               ΤΣΙΡΩΝΗΣ – ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ – ΚΑΛΥΒΑΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ:                    ΚΑΠΛΑΝΙΔΗΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ:                                        ΜΠΑΘΑ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ:                                                  ΡΕΝΤΙΦΗΣ

ΕΜΙΛΕΟΝ                                        ΑΟ ΦΛΟΓΑ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ – ΠΑΟΚ  ΚΑΛΥΒΙΩΝ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                               ΡΕΝΤΙΦΗΣ – ΚΑΚΑΤΣΙΔΗΣ – ΡΟΔΑΤΟΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ:                                           ΝΙΚΑΚΗΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ:                                        ΖΑΡΚΑΔΑ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ:                                                  ΤΑΠΡΑΝΤΖΗΣ

ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ                              ΑΚΑΔ. ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ – ΑΟ ΧΑΛΚΕΙΑΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                               ΑΣΗΜΑΚΗΣ – ΚΟΡΔΟΛΑΙΜΗΣ – ΠΡΟΒΙΔΑΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ:                                        ΤΣΙΡΟΓΛΟΥ

ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ                                      ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ – ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                               ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Β. – ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ – ΣΟΥΖΑΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ:                                           ΜΟΓΙΑΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ:                                        ΧΑΒΑΛΙΝΑ

ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ                                   ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΟΚΙΜΙΟΥ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                               ΝΤΖΑΝΗΣ – ΚΟΛΟΣΙΩΝΗΣ – ΤΣΙΛΙΚΑΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ:                                           ΚΟΥΡΤΗΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ:                                        ΚΑΠΝΙΣΗ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ:                                                  ΧΡΕΛΙΑΣ

ΘΕΡΜΟΥ                                           ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΕΡΜΟΥ – ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                               ΚΑΛΥΒΟΠΟΥΛΟΣ – ΛΑΘΥΡΗΣ – ΚΕΛΕΠΟΥΤΗΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ:                                        ΓΟΥΛΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ                         ΑΧΕΛΩΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – Ν.ΘΕΡΜΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                               ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ – ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ – ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ:                    ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ:                                        ΛΑΜΠΟΥ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ:                                                  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Ο καθένας για… λογαριασμό του

Υψηλοί οι στόχοι τόσο για τον γηπεδούχο Ναυπακτιακό Αστέρα, όσο και για τον φιλιξενούμενο Απόλλωνα Δοκιμίου, ο οποίος αναζητά την εμπειρία της συμμετοχής στα play offs, έστω κι αν αποτελέσει την «Σταχτοπούτα»  αυτού του μίνι- πρωταθλήματος. Ο Αστέρας με τον Δημήτρη Θεοδοσίου στον πάγκο έδειξε άλλο «πρόσωπο» και για τον 44χρονο τεχνικό η αναμέτρηση αυτή έχει διπλό στόχο: από τη μια η νίκη που θα πάει την  ομάδα του με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις στα μπαράζ, από την άλλη τα νέα στοιχεία που επιχειρεί να περάσει στους παίκτες του, το τελευταίο δεκαήμερο. Βασικός στοχος να βελτιώσει την ταχύτητα του Ναυπακτιακού μέσα από κινήσεις  τακτικής και να έχει ακόμα περισσότερες πιθανότητες για την  κατάκτηση του πρωταθλήματος και εν συνεχεία την άνοδο στην Γ΄Εθνική. Για τοςυ γηπεδούχους είναι ορατό το ενδεχόμενο για ένα  επιπλέον αγώνα, αφού αν φέρει το  ίδιο αποτέλεσμα  με τον Θέρμιο Απόλλωνα πρέπει να παίξουν μπαράζ μεταξύ τους πριν τα play offs. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τον Απόλλωνα Δοκιμίου, καθώς σε περίπτωση που πάρει την ισοπαλία και νικήσει ο Ατρόμητος Αντιρρίου θα προκύψει απόλυτη ισοβαθμία μεταξύ τους για τη 4η θέση.

Στα αξιοσημείωτα πως οι δύο προπονητές,  Δημήτρης Θεοδοσίου και Θόδωρος Λαυράνος, είναι κουμπάροι και πολύ καλοί φίλοι, κάτι που «ξεχνούν» τα 90 λεπτά των αγώνων όταν έρχονται αντιμέτωποι. Στον πρώτο γύρο ο Αστέρας είχε νικήσει 0-1 στο Δοκίμι (φωτο πάνω), με προπονητή τον Γιάννη Πανουργιά.

