Στη προσπάθεια  ανάδειξης της φυσικής και περιβαλλοντικής ομορφιάς της  Ορεινής Ναυπακτίας, η περιβαλλοντική οργάνωση «Πράσινο+Μπλε» σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπακτίας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, υλοποίησαν με επιτυχία  για 5η συνεχόμενη φορά τους  Ποδηλατικούς Αγώνες  Ορεινής Ναυπακτίας, στην Άνω Χώρα, στις 22 και  23 Αυγούστου.

Μεγάλος ο αριθμός των επισκεπτών και αγωνιζομένων οι οποίοι για μια ακόμα φορά τίμησαν με την παρουσία τους αγώνες και τη διοργάνωση αποδεικνύοντας ότι και στους δύσκολους καιρούς οι προσπάθειες δεν πρέπει να λείψουν. Στόχος της διοργάνωσης η ανάδειξη της περιοχής της Ορεινής Ναυπακτίας ως ιδανικός τόπος εναλλακτικού τουρισμού. Ο καιρός ιδανικός, οι θερμοκρασίες εξαιρετικές, βοήθησαν τους αγωνιζόμενους να απολαύσουν υπέροχες ποδηλατικές διαδρομές δρόμου και ορεινής ποδηλασίας και τους επισκέπτες να γνωρίσουν τη φυσική ομορφιά της περιοχής και την φιλοξενία των κατοίκων.

Το Σάββατο το απόγευμα υλοποιήθηκε ο αγώνας δρόμου στο ασφάλτινο κομμάτι των 35 χιλμ. από Ελατού, Τερψιθέα, Μακριά Ράχη. Το ίδιο βράδυ οι απονομές του αγώνα και το παραδοσιακό αντάμωμα, με τις πίτες και τα γλυκά από τις γυναίκες της Άνω Χώρας και την Τοπική Κοινότητα.

Την Κυριακή το πρωί υλοποιήθηκαν οι αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας 42 χιλμ. και 25 χιλμ. με τις συμμετοχές να υπερβαίνουν κάθε προσδοκία. Υπέροχες διαδρομές μέσα στο δάσος, μονοπάτια που έχουν αναδειχθεί από εθελοντές, ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αγωνιζομένων. Παράλληλα στην πλατεία της εκκλησίας υλοποιήθηκε το παιδικό junior bike, όπου εθελοντές εκπαιδευτικοί σχεδίασαν για παιδιά 4 έως8 ετών με στόχο την επαφή τους με το ποδήλατο μέσα από το παιχνίδι. Το ποδηλατικό διήμερο έκλεισε με τις απονομές των αγώνων ορεινής ποδηλασίας στην κεντρική πλατεία. Παρόντες οι αντιδήμαρχοι Δήμου Ναυπακτίας κος Γιάννης Σύψας και Κώστας Καρακώστας και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Άνω Χώρας κος Χρήστος Διαμαντόπουλος.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: «Στην προσπάθειά μας αυτή δεν είμαστε μόνοι και δεν θα επιτυγχάναμε αυτό το αποτέλεσμα χωρίς την βοήθεια της τοπικής κοινωνίας, των φορέων, των επιχειρήσεων, συνεργατών και εθελοντών.

Μέσα από την καρδιά μας οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά :

Το Δημοτικό Συμβούλιου του Δήμου Ναυπακτίας και το Δήμο καθώς και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που μας εμπιστεύτηκαν, την Αστυνομική Δνση Αιτωλίας και ιδιαίτερα την Τροχαία Ναυπάκτου, το Δασαρχείο Ναυπάκτου, το κέντρο υγείας Άνω Χώρας και τους ιατρούς του, τον εθελοντή ιατρό αγώνων ορθοπεδικό κο Μ. Παππά, τους Ξενοδόχους και επιχειρηματίες της περιοχής, την Τοπική Κοινότητα Άνω Χώρας, τους διασώστες της Εθελοντικής Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Ι.Π. Μεσολογγίου, την ομάδα των τεχνικών μας του Δ. Ιωάννου, την ομάδα «MTBxpert» που επιμελήθηκε τις ποδηλατικές διαδρομές των αγώνων mtb με επιτυχία, τους εθελοντές μας στις υδροδοσίες και τα σημεία έλεγχου, που δίνουν κάθε χρόνο τον καλύτερο εαυτό τους προκειμένου να υλοποιηθούν με επιτυχία και ασφάλεια οι αγώνες και φυσικά τις εταιρίες  χορηγούς αγώνων που στήριξαν και ενίσχυσαν οικονομικά την προσπάθειά μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ ανήκει στους αγωνιζόμενους και επισκέπτες, οι οποίοι μας τίμησαν ιδιαίτερα με την παρουσία τους  στο διήμερο των αγώνων και τους περιμένουμε με χαρά και τον επόμενο χρόνο.

Η προσπάθεια δεν τελειώνει εδώ, συνεχίζεται με επιμονή και υπομονή για καλύτερους κάθε χρόνο αγώνες και  με στόχο την ανάδειξη της Ορεινής Ναυπακτίας«.

*Οι αγώνες mtb διεξάγονται με την έγκριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας

 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.