Ο «θάνατός»,  σου η «ζωή» μου

Στο Αγγελόκαστρο γίνεται το ματς στο οποίο διακυβεύονται πολλά για τους δύο αντιπάλους. Βέβαια θα έχουν την ευκαιρία αμφότεροι να πετύχουν το στόχο τους  στα μπαράζ, ωστόσο οι προϋποθέσεις με τις οποίες θα βρεθούν εκεί είναι καταλυτικός παράγοντας. Ειδικά για τον γηπεδούχο Αχελώο, που αν χάσει το πλεονέκτημα έδρας  για τα play out το έργο της παραμονής θα γίνει πολύ πιο δύσκολο με δύο ματς στην έδρα του Αλικυρναϊκού.

Ο Θέρμιος Απόλλων είχε κερδίσει 4-1 στον πρώτο γύρο , αλλά τώρα τα δεδομένα θα είναι διαφορετικά. Ο Γιώργος Ζήκος έχει αλλάξει την ψυχολογία της ομάδας του Αγγελοκάστρου, η οποία καταφέρνει να «στέκεται» επαρκώς σε όλα τα ματς. Οι φιλοξενούμενοι πρέπει επομένως να ξεπεράσουν τόσο τις απώλειες της περασμένης Αγωνιστικής στο Μεσολόγγι, όσο και το «πάθος» των γηπεδούχων που θα έχουν ξανά στην διάθεσή τους τον Στάθη Ζαλοκώστα, ο οποίος εξέτισε την ποινή της μίας Αγωνιστικής. Θα απουσιάσει ξανά, και για πολύ καιρό ακόμα, ο τιμωρημένος Νίκος Καλοκαίρης.

 

Μόνο από… θυμό

Ο ΠΑΟΚ Καλυβίων δεν έχει κανένα πρακτικό λόγο – καθώς ήδη έχει υποβιβαστεί – να μετατρέψει σε… μάχη ολκής την αναμέτρηση με τον ΑΟ Φλόγα Παλαιομάνινας, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους (στο Εμιλέον) οι οποίοι δεν «βλέπουν» τίποτε άλλο εκτός από τη νίκη σ’ αυτό το ματς. Βέβαια οι φιλοξενούμενοι έχουν να θυμούνται τον διασυρμό στο Κύπελλο όταν η Φλόγα είχε πετύχει εννέα γκολ και κάποια παράπονα για μη τήρηση του fair play στο παιγνίδι του πρώτου γύρου, όταν η Φλόγα έκανε την ανατροπή καιν νίκησε 2-1. Πέραν αυτών η ομάδα του Βασίλη Ξανθόπουλου είναι πολύ πιο ικανή και παράλληλα θα ελπίζει σε κάποιο «στραβοπάτημα» του Ναυπακτιακού ή του Θέρμιου. Από τον ΠΑΟΚ θα λείπει ο τιμωρημένος Γιάννης Μυλωνάς. Χαρακτηριστικό και σ’ αυτό το ματς η στενή φιλία των δύο προπονητών (από τη εποχή που εργάζονταν στα τμήματα  υποδομών του Παναιτωλικού), Βασίλη Ξανθόπουλου και Πάνου Τούρκα, κάτι όμως  που έχουν… συνηθίσει κι από τις αναμετρήσεις του περσινού πρωταθλήματος.

 

Με την πρόκληση των play offs

Πολύ κοντά στην συμμετοχή του στα play offs βρίσκεται ο Ατρόμητος Αντιρρίου, καθώς το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να χάσει ο Απόλλων Δοκιμίου, οπότε απομένει η δική του νίκη κόντρα στον φιλοξενούμενο Αμφίλοχο για να καταλάβει την 4η θέση. Στον αντίποδα η ομάδα του Κώστα Γιωτόπουλου θέλει να ολοκληρώσει επιτυχημένα την σεζόν και να «μπει» με περισσότερες φιλοδοξίες στην επόμενη. με δεδομένη την επιτυχημένη παρουσία του προπονητή, ήδη έχουν γίνει σκέψεις για ανανέωση της συνεργασίας, οπότε άπαντες θα ήθελαν μια επιτυχία στο φινάλε. Πάντως στο ματς της Αμφιλοχίας οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1.

Το αβαντάζ  ενόψει

 Στον Θέρμιο Απόλλωνα ποντάρει ο Αλικυρναϊκός Αγ.Θωμά, ώστε να βρεθεί σε πλεονεκτική θέση στα play out έναντι στον Αχελώο Αγγελοκάστρου. Αυτό που πρέπει  κάνει είναι να πάρει το τρίποντο κόντρα στον  Κεραυνό Μυρτιάς, ο οποίος έχει δειξει πολλά «σκαμπανεβάσματα» στο πρωτάθλημα και μόνο όρεξη για να «σφαχτεί» με τους γηπεδούχους δεν θα υπάρχει.

Για «τιμητικό» τέλος

Αναγέννηση Θέρμου και  Α.Ε.Μεσολογγίου έχουν  εντελώς διαφορετικές αφετηρίες, αφού για την ομάδα του Θέρμου η φετινή χρονιά αποτελεί την μέγιστη διάκριση στην σύντομη ιστορία της, ενώ για τη ιστορική ΑΕΜ αποτελεί (ίσως) την χειρότερη των 85 χρόνων της. Οι «κανονιέρηδες» χωρίς τους τιμωρημένους Κώστα Μπαλαούρα και Γρηγόρη Διαμαντόπουλο, θα επιχειρήσουν στο Θέρμο να «γλυκάνουν» τις εντυπώσεις με νίκη που θα τους φέρει έκτους στην τελική κατάταξη, αφού στο πρώτο ματς στο Μεσολόγγι οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες (0-0). Βέβαια το ίδιο κίνητρο, υπάρχει και στους γηπεδούχους, με την διαφορά πως μπορούν να καταλάβουν  οριστικά  την  6η θέση ακόμα και με ισοπαλία.

Κάτι  σαν…  εξετάσεις  

Μια όχι επιτυχημένη χρονιά ολοκληρώνεται και για τον Όμηρο Νεοχωρίου που βγήκε νωρίς  νοκ- άουτ από την διεκδίκηση του πρωταθλήματος και για την Δόξα Καινουρίου η οποία αποχαιρετά την Α΄Κατηγορία μετά από 10 χρόνια συνεχούς παρουσίας. Βαθμολογικό κίνητρο δεν υπάρχει, παρά μόνο ατομικό σε κάποιους παίκτες προκειμένου  να αποδείξουν ότι μπορούν συνεχίσουν στις ομάδες  τους για τους στόχους της επόμενης Αγωνιστικής περιόδου.

Με το «βάρος» του κυπελλούχου

Ο Α.Ο.Χάλκειας  στέφθηκε κυπελλούχος και σε ένα σημείο του πρωταθλήματος έδειξε ικανός για περισσότερα πράγματα στην Α΄ΕΠΣΝΑ. Τελικά δεν κατάφερε τίποτα καλύτερο από την εύκολη παραμονή, αλλά αυτή η πρώτη σεζόν της καινούριας ομάδας θα πρέπει να κλείσει με μια ακόμα επιτυχία. Ο αγώνας με την Ακαδημία Ευηνοχωρίου, αν και εκτός έδρας, προσφέρεται για κάτι τέτοιο.

ΦΩΤΟ 1 κάτω:  Δημήτρης Θεοδοσίου και Θόδωρος Λαυράνος, είναι κουμπάροι και πολύ καλοί φίλοι.

ΦΩΤΟ 2 κάτω: Βασίλης Ξανθόπουλος και Πάνος Τούρκας θα συναντηθούν στο γήπεδο που άλλωστε  δούλευαν στα τμήματα  υποδομών του Παναιτωλικού.

ΦΩΤΟ 3 κάτω: Η επιστροφή του Στάθη Ζαλοκώστα θεωρείται πολύτιμη για τον Αχελώο.

ΦΩΤΟ 4 κάτω: Ο Περικλής Παπαποστόλου «μαέστρος» του Ατρόμητου, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Γιώργος Παπαϊωάννου για τη εφημερίδα «Συνείδηση»

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.